28 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

KKC-blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: Bon Pasku!

HomeMediaKKC-blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: Bon Pasku!
 • 25 december 2014. Potverdrotje. Wéér offline geschoten. En dat net met Kerst. Wat ging vooraf? Eerder hadden we met pijn in het hart afscheid moeten nemen van onze trouwe Curacaose provider omdat de digitale DDoS aanvallen té groot en massaal waren geworden. We hadden een
  Om het maar een's met Winston Churchill's woorden te zeggen
  Om het maar eens met wijlen Winston Churchill’s woorden te zeggen..

  nogal wat zwaarder bewapende provider gevonden in een andere. Deze deed het buiten kijf voortreffelijk op het gebied van digitale aanvallen. Helaas bleek uit voortschrijdend inzicht sprake te zijn van een, ons inziens, minder stevig beleid op het gebied van … juridische aanvallen. Gisterochtend werd Knipsel dus onaangekondigd voor voldongen feit en offline gesteld. We zouden de wet hebben overtreden. Dat had onze nieuwe provider gemeend te kunnen beoordelen op basis van deze brief. Zonder wederhoor. Persbureau Curaçao had het spel direct scherp in het snotje: Klacht Sulvaran & Peterson haalt Knipselkrant uit de lucht. Het bericht deed op haar beurt nieuwsgierige vragen van andere media ontlokken – hebben we ons laten vertellen – waardoor we opeens spontaan weer online stonden. Van een andere trouwe lezer kregen we de naam van een nieuwe provider, die ervaring heeft op onze kerstnieuwe, bijgestelde wensen: ‘digital AND legal proof’. Gaat dat alsnog uiteindelijk mis verhuizen we met onze hele database naar Ijsland. Dat blijkt het werkelijke summum te zijn. Google koos voor haar datacenters Ijsland namelijk niet alleen wegens het koude klimaat, maar ook wegens het gunstige juridische klimaat. Weten we nu dankzij een trouwe lezer. Dus S&P Pietermaailawaai: nog 1x zo’n geintje, dan zijn we naast de zelf uitgelokte ‘bad publicity‘ voorgoed virtueel ongrijpbaar. Disputen dienen in goed onderling overleg of netjes voor de rechter te worden uitgevochten. Niet met hypocriete argumenten over eenzijdige vrijheid van meningsuiting. En ook niet via sneaky media-oorlogen, valse strafrechterlijke aangiftes, civiele fakeclaims, absurde blafbrieven, juridisch intimideren van derden en systematische media-manipulaties middels corrupte artikelen en volledig uit de dikke duim gezogen tendentieuze, ongefundeerde en anti-Europees Nederlandse berichtgevingen in Vigilante en Ultimo Noticia. Foei toch meesters. Verder: masha danki Curaçaose media voor het stellen van kritische vragen. Daardoor hebben we een paar dagen extra lucht om onze verhuizing zo te regelen dat onze lezers daar geen hinder van ondervinden.

 • Zijn we nu boos op advocatenkantoor Sulvaran & Peterson? Welnee. De nood werd gister namelijk gelijk een deugd. Onze speciale dank gaat uit naar onze nieuwe Sint Maartense counterpart Judith Roumou. Deze dappere vrouw pakt in haar eentje, met meer dan 50 miljoen views op
  Bon Pasku 2014
  Kersthugs voor al onze lezers en vijanden. Knipselkrant Curacao wenst iedereen un Pasku di Felisidat i Prosperidat!

  haar diverse blogs, vlogs en andere mediakanalen, de politieke corruptie en georganiseerde misdaad op SXM uiterst succesvol aan. Zij herkende onze situatie en de op Sint Maarten inmiddels ook niet onbekende advocaten van Corallo en Theo direct en schoot ons met raad en daad te hulp. Dankzij Judith kwam Leroy de Weever niet door de screening, Theo Heyliger niet in de regering (video) en werd de machtige maar minder frisse Sint Maartense advocaat en SXMToday mediaeigenaar Richard Gibson oneervol uit het CFT gewipt. Later meer over Judith. Einde van het liedje: Knipselkrant wordt dankzij de aanvallen vanaf heden gefeed op de zeer populaire site sxmgovernment.com. Zie de Knipsel eens in de rechterkolom? Trots zijn we. Danki Judith! En mooie ideeën zijn groeiende voor verzet tegen politieke corruptie, maffia en georganiseerde misdaad. Knipsel is een Phoenix die keer op keer sterker uit haar eigen as herrijst. Zonder wrijving, geen glans. Tot slot: masha, masha danki trouwe lezers voor alle fijne reacties. Het is werkelijk ontzettend bemoedigend zoveel goede tips en support te ontvangen in tijden van chaos en stress. Daardoor is het ter redactie onverwachts alsnog een drukke, maar hartverwarmende Kerst geworden. Het Knipselteam wenst daarmee iedereen ‘tur kos bon‘ y ‘un Pasku di Felisidat i Prosperidat‘. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. @Marco,

  Het fenomeen framing kent diverse methodieken. Allen zijn terugtevoeren naar de kern: je plaatst iets in een denkbeeldig raamwerk, het frame dus. Het geplaatste object, in het frame, kan nu gemanipuleerd worden.

  Met het ontstane beeld, dat in het frame geplaatst en gemanipuleerd is, ontstaat een beeldvorming. Vervolgens worden conclusies getrokken, die het beeld zouden kunnen opwekken. Met de getrokken conclusies kan de ontwerper van het frame iets beïnvloeden of uitlokken.

  De bekende “heren” advocaten bedienen zichzelf graag van het middel “framing”

  Zie ook – leuke voorbeelden – http://www.taalcanon.nl/vragen/waarom-maken-politici-graag-gebruik-van-framing/

 2. @ Sonny,

  Framing heeft te maken met onderwerpen, woorden en beelden die bepaalde gevoelens of ideeen bij een persoon teweegbrengen. Framing wordt derhalve toegepast om personen te beinvloeden; het is een overtuigingstechniek. Als een winkelier zegt dat vandaag de appels met 50% korting worden verkocht is dat hetzelfde als 2 voor de prijs van 1. Ieder persoon zal anders reageren op deze 2 acties.
  Framing heeft derhalve niets te maken met het suggestief aaneenknopen van meestal negatieve elementen.

 3. @sander

  Betreft het pedofiel zijn van Advocaat Sulvaran.

  Mijn bespiegeling over “pedofiel” zijn, geeft een redenatietechniek weer, zeg maar een vorm van framing.

  De uitkomst van die bespiegelde beslommeringen zou zomaar kunnen zijn dat Sulvaran een pedo is. Zoals eerder opgemerkt dient dit dan wel met bewijzen gestaafd te worden. Dat bewijs laat ik graag over aan de bevoegde instanties zoals het OM, of aan mogelijke slachtoffers. Ik gebruik met opzet het meervoud; slachtoffers. Recente onthullingen over pedofilie, in Engeland, geven aan dat zaken lang verscholen kunnen blijven. Echter als er één slachtoffer over de dam is, volgen er velen.

  Bij framing worden nimmer harde bewijzen overlegd. De techniek van framing bestaat uit het suggestief aaneenknopen van – meestal – negatieve elementen. De uitkomst is een “drogreden die vervolgens als “waar” aangenomen wordt.
  Een sprekend voorbeeld is: koeien hebben 4 poten, alles met 4 poten is een koe.
  Zo is ook de – vermeende – conclusie tot stand gekomen in mijn beslommeringen: Sulvaran is een pedofiel.

  Het is aan de oplettende lezer om de conclusie te trekken, dat Sulvaran een pedofiel is.

  De “heren” advocaten, Sulvaran en consorten, bedienen zich vaak van het middel framing. Zodra ze tegenstand ondervinden in de media, gaan ze vervolgens diezelfde media – negatief – framen.

  Positief framen wordt ook vaak toegepast. De “heren” passen dit middel toe bij zichzelf: ze claimen een onberispelijke reputatie, als advocaat. Maar klopt die geclaimde reputatie wel?

  In mijn beslommeringen zette ik Sulvaran in een denkbeeldig raamwerk, met als uitkomst is Sulvaran een Pedofiel? Het zou zomaar kunnen natuurlijk, en ook zomaar niet. Harde bewijzen heb ik niet kunnen aandragen. Ik heb ze niet. Misschien dat ze er wel zijn. Dat Sulvaran mogelijk pedofiele dromen of fantasieën heeft, zou hem als pedofiel kunnen bestempelen, maar… “Die Gedanken sind frei” zoals een oud lied weergeeft.

  De strafbaarheid van een pedofiel, gaat pas in als hij wetten overtreedt.
  Een ieder is dus vrij om pedofiele fantasieën in zijn dromen toe te laten, ook Sulvaran, zolang er geen wetten overtreden worden.

  Nu is de “heer” Sulvaran een rechtsgeleerde. Hij kent de wetten- en de mazen. Zouden zijn – eventuele – pedofiele fantasieën neigen naar een meer praktische uitvoering, dan kent hij de consequentie. Die consequentie houdt – ondermeer- in dat hij zijn beroep als advocaat niet meer zal kunnen uitoefenen. Sulvaran zal als – dan getekende – pedofiel door het leven gaan, niet meer als de advocaat Sulvaran.

  De tekstregels van Willem Elsschot: “Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren” zijn in deze zin goed toepasbaar op pedofiele dromen van een ieder en zeker die van een advocaat!

  Mocht de “heer” Sulvaran zich aangesproken voelen als Pedofiel, in het kader van mijn beslommeringen, het zij zo. Immers: “Die Gedanken sind frei”. Een geruststellende gedachte.

 4. Net zoals een kat in het nauw, maken deze maffia-sikkeneurtjes de raarste sprongen. Wat ze niet eens merken is dat het in hun nadeel is. Maar goed, zoals Napoleon het goed opmerkte, “onderbreek nooit je tegenstander als hij een fout maakt”.

  Top dat jullie d’r zijn!

  Het beste toegewenst.

 5. @Henki,

  natuurlijk betalen ze amper of geen belasing en SVB zal ook wel achterstallig betaald worden.
  ze staan boven de wet en dan hoef je niet te betalen net als Jamolladin en Monk (hoeft geen rijbewijs en geen wegenbelasting te betalen).
  je kunt van dit soort “heren” niet anders verwachten.

 6. word het niet eens tijd om bepaalde kasboeken eens door te lichten. Van wat ik heb begrepen is eenieder die kan vermoeden dat voorwerpen of gelden uit een misdrijf van de crimineel gelden of voorwerpen aanneemt en redelijk wijs kan vermoeden dat dit niet koosjer is , medeplichtig is aan witwassen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze advocaten alles voor niks doen , zogenaamde vrienden diensten. Mocht wel zo zijn dat gelden zijn ontvangen en later mocht blijken dat deze gelden uit een overtreding zijn verworven dan kan ook deze gelden in beslag worden genomen.
  Hoe staat het eigenlijk met het belasting moraal van diverse personen, betalen ze wel op tijd, hoeveel jaar achterstand? Worden de SVB gelden wel afgedragen.?

 7. die 3 muppets zijn het laagste van het laagste.
  zelf mogen ze mensen als racistische makamba benamen.
  maar als ze zelf onder vuur staan (en terecht) en als maffia maatjes betiteld worden.
  zijn ze boos en voelen ze zich in hun betrekkelijke eer aangetast.
  uiterste vieze figuren.
  Zou Sony toch gelijk hebben over die Sulvaren en is hij bang dat het dan uit gaat komen dat hij pedofiel is?
  ik denk dat er dan toch echt bewijzen moeten komen, maar op dit eiland van zwijgen en sugar daddy”s zal dit bewijs wel nooit geleverd worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties