Kevin Jesurun, waardig ambassadeur van Curaçao

Kevin Jesurun, waardig ambassadeur van Curaçao

WILLEMSTAD — Tijdens de herdenkingdienst voor Kevin Jesurun, vanmorgen, spraken minister Etienne van der Horst, Fortkerk-dominee Wim Lolkema en Lucille Berry-Haseth over de reislustige Kevin Jesurun (43), het Curaçaose slachtoffer van het rampvliegtuig MH17.

Het is niet bekend wanneer zijn stoffelijk overschot naar Curaçao wordt vervoerd. Het gaat een tijd duren voordat alle lichamen zijn geïdentificeerd. Waar zijn lichaam nu is, is ook niet bekend.

Vandaag komt er weer een vliegtuig met slachtoffers vanuit Oekraïne aan in Eindhoven. Hij kan heel goed in Nederland zijn, maar ook ergens anders.

Volgens dominee Lolkema is het goed om samen te rouwen, maar ook gevoelens van weemoed te delen. Tijdens de herdenkingsdienst is getracht Kevin, die volkomen onverwacht is heengegaan, recht te doen.

Bijna 300 mensen zijn letterlijk in een keer om het leven gekomen. Volgens de dominee kan het ongeluk niet anders dan als een misdaad omschreven worden. Het ongeval heeft diepe wonden in de Nederlandse samenleving geslagen.

Linksvoor in het Capilla Ardiente op Bottelier heeft de familie een gedenkwand gemaakt. Op het witte kleed staan voorwerpen die Kevins interesses markeren. Zo hing er een T-shirt van het afgelopen WK, en de Curaçaose vlag en stond naast zijn foto een Chinees wenkend poezenbeeldje, en een kaart die gelieerd is aan de Filippijnen, wat zijn nieuwe woonplaats zou worden.

Zijn passie rukte hem abrupt uit het leven, zei minister Van der Horst in zijn korte toespraak. De foto’s in huize Jesurun tonen ook waar Kevin voor stond. Zo is er een foto van Kevin bij de Chinese Muur in Curaçaose kleren en met de Curaçaose vlag.

“Hij was een waardig ambassadeur van ons eiland. Reizen was zijn passie. Hij was op weg naar de Filippijnen op zoek naar nieuwe verrukkingen”, zei dominee Lolkema.

Kevin had belangstelling voor andere godsdiensten. De Koran stond naast de Bijbel in de boekenkast. In zijn kamer stond ook een Arabisch woordenboek en een methode om Japans te leren. Zijn ouders hebben hem geleerd om grenzen te verleggen maar boden hem tevens een veilige thuisplaats aan.

“Kevin was in staat om bij een katholiek een katholiek te zijn, bij een protestant een protestant en bij een moslim een moslim. Waarschijnlijk was hij bij de Chinezen een Chinees en bij de Filippijnen een Filippijn. Kevin zal zeker van al de aandacht rondom hem deze dagen hebben genoten, als deze van de droevige aanleiding is losgemaakt”, aldus de dominee.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *