32 C
Willemstad
• maandag 22 juli 2024

Extra | Journaal 19 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, July 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, July 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, July 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

RO | Brief aan de president van Curacao over Isla raffinaderij

HomeNieuwsRO | Brief aan de president van Curacao over Isla raffinaderij
Brief aan de president van Curacao over Isla raffinaderij
Brief aan de president van Curacao over Isla raffinaderij

De minister biedt ondersteuning aan de regering van Curacao over de situatie rond de Isla raffinaderij.

directie Koninkrijksrelaties

Kenmerk:  2015-0000630114
Uw kenmerk

Datum 27 oktober 2015
Betreft Stand van zaken Isla-raffinaderij

De Minister-President van Curaçao
De heer Whiteman
Fort Amsterdam Willemstad
Curaçao

Geachte heer Whiteman,

Tijdens het begrotingsdebat in de Tweede Kamer op 7 en 8 oktober jl. zijn zorgen uitgesproken over de situatie rond de Isla raffinaderij. Door middel van deze brief informeer ik u hierover en ik verbindt hieraan tevens het eerder gedane aanbod tot ondersteuning van uw regering bij het oplossen van de vraagstukken waarvoor u in deze kwestie gesteld bent.

In het begrotingsdebat is de motie Hachchi/Van Raak aangenomen, waarin de regering wordt verzocht om pro-actief samen met Curaçao scenario’s te ontwikkelen op basis waarvan binnen afzienbare tijd een besluit kan worden genomen om de problemen bij de Isla-raffinaderij duurzaam op te lossen.

Ik ben mij ervan bewust dat uw regering druk doende is het door u gekozen voorkeursscenario van modernisering van de raffinaderij vorm te geven. Dat de in de Kamer bestaande zorgen door u worden gedeeld, heb ik mogen ervaren in het gesprek dat ik onlangs met u had in Den Haag. Het gaat om een ingewikkeld vraagstuk: naast aspecten van milieu en gezondheidszorg, spelen ook sociale, economische en financiële factoren een belangrijke rol.

In lijn met de motie wil de Nederlandse regering u expliciet steun en expertise aanbieden bij het uitwerken van de plannen en het tegengaan van de overlast, zoals dat in het verleden ook al gebeurd is door ondersteuning te bieden bij het versterken van de milieudienst en de SEI-bijdrage aan het Ecorys rapport uit 2012.

Daarbij wil ik overigens benadrukken op geen enkele wijze afbreuk te willen doen aan de autonome verantwoordelijkheid van Curaçao op dit beleidsterrein.

De manier waarop Nederland concreet zou kunnen helpen om te komen tot een duurzaam scenario voor de raffinaderij en de inwoners van uw land verken ik graag verder met u tijdens mijn bezoek aan Curaçao volgende week.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,
dr. R.H.A. Plasterk
Cc: De voorzitter van de Tweede Kamer der Generaal

brief-aan-de-president-van-curacao-over-isla-raffinaderij.

Bron: Rijksoverheid

21 reacties

 1. Beste Gian, misschien is het je wel al opgevallen dat er naast de Nederlanders ook de bewoners van Curacao mee praten op deze site. Daar naast is dit geen forum. KKC (een van de meest gelezen online kranten) is een digitale krant die zelfs in Nederland, USA, Duitsland en rest van de wereld gelezen wordt en waar men kan reageren op de artikelen. Let wel ik lees deze krant al sedert de oprichting 5 jaar geleden. Deze digitale krant neemt artikelen op van diverse media en her-publiceert deze wederom. Het is een ongeëvenaard medium waar ook een mogelijkheid is om discussies op te starten, Als je alles eens goed leest en vooral de reacties zie je ook de mogelijkheden die de mensen aan dragen om het beter te doen, ja ook van de Curaçaose mensen die in het buitenland wonen, die zich vaak ook rot schamen wat er hier op Curaçao gebeurt. Zaken die je in de lokale kranten niet of nauwelijks ziet. En zie je het dan wordt het anders voor gesteld dan de werkelijkheid. Zie jij iets in de lokale media over het hoe en wat van o.a. Mevr. Wiels of Gerrit Schotte. Ik zie op deze digitale krant een compleet onpartijdige redactie zitten. Zo onpartijdig dat er van alles is gedaan om hun de mond te snoeren.

 2. Glan, respect moet je verdienen.

  Als je kijkt naar de porkeria in de Staten, de vreselijke arbeidsmoraal, het wangedrag in het verkeer en de niets en niemand ontziende criminaliteit vind ik het idioot dat u om respect durft te vragen.

  Glan is vast en zeker de leukste thuis.

 3. Triest, diep triest. Was mij eerder opgevallen; KKC een forum dat verworden is tot een platform voor op Curaçao woonachtige Europese Nederlanders die niks doen dat hun gebrek aan respect voor de eilandbewoners tonen en verder hun gal spuien over alles en iedereen die iets met het eiland te maken heeft. Dit is triest. Dit is normaal geworden.

 4. Maak me niet druk over jullie. Over 20 jaar praten jullie anders. Jullie wonen daar. Wat let jullie om het eiland van zon en zee, te helpen. Nee verschillende van jullie zijn daar voor een paar jaar. U houdt niet van de bevolking. Maar u wil op hun eiland wonen. Snap jullie niet. Lees uw geschiedenis. Ik weet wie jullie zijn. Ik kom.

 5. Niet kwaad worden, hoe kon ik dat nou weten. Ik vergeleek alleen maar jullie kop met de aanhef van de brief. Niet meer info voorhanden. Nu weet ik beter, dan Q.

 6. Als je zorgt dat de huisjes ook in de herrie van Space Experience Curaçao 2.0 mag jij mij een prospectus doen toekomen. Moet alle zintuigen prikkelen….

 7. Ik denk dat Plasterk wel verantwoordelijk voor maar niet schuldig aan de fouten in de brief is.
  Je laatste zinnetje doet natuurlijk wel afbreuk aan je door mij veronderstelde goede intenties.

 8. Liever Hertog Jan, dank je….
  Volgens wetenschappers zitten er vrouwelijke hormonen in Bavaria:
  Je krijgt er koppijn van, je begint nonsens uit te kramen en je kunt niet meer autorijden…..!! :)

 9. Ik zoek investeerders die met mij samen een bedrag van 5 ton brengen het doel is twee huizen kopen die zijn miljoenen waard. wij zetten een uitkijk toren van 15 meter hoog in de tuin en kijken over die grote puinhoop heen. elke natuur gek === komt direct naar het eiland ongezond en hier voor 5 $ onze zakken te vullen ) onze’ met uitzicht over het asfaltmeer en de raf mooier kan jezelf niet bedenken Whiteman=kolmeesje.

 10. Kijk wij kunnen natuurlijk wel zeiken over een woord NN weet je wat slordig is de mensen laten verkankeren die niet op het strand zitten strand bezoeken van onze vol gevreten balzakken. Al geef je Gerrit de Raaf een ring, hij blijft een onbetrouwbaar ding! toerisme moet curacrim vermijden ga naar ?? maar niet naar die ISLA olie BAK.

 11. Den Haag heeft Whiteman alvast gepromoveerd tot president… Past wel bij een brief die niet anders kan worden uitgelegd dan een potje slijmen met een regering die zijn eigen bevolking letterlijk laat stikken. Voor een voormalig minister van Onderwijs beheerst Plasterk zijn moerstaal trouwens opvallend slecht: ,,Ik verbindt” moet toch echt ,,Ik verbind” zijn. Slordig ook dat in de adressering geen titulatuur en voorletters van Whiteman ontbreken. Curaçaose stagiaire?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties