30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

KKC | Spectaculaire ontsnapping in Koraal Specht

HomeMediaKKC | Spectaculaire ontsnapping in Koraal Specht
Kater ontsnapt over de daken van de SDKK gevangenis in Koraal Spect | Foto Dick Drayer
Gister ontsnapte een kater spectaculair over de daken van de SDKK gevangenis in Koraal Specht zonder dat de zwaarbewapende, speciaal uit Nederland ingevlogen Landmacht iets merkte.. | Foto Dick Drayer

Journalist Dick Drayer waakt al 2 dagen met zijn camera bij de SDKK gevangenis in Koraal Specht in afwachting van mogelijke ontwikkelingen met betrekking tot groots geplande ontsnappingsplannen. Drayer kreeg gister de kans van zijn carrière voor de lens.

Drayer:

Ik was vanmiddag getuige van een heuse ontsnapping bij de SDKK-gevangenis. Zelfde de Nederlandse landmachters hadden niets door…..

Op Drayers’ Facebook wall luidde het bijschrift:

LANDMACHT HOUDT KATER OVER AAN ONTSNAPPING SDKK

Bron: Knipselkrant Cuaraco

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Laten we hopen dat als deze kater (of was het een poes ) gevangen wordt niet naar Nederland gedeporteerd wordt. Als je de onzinnige commentaren in de Telegraaf leest dan vraag je je af in hoeverre de politiek daarbij betrokken zal gaan worden.
  Vragen zullen dan binnenkort in de 2e kamer gesteld worden. Is het de minister bekend in welke hoedanigheid dit beest heeft kunnen ontsnappen? Is de minister op de hoogte gebracht van het feit dat men niet weet of het een kater, een poes of een “het” is.
  Is de Partij van de Dieren ingelicht en wordt er voor voldoende opvang gezorgd? Moet er melk en brokken aangeschaft worden etc.etc.
  Ik heb zo het idee dat de commentatoren die een reaktie gaven op het bericht in de Telegraaf over de 2 die naar een Nederlandse gevangenis werden overgebracht na de kerstdagen een behoorlijke kater hadden.

 2. Dit is duidelijk weer zuivere rassendiscriminatie van Dick Drayer. Als het een witte kater was geweest, zou hij de foto niet geplaatst hebben.

  Bovendien is het ook weer een vorm van suggestief nieuws: Drayer beweert dat het een kater is. Is dat juist? Het kan toch ook een – geëmancipeerde – poes zijn, die “de ballen” heeft om te ontsnappen?

  Lilo Sulvaran van Vigilante, kom er maar in. Werk aan de winkel. Laat een – niet gecertifieerde – dierenarts de zaak onderzoeken. Het zaakje stinkt. Ik ruik kattenpis. Lilo dit is je kans om de Curaçaoënaars te laten zien, dat die Dick Drayer het nieuws manipuleert.

 3. Dit is een zeer leerzame ervaring. Defensie kan zich bekommerd de vraag stellen, dat als een zwarte kater zomaar kan ontsnappen, wie en wat er dan nog meer op slinkse wijze de plaat kan poetsen. Wellicht zouden onze overheden het verhelderende epos moeten bestuderen van Michael Boelgakov: de Meester en Margarita. Hij schreef eraan tussen 1928 en 1940. Het werd uitgegeven in 1967. De duivel en zijn dienaren (waaronder een grote zwarte kater) zetten Moskou op stelten. Het boek is veelvuldig verfilmd. Heel toepasselijk is de televisiebewerking van Vladimir Bortko uit 2005. Wikepedia zegt het er het volgende over. “Drie verhaallijnen zijn onderling met elkaar verbonden. De eerste is een satire op de jaren dertig van de 20ste eeuw, de periode waarin Jozef Stalin de macht uitoefent in de Sovjet-Unie. Satan, hier Woland genoemd, komt naar Moskou om er zijn jaarlijks Lentebal te houden, en rekent, geholpen door zijn gevolg, op hilarische wijze af met de corrupte arrivisten, bureaucraten en profiteurs van die periode. De tweede speelt zich af in het Bijbelse Jersjalaïm, en schetst de innerlijke strijd die Pontius Pilatus voert vóór, tijdens en na de veroordeling en terechtstelling van Jesjoea Ha Notsri. De derde vertelt het verhaal van de liefde tussen een naamloze schrijver in het Moskou van de jaren dertig en zijn geliefde Margarita. De meester heeft een roman geschreven over Pontius Pilatus, een onderwerp dat in de officieel atheïstische Sovjet-Unie taboe was. Zeer toepasselijk voor deze tijd waarin nog veel zaken onbespreekbaar zijn en preventieve censuur nog steeds een onverklaarbare grote rol speelt. Maar het wordt bestreden en hoe! Met Satan in de hoofdrol kunnen de rollen omgekeerd worden, want ook Satan speelt zijn rol volgens een hoger plan. Dus pas op voor een zwarte kater. De enige die hem zag was Dick Drayer. Let op die zal nog een belangrijke rol gaan spelen in het geheel. Renée van Aller en John de Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties