26 C
Willemstad
• zondag 2 april 2023

DH | Dispute on St. Maarten, St. Martin border solved

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers during its monthly in The Hague on Friday approved the treaty with France that defines the exact demarcation of the border...

AntilliaansDagblad | Groot milieuproject Statia en Saba

Oranjestad/The Bottom - Op Sint Eustatius en Saba loopt een groot milieuproject om erosie te verminderen en bedreigde riffen rond de twee eilanden in Caribisch Nederland (CN)...

AntilliaansDagblad | ‘Prijs verlagen elektriciteit Aruba moeilijk’

Oranjestad - Elektriciteitsbedrijf Elmar heeft een dag voor het verstrijken van de deadline - die door de regering is gesteld - aan de bevolking laten weten dat...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Hof niet erg blij met rapport crimefonds

‘Geen vragen vanuit de Raad voor de Rechtshandhaving ontvangen’ Willemstad - Vanuit de krant moest het Hof vernemen dat er een rapport is gepubliceerd over het criminaliteitsbestrijdingsfonds, waarin...

AntilliaansDagblad | ‘Met urgentie investeren’

Antwoord aan Cft: In plaats van versneld aflossen van leningen Willemstad - De regering van Curaçao is van mening dat, onder de huidige omstandigheden, de begrotings- en liquiditeitsruimte...

AntilliaansDagblad | Grote ontevredenheid FKAK

Nulmeting: Inhoud van ambulancewerk goed, maar leiding niet Willemstad - Bij de ambulancedienst Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK) is alleen 28 procent van het personeel tevreden met...

AD | Wat staat Trump te wachten in het hol van de leeuw? ‘Veel mensen in New York haten hem’

7 vragen - Donald Trump (76) verschijnt komende week voor de rechter als verdachte in een strafzaak. Hij wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster...
- Advertentie -

Kamervragen Van Raak over incident Drayer en Wiels

ronald van raak-2
SP Kamerlid voor Koninkrijkszaken Ronald van Raak

CURAÇAO – SP-Kamerlid Ronald van Raak is woedend over het incident tussen Marvelyne Wiels en Dick Drayer.

Haar bodgyguard zouden hem mishandeld dan wel geintimideerd hebben in de Dr. Nelly Winkelschool. Van Raak heeft Kamervragen gesteld aan minister-president Mark Rutte.

Advertentie

De Gevolmachtigde Minister van Curaçao en de journalist kregen het al eerder aan de stok toen laatstgenoemde onthulde dat Wiels zich schuldig maakte aan vriendjespolitiek, machtsmisbruik en cv-fraude.

Wiels wilde wraak, denkt Drayer. “Het was allemaal vooropgezet”, zegt Drayer tegen De Telegraaf, die in de school was voor enkele lokale media.

Ik werd de hele tijd door de bewakers gevolgd. Uiteindelijk lokte mevrouw Wiels een confrontatie uit”.

Daarbij deed ze alsof ze Drayer een klap ging verkopen.

Op het laatste moment trok ze haar hand terug en haalde ze die door haar kapsel”.

Toen Drayer zei dat hij dit een ’klotesituatie’ vond, doken de bewakers bovenop de journalist en sloegen ze Drayer waar ze hem raken konden, aldus de Nederlandse krant.

Niet geslagen’
Minister Wiels zegt dat Drayer niet geslagen is door haar beveiligers.

Het kan wel zijn dat hij op zoek is naar een pak slaag, maar dat krijgt hij niet van mij”, liet ze via een woordvoerder weten.

NOS-correspondent Dick Drayer werd tijdens zijn werkzaamheden geintimideerd door de beveiligers van Gevolmachtigd Minister Marvelyne Wiels. Foto |  Lucho Rosales
NOS-correspondent Dick Drayer werd tijdens zijn werkzaamheden geintimideerd door de beveiligers van Gevolmachtigd Minister Marvelyne Wiels. Foto | Lucho Rosales

Drayer zou Wiels ’ik maak je af, trut’ hebben toegebeten, waarna de bewakers ingegrepen hebben. Drayer ontkent deze woorden gebruikt te hebben.

Kamervragen
Van Raak vindt dat Curaçao een tik op de vingers moet krijgen. Hij heeft tien Kamervragen ingediend bij minister-president Mark Rutte.

1 – Wat is uw oordeel over het optreden van de gevolmachtigde minister van Curaçao tegen een journalist op vrijdagmiddag 28 februari in de Dr. Nelly Winkelschool op Curaçao?
2 – Kent u de verklaring van de betreffende journalist dat hij al sleurend en duwend uit de school werd gewerkt en daarbij een klap tegen de borst heeft gekregen?
3 – Acht u het wenselijk dat een lid van de Rijksministerraad kritische journalisten op gewelddadige wijze laat verwijderen?
4 – Waarom hebben lijfwachten van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao voorafgaand aan dit geweldsincident de betreffende journalist in de school gevolgd?
5 – Wat is uw opvatting van de rechtvaardiging van deze actie door de gevolmachtigde minister van Curaçao: ‘Het kan wel zijn dat hij op zoek is naar een pak rammel, maar dat krijgt hij niet van mij.’
6 – Acht u het gerechtvaardigd dat de lijfwachten van de gevolmachtigde minister van Curaçao een dergelijk ‘pak rammel’ wel hebben gegeven?
7 – Waren deze lijfwachten reguliere politiemensen?
8 – Kunt u zich voorstellen dat journalisten door een dergelijk optreden door de gevolmachtigde minister van Curaçao angstig worden om kritisch en onafhankelijk te berichten?
9 – Welke middelen hebt u als voorzitter van de Rijksministerraad om op te treden tegen een gevolmachtigde minister die niet fatsoenlijk omgaat met journalisten?
10 – Bent u bereid contact op te nemen met de minister-president van Curaçao om het opreden van de gevolmachtigde minister van Curaçao te bespreken?

Tags: Marvelyne Wiels, intimidatie, Dick Drayer, Curaçao,

bron: Versgeperst

Advertentie

Bron: Antilliaans Dagblad
Luister hier naar het interview van Richeron Balentien van Radio Direct met Marvelyne Wiels vlak na het incident.

Bronnen

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -