29 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...

PBC | Vijftig miljoen jaarlijks voor aanpak jeugdprostitutie op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Curaçaose overheid gaat volgend jaar vijftig miljoen gulden vrijmaken voor de aanpak van jeugdprostitutie op het eiland. Ook in de jaren daarop tot...

PBC | Dodelijk schietincident in Curaçao: politie start intensief onderzoek

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie op Curaçao is met een intensief onderzoek begonnen naar een schietincident waarbij een jonge man om het leven is gekomen. De man,...

PBC | Kaya St. Jacob bij Sunvalley op de schop

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Kaya St. Jacob, dat loopt van Sunvalley tot aan Kaya Merida gaat op de schop. Dat meldt het Ministerie van Verkeer en Vervoer. De...

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...
- Advertisement -spot_img

KKC | Cyberaanvallen

HomeMediaKKC | Cyberaanvallen
veranderende layout en slechte bereikbaarheid tijdelijk van aard en onschuldig

Willemstad – De Knipselkrant Curacao ondervindt de afgelopen maanden wederom in toenemende mate hinder van cyberaanvallen. Voor veiligheid voor de lezers hoeft niet te worden gevreesd, onze security is uitermate sterk. Doch door de diversiteit en aard van de cyberaanvallen, kan het af en toe gebeuren dat onze lezers vreemde layout krijgen te zien.

De Knipselkrant heeft inmiddels diverse klachten ontvangen over veranderende layout en slechte bereikbaarheid. Deze zijn tot op heden echter tijdelijk van aard (doorgaans enkele minuten) en verder voor de veiligheid van de elektronica van onze lezers onschuldig.

Echter blijft onze prioriteit gericht op het in de lucht houden en de beschikbaarheid van de site. Dat we daardoor minder tijd over hebben voor de nieuwsbrief, het modereren van  reacties en de vele klachten beantwoorden, die we momenteel binnenkrijgen, is een feit, waar we momenteel niet omheen kunnen.

We monitoren en leggen sinds begin dit jaar alles hierover vast. We kunnen zien dat vrijwel alle aanvallen via VPN’s plaatsvindt en dat ze van geavanceerde aard zijn. En dat er een kostbare prijskaartje aan hangt. Omdat een grote online (‘master’) goklicentiehouder zich in dit tijdsbestek tijd ook ten onrechte heeft beklaagt bij een van onze security providers – mogelijk in de hoop dat die hun softwarelicentie aan ons zou opzeggen –  hebben we een idee in welke richting we moeten denken. De aandeelhouders en UBO’s van deze online goklicentiehouder wonen en opereren zowel vanuit Nederland als vanuit Curacao. Daarom hebben we getracht hiervan aangifte te doen (zowel  in Curacao en Nederland), maar dat is beide (nog) niet gelukt.

Wij bieden ondertussen onze verontschuldigingen voor het ongemak aan, en vragen om uw begrip. Er wordt door ons security-team hard gewerkt om de situatie te stabiliseren en normaliseren.

Hopende onze lezers zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groeten,
KKC redactie
Nico Herders & Nardy Cramm

23 reacties

 1. Waarom is het niet mogelijk om een reaktie te plaatsen en laat staan iets door te sturen naar familieleden die hier belang bij hebben?
  Ik weet niet eens waar ik dit bericht moet plaatsen.
  Maar het zou helpen als ik kan begrijpen waarom dit gebeurt.
  Ik ben een kleinkind van een bekende muzikale familie en waar ik erg trots op ben, en het breekt mijn hart elke keer als er zo negatief over geschreven wordt.
  Waarom zoveel negativiteit??
  WAAROM??

 2. @Leuk, het is (helaas) niet correct wat je hieronder beweert.

  De bereikbaarheid vertragen is helaas slechts 1 van de effecten. Andere soorten cyberaanvallen zijn hacken van emailaccounts en aanverwanten, verlies van artikelen en reacties, uitschakelen van plugins (functionaliteitsproblemen), overbelasting van de server met alle gevolgen daarvan, inlogproblemen vanwege de vele inbraakpogingenn, botnets, DDOS, 404-pagina’s, SQL injecties, exploten, vijandige aanvallen op hosting- en softwarelicentieproviders (in vele varianten) etc.

  Uiteindelijk kom je op veel handwerk, klachtenoverspoeling, redactieoverbelasting, waarbij sommigen juist misbruik gaan maken van de situatie, waardoor nog meer klachten en miscommunicatie toeneemt, etc.

  We doen ons best de site in de lucht te houden en nieuws en de vrijheid van mening te blijven faciliteren, voor de rest van de thans uitgevallen functionaliteiten bieden we onze verontschuldigingen aan.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 3. Ok. Ik zal me toevoegen aan de rij van deze idioten.
  Cyber aanval.. ahum.
  Om een wordpress site aan te vallen eigenlijk kan dat niet.
  Je kan het minder bereikbaar maken. ok en dan wat.
  Je zet gewoon een shadow site op en je past je dns aan en het hele circus draait gewoon verder.
  En dan wat. al o ze een miljoen hits krijgen elke dag. Wat 10k genereert.
  Welnee. net als Curacao. veel skuma nada chokelate.

 4. KKC schrijft:
  “We hebben in het verleden wel circa 4 trollers de toegang ontzegt, die samen goed waren voor 157 aliassen en ophitsende/dreigende/agressieve reacties. Dat is nu echter niet aan de hand”

  Zeggen de namen van Trui, Esther, Johan en Maurice u iets?

 5. Comment police,
  zondagnacht 27 aug. omstreeks 1:30 probeerde ik een reactie te plaatsen onder artikel ‘Economische erfenis Don Trump zal rampzalig zijn.’ Tot mijn verbazing kreeg ik te lezen; ‘your comment was not accepted’! Heb nog enkele pogingen gewaagd maar helaas met hetzelfde resultaat. Een halfuurtje later probeerde ik het weer, maar noppes. Plaatste toen maar het woordje ‘test’ onder een ander artikel waar ik iets eerder een reactie geplaatst had, toen lukte het wel. Ben toen weer naar het artikel over ‘erfenis trump’ gesurfd in de hoop dat mijn reactie nu wel geplaatst zou worden, maar zag weer het bericht op mijn beeldscherm verschijnen; ‘your comment was not accepted’. ?

  Ik vraag me af of het enkel ligt aan de cyberaanvallen. Het zou ook kunnen dat ik niet meer welkom op jullie forum. Mocht dat het geval zijn, laat het dan gewoon openlijk weten. ik zal absoluut niet boos worden, ik zal er niet van doodvallen en ik zal ook niet zoals sommigen hier gewend zijn te doen onder een andere pseudoniem mijn opwachting op het forum maken.
  Bedankt.

 6. @Maurice ‘the menace’ schreef;
  “Ach, misschien kunnen we wel leven met een paar cyberaanvalletjes als het niet plaatsen van reacties van Mano de bijvangst is.”

  Ach die Maurice toch, nog zo’n lulletje rozenwater, lid van de roddeltante-club die het twee jaar geleden nodig vond om achter zijn pseudoniem Maurice opeens “the menace” toe te voegen. Dat in de hoop mij schrik aan te jagen. Och, dat was toen lachen geblazen. Maurice was en is nog immer een bedreiging van niks gebleken! Binnen een week verwijderde hij dan ook de toevoeging ‘the menace’! Ten eerste omdat het niet gewenste uitwerking had op mijn virtuele persoon en ten tweede omdat het een nogal belachelijke toevoeging betrof die bovendien nergens op sloeg. Moet er nog steeds om lachen… ??

 7. Mano zegt: ‘Tot mijn verbazing kreeg ik te lezen; ‘your comment was not accepted’!’

  Ach, misschien kunnen we wel leven met een paar cyberaanvalletjes als het niet plaatsen van reacties van Mano de bijvangst is.

 8. @KKC redactie,
  Hetgeen @Mano aangeeft ondervindt ik regelmatig. Met name als ik externe links in mijn reactie verwerk. Ik besteed er geen aandacht aan en kijk de volgende dag of de ‘KKC-goden’ mij die dag iets beter gestemd zijn.
  Één keer heb ik mijn modem uit – aan gezet. Dat had ‘geholpen’.

 9. KKC commentpolis schreef;
  “@Beste Mano,
  Goed dat je het probleem even aangeeft, we vermoedden al zoiets. Voor alle duidelijkheid, er is absoluut geen opzet of passieve censuur aan de gang.”

  Oke commentpolis, dan weet ik dat ook weer. De reactie die ik trachtte te plaatsen was overigens een hele korte vergezeld van een you tube link.
  Nog bedankt voor de info. ?

 10. @Beste Mano,

  Goed dat je het probleem even aangeeft, we vermoedden al zoiets. Voor alle duidelijkheid, er is absoluut geen opzet of passieve censuur aan de gang. We hebben echt heel veel last van de cyberaanvallen, en helaas heeft dat ook effect op reacties plaatsen. Als we een reactie te ver vinden gaan, of een woord, kan men sterretjes of ‘deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels’ zien. We hebben in het verleden wel circa 4 trollers de toegang ontzegt, die samen goed waren voor 157 aliassen en ophitsende/dreigende/agressieve reacties. Dat is nu echter niet aan de hand. Het spijt ons werkelijk van de overlast, we bieden onze excuses daarvoor aan en doen ons best e.e.a. zo spoedig mogelijk te normaliseren. Hopende een ieder zo goed en eerlijk mogelijk te hebben geïnformeerd,

  Vriendelijke groeten,
  KKC commentpolis

 11. Er is inderdaad iets goed mis met het forum, vandaag net weer gemerkt, gisteren ook, eigenlijk al de laatste 10 dagen…Vooral tijdens het verzenden van reacties gaat het mis. Of je krijgt het onmogelijke bericht dat je reactie al is verzonden, maar de reactie is in geen velden of wegen te bekennen. Dan schrijf je een paar minuten later weer een nieuwe reactie, of je probeert de eerste weer te plaatsen. Als je geluk hebt wordt het echt geplaatst. Niet geplaatst dan maar weer proberen. Als het eenmaal echt geplaatst is, merk je na zo’n 10 à 15 minuten dat de ‘allereerste reactie’ opeens weer wél geplaatst is, of je ziet een dubbele reactie. Ook youtube filmpjes worden niet meer zoals normaliter het geval is uitgebeeld. Die vervloekte cyberpiraten toch! ?

 12. Ga zo door, Gerrit de Raaf & zijn maffia familie krijgen de KKC er niet onder, dan moeten van betere huizen komen, en niet met een paar rand debielen die alleen maar onzin schreeuwen, neem als voorbeeld de politie agent PIK pisas, hij is helemaal gek gemaakt door Gerrit de Raaf zodat hij de bomen niet meer door het bos kan zien, trouwens één ieder die met De Raaf om gaat of is omgegaan komen allemaal in een dwangbuis terecht in Zon en Schild of Bosch en Duin afd zware behandelingen ( met het advies nooit meer los laten svp ). Ze halen alles onder uit de kast om zich zelf te beschermen, alleen dat lukt ze niet, God zal ze straffen.

 13. Hoe meer aanvallen hoe duidelijker het is dat KKC goed bezig is en de waarheid boven water haalt.

  Ga zo door !!!

  Dank voor alle effort

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties