27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 09:27

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf: Klap voor moordonderzoek Wiels

Burney nini Fonseca
De belangrijkste verdachte Nini F., die volgens het OM de schakel vormde tussen de huurmoordenaars en de opdrachtgevers, komt vandaag vrij.

WILLEMSTAD – Justitie op Curaçao heeft zojuist een zware dreun opgelopen in  het proces tegen de moordverdachten in de zaak Helmin Wiels. De belangrijkste verdachte Nini F., die volgens het openbaar ministerie de schakel vormde tussen de huurmoordenaars en de opdrachtgevers komt vandaag vrij.

Helmin Wiels was lijsttrekker van de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano.

Volgens de rechter in Willemstad zijn er onvoldoende redenen F. langer vast te houden. Zijn voorlopige hechtenis wordt geschorst en de verdachte mag vanmiddag vijf uur plaatselijke tijd de gevangenis verlaten.

Wel moet hij zijn paspoort inleveren en zich ter beschikking van justitie houden. De vrijlating vanuit de Bon Futuro gevangenis wordt straks naar verwachting een mediaspektakel op Curaçao.

- Advertentie -

De beslissing zorgde direct voor veel opschudding in Willemstad. Nabestaanden van Helmin Wiels verlieten boos en huilend de rechtszaal. Het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord is nu weer terug bij af. Eerder al werden gokbaas Robbie dos Santos en oud-minister Jamaloodin vrijgelaten.

Zij gaven volgens het OM de instructies en betaalden Nini om de moord te organiseren. Die schakelde volgens de verdenkingen onder anderen Elvis K., alias Monster, in. Tegen hem en twee medeverdachten werd afgelopen week respectievelijk levenslang, twintig jaar en vijf jaar geeist.

Nu de drie vermeende intellectuele daders weer op vrije voeten zijn, lijkt een oplossing van de zaak voorlopig ver weg. Officier van justitie Gert Rip zette gisteren nog alles in het werk om in ieder geval Nini F. nog langer vast te houden.

Volgens zijn advocaat ziet het OM spoken en heeft N. ten onterechte maandenlang geïsoleerd vastgezeten op de  streng beveiligde FOBA-afdeling in de Curaçaose strafinrichting.

Het OM op Curaçao heeft steeds gezegd niet alleen de moordenaars van Wiels maar vooral ook de opdrachtgevers te willen berechten. Die doelstelling lijkt na deze week verder weg dan ooit.

Bron: Telegraaf
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

John van den Heuvel

 

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -