27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 18:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Kamervragen Van Raak over incident Drayer en Wiels

- Advertentie -
ronald van raak-2
SP Kamerlid voor Koninkrijkszaken Ronald van Raak

CURAÇAO – SP-Kamerlid Ronald van Raak is woedend over het incident tussen Marvelyne Wiels en Dick Drayer.

Haar bodgyguard zouden hem mishandeld dan wel geintimideerd hebben in de Dr. Nelly Winkelschool. Van Raak heeft Kamervragen gesteld aan minister-president Mark Rutte.

Advertentie

De Gevolmachtigde Minister van Curaçao en de journalist kregen het al eerder aan de stok toen laatstgenoemde onthulde dat Wiels zich schuldig maakte aan vriendjespolitiek, machtsmisbruik en cv-fraude.

Wiels wilde wraak, denkt Drayer. “Het was allemaal vooropgezet”, zegt Drayer tegen De Telegraaf, die in de school was voor enkele lokale media.

Ik werd de hele tijd door de bewakers gevolgd. Uiteindelijk lokte mevrouw Wiels een confrontatie uit”.

- Advertentie -

Daarbij deed ze alsof ze Drayer een klap ging verkopen.

Op het laatste moment trok ze haar hand terug en haalde ze die door haar kapsel”.

Toen Drayer zei dat hij dit een ’klotesituatie’ vond, doken de bewakers bovenop de journalist en sloegen ze Drayer waar ze hem raken konden, aldus de Nederlandse krant.

Niet geslagen’
Minister Wiels zegt dat Drayer niet geslagen is door haar beveiligers.

Het kan wel zijn dat hij op zoek is naar een pak slaag, maar dat krijgt hij niet van mij”, liet ze via een woordvoerder weten.

NOS-correspondent Dick Drayer werd tijdens zijn werkzaamheden geintimideerd door de beveiligers van Gevolmachtigd Minister Marvelyne Wiels. Foto |  Lucho Rosales
NOS-correspondent Dick Drayer werd tijdens zijn werkzaamheden geintimideerd door de beveiligers van Gevolmachtigd Minister Marvelyne Wiels. Foto | Lucho Rosales

Drayer zou Wiels ’ik maak je af, trut’ hebben toegebeten, waarna de bewakers ingegrepen hebben. Drayer ontkent deze woorden gebruikt te hebben.

Kamervragen
Van Raak vindt dat Curaçao een tik op de vingers moet krijgen. Hij heeft tien Kamervragen ingediend bij minister-president Mark Rutte.

1 – Wat is uw oordeel over het optreden van de gevolmachtigde minister van Curaçao tegen een journalist op vrijdagmiddag 28 februari in de Dr. Nelly Winkelschool op Curaçao?
2 – Kent u de verklaring van de betreffende journalist dat hij al sleurend en duwend uit de school werd gewerkt en daarbij een klap tegen de borst heeft gekregen?
3 – Acht u het wenselijk dat een lid van de Rijksministerraad kritische journalisten op gewelddadige wijze laat verwijderen?
4 – Waarom hebben lijfwachten van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao voorafgaand aan dit geweldsincident de betreffende journalist in de school gevolgd?
5 – Wat is uw opvatting van de rechtvaardiging van deze actie door de gevolmachtigde minister van Curaçao: ‘Het kan wel zijn dat hij op zoek is naar een pak rammel, maar dat krijgt hij niet van mij.’
6 – Acht u het gerechtvaardigd dat de lijfwachten van de gevolmachtigde minister van Curaçao een dergelijk ‘pak rammel’ wel hebben gegeven?
7 – Waren deze lijfwachten reguliere politiemensen?
8 – Kunt u zich voorstellen dat journalisten door een dergelijk optreden door de gevolmachtigde minister van Curaçao angstig worden om kritisch en onafhankelijk te berichten?
9 – Welke middelen hebt u als voorzitter van de Rijksministerraad om op te treden tegen een gevolmachtigde minister die niet fatsoenlijk omgaat met journalisten?
10 – Bent u bereid contact op te nemen met de minister-president van Curaçao om het opreden van de gevolmachtigde minister van Curaçao te bespreken?

Tags: Marvelyne Wiels, intimidatie, Dick Drayer, Curaçao,

bron: Versgeperst

Advertentie

Bron: Antilliaans Dagblad
Luister hier naar het interview van Richeron Balentien van Radio Direct met Marvelyne Wiels vlak na het incident.

Bronnen

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -