26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 22:14

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Telegraaf: Klap voor moordonderzoek Wiels

Telegraaf: Klap voor moordonderzoek Wiels

Burney nini Fonseca
De belangrijkste verdachte Nini F., die volgens het OM de schakel vormde tussen de huurmoordenaars en de opdrachtgevers, komt vandaag vrij.

WILLEMSTAD – Justitie op Curaçao heeft zojuist een zware dreun opgelopen in  het proces tegen de moordverdachten in de zaak Helmin Wiels. De belangrijkste verdachte Nini F., die volgens het openbaar ministerie de schakel vormde tussen de huurmoordenaars en de opdrachtgevers komt vandaag vrij.

Helmin Wiels was lijsttrekker van de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano.

Volgens de rechter in Willemstad zijn er onvoldoende redenen F. langer vast te houden. Zijn voorlopige hechtenis wordt geschorst en de verdachte mag vanmiddag vijf uur plaatselijke tijd de gevangenis verlaten.

Wel moet hij zijn paspoort inleveren en zich ter beschikking van justitie houden. De vrijlating vanuit de Bon Futuro gevangenis wordt straks naar verwachting een mediaspektakel op Curaçao.

De beslissing zorgde direct voor veel opschudding in Willemstad. Nabestaanden van Helmin Wiels verlieten boos en huilend de rechtszaal. Het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord is nu weer terug bij af. Eerder al werden gokbaas Robbie dos Santos en oud-minister Jamaloodin vrijgelaten.

Zij gaven volgens het OM de instructies en betaalden Nini om de moord te organiseren. Die schakelde volgens de verdenkingen onder anderen Elvis K., alias Monster, in. Tegen hem en twee medeverdachten werd afgelopen week respectievelijk levenslang, twintig jaar en vijf jaar geeist.

Nu de drie vermeende intellectuele daders weer op vrije voeten zijn, lijkt een oplossing van de zaak voorlopig ver weg. Officier van justitie Gert Rip zette gisteren nog alles in het werk om in ieder geval Nini F. nog langer vast te houden.

Volgens zijn advocaat ziet het OM spoken en heeft N. ten onterechte maandenlang geïsoleerd vastgezeten op de  streng beveiligde FOBA-afdeling in de Curaçaose strafinrichting.

Het OM op Curaçao heeft steeds gezegd niet alleen de moordenaars van Wiels maar vooral ook de opdrachtgevers te willen berechten. Die doelstelling lijkt na deze week verder weg dan ooit.

Bron: Telegraaf
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

John van den Heuvel

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties