Kerknet | Levensomstandigheden Venezuela ronduit dramatisch

Caritas-Venezuela

Caritas

De levensomstandigheden in Venezuela zijn dramatisch en worden almaar slechter. Daarom moet er een einde komen aan de blokkade voor humanitaire hulp. Dat zegt Caritas International, naar aanleiding van de politieke en economische crisis in het Latijns-Amerikaanse land.

Philippe Lang van Caritas Duitsland: De voorraden levensmiddelen zijn vrijwel volledig uitgeput. Een aanzienlijk deel van de bevolking kampt met ondervoeding. De wanhoop slaat toe bij de bevolking. Volgens Caritas is de gezondheidszorg in het land volledig ingestort.

Lokale partners kunnen de grootste humanitaire nood lenigen, maar voor elke hulplevering is toestemming van staatspresident Nicolas Maduro nodig.

Wij roepen de Venezolaanse president op om humanitaire hulp uit het buitenland zo snel mogelijk toe te laten. Wij vragen de regering en de oppositie om de dialoog aan te gaan en zo de escalatie van geweld en wapengeweld te beëindigen.

Bron: Caritas

2 Reacties op “Kerknet | Levensomstandigheden Venezuela ronduit dramatisch

  1. Joep Meloen

    Ach, zolang Da Silva en Martin nog hosanna preken over de revolutie is er niets aan de hand.
    En als er wel iets aan de hand is dan is dat niet de schuld van Maduro maar van de kapitalisten en natuurlijk de VS.
    Oftewel, niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen.

  2. Er gaat niets boven jou eigen gewassen verbouwen, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Curaçao verbouwde vroeger bijna alles zelf
    en steeds meer mensen gaan terug naar die tijd. En als je wilt weten wat je eet, verbouw het zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *