30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

Kerstdrukte bij de politie

HomeNieuwsKerstdrukte bij de politie

Door: Milou de Bats

politie-curacao

CURAÇAO – Ook in de periode rond kerst had de politie op Curaçao genoeg te doen: in de afgelopen dagen verrichtte het korps in totaal zes aanhoudingen. Het gaat om diefstallen, mishandeling, inbraak en doorrijden na een aanrijding. Daarnaast heeft de politie nog meerdere zaken in onderzoek.

Op zondagavond meldde een 32-jarige vrouw zich bij het politiebureau in Otrobanda en verklaarde dat haar partner had gedreigd haar van het leven te beroven met een machete. Tijdens de aangifte kwam de 50-jarige partner het politiebureau inlopen.
Hij bleek onder invloed van alcohol. De politie kon hem rond middernacht arresteren op verdenking van bedreiging met een wapen.

Bedreiging en mishandeling
Maandagavond kreeg de politie een melding vanuit een huis aan de Totolicaweg. Een man zou hier zijn partner hebben bedreigd en mishandeld. Toen de politie bij het huis aankwam, was de man vertrokken. Later meldde hij zich bij het politiebureau van Brievengat, waar de politie hem om 22.05 uur arresteerde.

Geiten
Twee mannen gingen diezelfde kerstnacht rond 2.00 uur op pad om geiten te stelen bij een plantage in Gato. De politie kreeg hier melding van en begon direct een onderzoek. Om 04.10 uur signaleerden de agenten de twee verdachten. Eén van hen wist te ontkomen, de andere werd in de boeien geslagen.

Spijkerbroeken
In alle vroegte op kerstochtend brak een man het etalageraam van een winkel in Punda en ging er vervolgens vandoor met vier spijkerbroeken en een paar schoenen. Bij het grijpen van de spullen sneed hij zijn pols open aan het gebroken glas. In de loop van de ochtend vond de politie de gewonde 54-jarige man in de omgeving van Punda. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor medische behandeling, waar de politie hem om 10.40 uur arresteerde.

Autobanden
De politie moest op eerste kerstdag ook een patrouille naar de Argentinaweg sturen, waar een man twee banden had gestolen van een zaak die autobanden verkoopt. De 51-jarige dader kon om 12.15 uur worden ingerekend.

Botsing
Gisternacht botsten twee auto’s op elkaar in Saliña. De veroorzaker van het ongeluk reed door. Een politiepatrouille die op dat moment in de buurt was, zette de achtervolging in en probeerde de bestuurder te stoppen. Hij negeerde dit en bleef doorrijden. Uiteindelijk slaagden de agenten er om 04.49 uur in om de 20-jarige man stil te zetten en te arresteren bij Kaya Kooyman.

Auto beschoten
De politie heeft nog een aantal zaken in onderzoek, waarbij nog geen aanhoudingen zijn verricht.
Zo meldde een vrouw zich op dinsdag bij het politiebureau, omdat onbekenden haar auto meerdere malen hadden beschoten. Toen zij op de Arowakenweg reed en iets hoorde in de banden van haar auto, stapte ze uit. Twee mannen bedreigden haar toen met een vuurwapen en gingen er met de auto vandoor. De vrouw ging er met een andere auto achteraan. Toen de daders door kregen dat zij achtervolgd werden, losten ze verschillende schoten op de auto waarin de vrouw zat.

Gewonde fietser
Diezelfde dag reden twee jongens op hun fiets in Dein. Een vijftienjarige voorbijganger probeerde de fiets van één van hen af te pakken, waarna een gevecht ontstond. Eén van de fietsers greep de vijftienjarige jongen bij de keel in een wurggreep. Daarop pakte de jongen een stuk glas, waarmee hij de fietser in zijn schouder en oor sneed. De gewonde fietser is met een ambulance naar de polikliniek overgebracht.

Schoten
In de nacht van eerste op tweede kerstdag stond een groep mannen bij een auto voor een huis in de Pampanostraat te praten. Er passeerde een auto en één van de inzittende loste schoten op de groep. De mannen verklaarden dat ze moesten rennen voor hun leven. Het huis, de poort en de auto hadden kogelgaten. De technische recherche heeft ter plekke onderzoek gedaan en de auto in beslag genomen.

Mishandeling door landgenoot
Vier mannen van Colombiaanse afkomst kwamen gisternacht naar het politiebureau van Rio Canario en verklaarde daar dat er problemen waren met een landgenoot, die net als zij aan de F.D. Rooseveltweg woont.
Eén van de mannen had een bloedende wond op zijn achterhoofd en vertelde dat de buurman hem had geslagen met een fles en daarna op hen had geschoten. De recherche vond tijdens het technisch onderzoek twee hulzen bij het huis van de vermoedelijke dader.

Brand
Er waren twee gevallen van brand op kerstavond. Aan de Jan Noorduynweg ontstond brand in twee appartementen. Ook een huis in Kaya Stila kreeg te maken met verwoestende vlammen. De buren hebben het hekwerk om het huis kapot moeten maken om de bewoners, die in het huis aanwezig waren, te redden.
De brandweer heeft beide branden geblust.

Informatie
Iedereen die informatie heeft over bovenstaande zaken, wordt door de politie verzocht dat door te geven aan de recherche. Dit kan via de nummers 8666-219/8666-221 tijdens kantooruren of 24 uur per dag via 911. Een anonieme melding doen kan ook, op het nummer 108.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties