34 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

KKC | Nieuwe inspecteur commentpolis en reactiebeleid voor 2019

HomeMediaKKC | Nieuwe inspecteur commentpolis en reactiebeleid voor 2019
Christiane Amanpour: ‘Independent journalism is what holds governments and powerful people accountable’. KKC: ‘onafhankelijke lezerskritiek hoort daarbij’.

WILLEMSTAD –  Knipselkrant Curacao heeft een nieuwe commentpolis inspecteur aangesteld. Het betreft een onafhankelijke inspecteur die zich vanaf vandaag (16 december 2018) gaat inwerken.

De knipselreactie inspecteur gaat nader inhoud geven aan een nieuw knipsel reactiebeleid.

Om reden van veiligheid en onafhankelijkheid zal de KKC commentpolis inspecteur voorlopig anoniem blijven omdat hij woont en werkt op Curacao. En het is als onafhankelijke vrije nieuws en discussie-forum niet altijd even hachelijk te leven binnen het Koninkrijk der Nederlanden, heeft de KKC redactie tot eigen schade en schande mogen ondervinden. De KKC commentpolis inspecteur werkt, net als de redactie vrijwilligers, onbezoldigd. Hij kan zich bij ontstentenis laten vervangen door een KKC redactielid.

Nog even onze reactiebeleid uitgangspunten kort op een rijtje. In principe wordt bij alle berichten ruime gelegenheid geboden voor reacties en discussies. Vuistregel: bedenk of uw reactie voor een ander ook vermakelijk of informatief is en behandel een ander zoals u zelf ook behandeld zou willen worden. Eindeloze herhalingen over Mondi Monkeys en Irma Lips zijn niet lief, en dito gemopper over racisme en discriminatie gaap. Er wordt een realistische afspiegeling van onze samenleving en tijdsgeest beoogd, en de commentpolis blijft zichtbaar aanwezig. Dus:

Als een discussie ontspoort, eindigen we die. Ongepaste reacties die alsnog langs onze softwaressystemen en KKC commentpolis glippen, gelieve per email melden. Ten aanzien van alle reacties gelden spelregels. En waar de eigen regels tekort schieten, gelden per 15 november 2018 de huisregels van GeenStijl.nl, omdat deze weblog de meest ervaren én onafhankelijke reactie-expert van ons Koninkrijkje is. Bij geschil bepaalt de inspecteur. Nog niet eens? Dan staat de weg over de hekjes van het Gerecht in Eerste Aanleg, Hof en Hoge Raad der Nederlanden etcetera voor u open. De uiteindelijke hamer: Europees Hof van de Rechten van de Mens, artikel 10.

Mocht de inspecteur zijn werk na 3 maanden willen vervolgen, en is er gevoel van rust en tevredenheid bij de reageerders, gaat de aanstelling automatisch over naar permanent.

We heten de inspecteur van harte welkom in ons midden en wensen hem minstens zoveel plezier en wijsheid toe als KKC commentpolis vrijwillers zelf!

KKC redactie & commentpolis

29 reacties

 1. @Curacao revisited: je kunt je wel gedragen als een brugklasser die zit te testen hoever je bij de leraar kunt gaan. Echter het grootste verschil is dat die leraar zich moet verantwoorden aan iemand en ik niet.

  Je weet precies waarom bepaalde berichten verwijderd worden. Door door te blijven trollen worden alle berichten van je verwijderd.

  Doe normaal en ze blijven staan. Ga zo door en je wordt geblockt.

  Houd je aan je eigen woorden:
  Curacao revisited | 8 november 2019 om 06:47 |
  Duidelijk: ik zal braaf zijn KKC

  p.s.: niet antwoorden. Gewoon doen.

 2. Beste @Hoedanook,

  Ja, dat is correct. Er was vanochtend gedurende een aantal uren een serverprobleem. Inmiddels opgelost. Het spijt ons voor de overlast,

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 3. Showroe di Emmastad helemaal eens. Voor mij is het ook iedere
  Keer weer opmerkelijk dat de gehanteerde term door Jan en Allemal maar wordt gebruikt. Ik heb dat ook vaak aangegeven en zal ook blijven doen.
  Last nut not least het maakt mij geen fluit uit wie wat waar de commentpolice vandaan komt, ook in een bio ben ik niet geïnteresseerd, wel dat hij/zij de regels in acht neemt en reaguurders aanpakt die over de scheef gaan, en dat zijn er helaas nogal wat.

 4. De Heintje Davids award 2018 gaat naar… (tromgeroffel)… (tromgeroffel)… (tromgeroffel)…. La Stiwz!

  Wikipedia:
  Na haar officiële afscheid op 25 september 1954 in Tuschinski maakte Heintje Davids al snel haar comeback. Tot ver in de jaren zestig bleef ze optreden, waarbij ze regelmatig aankondigde dat dit echt de laatste keer was. Op den duur werd het verschijnsel van telkens afscheid nemen en weer terugkomen het heintjedavidseffect[4] genoemd.

 5. “Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels.”

  ………..

  Nu al 2x in deze discussie. Volgende keer nog wel even bijzetten bij welke alias dit is gebeurd, hoe vaak dit in het verleden bij deze alias is gebeurd en welk spelregeltje nu is overtreden.

  Veel succes inspecteur met deze uitdaging. En nee u hoeft niet kenbaar te maken of u yu bent of makamba yu. Ook hoeven wij uw politieke voorkeur niet te weten. Want zoals velen, dat is na verkiezingen toch weer anders.

 6. @Jantje Zwitsal,
  Het is mij duidelijk. Dat ‘whitelist-en’ ken ik.
  Dat het twee jaar heeft geduurd is opmerkelijk.

  Welcome back, bon siman (iedereen!)

 7. Nou we zullen zien of Gerrit de Raaf van Abraham Mossel word geaccepteerd door de nieuwe inspecteur, trouwens goed morgen Gerrit de Raaf (dief), lekker geslapen dit week ende, heb je al een nieuw matras geregeld, over tot de orde van de nieuwe inspecteur.

 8. De huisregels van GeenStijl.nl gelden, omdat die als meest ervaren en onafhankelijke weblog worden gezien, Prima, daarom heb dat clubje, dat er prat op gaat “tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend” te willen zijn, meermalen zich bij de rechter moeten melden. Dat beloofd dan wat, want nu al wordt het prima gevonden dat geregeld in dit forum, de gehele bevolking (afhankelijk van de pigment-huishouding) weggezet wordt als “mondi monkeys”. Maar zoals gezegd natuurlijk, de nieuwe commentpolis inspecteur is onafhankelijk……..

 9. Zonder namen te noemen denk ik wel dat het aan te bevelen is dat de inspecteur een korte bio over zichzelf schrijft. Is hij YDK of Makamba bijvoorbeeld? Komt hij uit de PAR hoek of de MFK/PS hoek? Dit omdat vooral de MFK gangers graag aan censuur doen.

 10. @Hoedanook: het was niet enige tijd dat ik problemen had om te posten, maar continu sinds een jaar of 2.
  De ellende was dat elke post goedgekeurd moest worden door KKC, of dat ik de posts via mail moest aanleveren bij KKC en zij deze dan plaatsten.

  Dit werd veroorzaakt door een of ander fout of bug in het systeem.

  KKC heeft vele van mijn posts geplaatst, hiervoor dank aan KKC, doch daar KKC niet 24 uur mailtjes zit te lezen of posts zit goed te keuren, werden meerdere van mijn posts verlaat geplaatst, waardoor deze de actualiteit misten. Hierdoor had ik er geen zin meer in en heb toen besloten te stoppen met posten totdat dit probleem werd opgelost.

  Dat probleem, is voor zover te overzien nu enigszins opgelost in samenspraak met KKC.

  Ik heb een nieuw alias aangemaakt, ander mail adres gebruikt, via VPN ingelogd, etc. Uiteindelijk zijn we stapsgewijs alles terug gaan zetten naar LaStiwz totdat LaStiwz niets meer kon.

  Waarschijnlijk was het het mail adres. Mijn adres is een hotmail.NL adres.Alle Hotmail.COM adressen waren gewhitelist. De hotmail.NL adressen niet.

  Nadat deze ook gewhitelist waren is het probleem vooralsnog verdwenen.

  Vermoedelijk ben ik dus terug.

 11. @KKC redactie,
  Mijn opmerking was enigszins sarcastisch bedoeld daar ik enige tijd geleden dezelfde problemen, als dat @Zwitsal beschreef, ondervond. Echter, in tegenstelling tot @Zwitsal, is het mij om het even of KKC mijn reactie al dan niet wilt plaatsen. Ik heb er dus geheel geen moeite gedaan om het te proberen op te lossen. Opmerkelijk dat na een periode van tijd het weer mogelijk was om als vanouds te ‘posten’.

  Voor mij is wel duidelijk, en dat van @Zwitsal bevestigd het alleen maar, dat het probleem specifieke gebruiker(s) betreft. Dus, een specifiek geprogrammeerde ‘conflict in software’ of misschien wel bij tijd en wijlen ‘handmatig censuur’. U mag het zeggen/uitzoeken(?!).

  Al met al heeft het geheel mijn interesse in KKC niet goed gedaan.
  Dat u ervoor kiest om iemand van Curaçao als ‘inspecteur’ aan te stellen juich ik toe.

  Afgelopen periode toch enige activiteit ontplooid uit belangstelling of er een ‘threshold’ is dat ‘ingrijpen triggerd’.

 12. @Beste reageerders,

  Blij dat iedereen enthousiast is en onze nieuwe ‘Jan Huurman’ van de commentpolis van harte verwelkomt. Hoewel de inspecteur de nodige ervaring met een stevige rechte rug en een gezonde dosis zelfvertrouwen meebrengt, geef hem toch even de kans zich de KKC materie en software eigen te maken.

  @Beste Hoedanook, we schakelen niet over. Het kennersoog kan nimmer door automatisering worden vervangen. Een combinatie van software en mensenwerk blijft in onze visie de beste remedie voor de nodige commenthygiene.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 13. Goedzo, van harte welkom en maar hopen dat de new inspecteur zich niet rot schrikt van het gros van de reaguurders met tig aliasses en idd zichzelf constant repeterend.

 14. Een verbeterd forum is zeker toe te juichen.

  Maar ik vraag mij af, die foto van Christiane Amanpour, met in acht neming van de (nieuwe) privacywetgeving , mag dat zo maar?

 15. Dat klinkt zeer goed , KKC is voor mij de belangrijkste bron van info op dit eiland maar jammer dat de reacties niet altijd optimaal zijn daar sommigen haatkultuur bevorderen en vaak repeterend van de zelfde aliassen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties