29 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 16:54

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer openheid Rijksministerraad

De Rijksministerraad wordt transparanter. De Nederlandse regering besloot naar aanleiding van de toeslagenaffaire meer openheid te willen geven over de afwegingen die de basis vormen voor beleid. De...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoKiezers van Montaña missen aandacht PNP

Kiezers van Montaña missen aandacht PNP

PNP vlag

afbeelding van José M. Dias
Door  Jose Dias
(Foto: José Dias)
In het kader van de naderende verkiezingen brengen wij elke week een reportage uit een buurt waar een bepaalde partij traditioneel sterk vertegenwoordigd is. Deze week aandacht voor de PNP in de buurt Montaña.

Bij de vorige verkiezingen was stembureau nr. 100 te Montaña Rey het stembureau waar de PNP de meeste stemmen had gekregen, namelijk 118.

PNP bijna onzichtbaar
Met minder dan twee maanden te gaan tot aan de verkiezingen is de PNP bijna onzichtbaar in Montaña en omgeving. Volgens kenners van de partijgeschiedenis is dit in schril contrast met het verleden. Toen was de partij altijd goed vertegenwoordigd en de buurten in Band’ariba waren altijd versierd met partijvlaggen. Bij een rondrit door Montaña Rey en Seru Grandi was slechts één PNP-vlag te bekennen, bij de woning van de zuster van Humphrey Davelaar, de leider van de PNP.

De bewoners van Montaña Rey en Seru Grandi die we hebben gesproken zeggen allemaal dat de belangrijkste reden het gebrek aan contact tussen de partijleden en de buurtbewoners is.

Persoonlijke relatie met kiezers
Francis ‘Pèmpi’ Kleinmoedig van Montaña Rey kent de PNP heel goed en kan zich herinneren hoe de buurtleiders van vroeger zoals Dario Martha, Nai Curi en Lodowika bij hem thuis vergaderden samen met de partijleider Dòktor Da Costa Gomez. “De buurtleiders uit die tijd hadden een persoonlijke relatie met de buurt. Dat was de kracht van de toenmalige Nationale Volkspartij (de huidige PNP) want de partij had drie ‘trekkers’ die heel Band’ariba kenden.

Iris Haseth is geboren te Seru Grandi en was van jongs af aan een fervent aanhangster van de Nationale Volkspartij en zat in de Hubentut Nashonal (Nationale Jeugd).
Wijlen haar echtgenoot was een neef van Dòktor Da Costa Gomez. “Toen mijn man nog leefde kwamen de Nationalen bij ons aan huis. Hij ging de hele buurt met hen af, maar daarna is er nooit meer iemand van de partij bij ons langs geweest.”
Volgens Iris is dit gebrek aan aandacht de reden dat de partij zo achteruit is gegaan.

Montaña in nood
Pastoor Raul Mercedes van de parochie Montaña en scoutingleider Erik Sofia hebben dagelijks contact met de bewoners. De nood in Montaña is hoog. De aandachtspunten waar de bewoners direct mee komen zijn, volgens Mercedes en Sofia, het tekort aan voldoende politie om de criminaliteit te bestrijden, het ontbreken van voldoende recreatiemogelijkheden en het gebrek aan aandacht voor de extreme armoede in de buurt.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties