28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

VVD wil ‘weglekken’ bijstandsgeld buitenland voorkomen

Het credo ‘er is geen werk’ gaat niet altijd op
(foto ANP)

Als het aan de VVD ligt, worden de regels voor uitkeringen op de zogeheten BES-eilanden aangescherpt en wordt een bijstandsuitkering stopgezet als een Nederlander in het buitenland gevangen zit. De partij wil voorkomen dat geld op deze manier ‘weglekt’.

 

Dat zegt VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen dinsdag tegen nu.nl.
De Tweede Kamer debatteert deze week over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Maatstaven
Van Nieuwenhuizen zegt dat de overheid veel doet om fraude en misbruik van uitkeringen in Nederland aan te pakken. Maar de overheid moet ook voorkomen dat geld weglekt over de grenzen.
De VVD stelt voor dat de regels voor bijstand op de BES-eilanden, de voormalige Nederlandse Antillen, worden aangescherpt naar Nederlandse maatstaven. ‘Het credo: “Er is geen werk” gaat op deze eilanden lang niet altijd op.
Werklozen
Volgens Van Nieuwenhuizen zijn er ‘honderden uitkeringsafhankelijken’ op de eilanden maar is er nauwelijks toezicht of deze uitkeringen rechtmatig worden verstrekt.
Het is voor de partij onacceptabel dat een grote groep werklozen er niets aan doet om aan een baan te komen.
De partij wil ook dat de uitkeringen van Nederlandse gevangenen in het buitenland vanaf de eerste dag van detentie stopt.
Hiervoor bestaat al wetgeving, maar die wordt in de praktijk nauwelijks nageleefd omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken geen gegevens kan uitwisselen.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...