NU.nl: Justitie doet inval bij oud-premier Gerrit Schotte van Curaçao

Gerrit Schotte

Gerrit Schotte

Justitie heeft maandagochtend vroeg (lokale tijd) een inval gedaan in de woning van de voormalige premier van Curaçao, Gerrit Schotte. Dat meldden diverse media op het eiland. Journalisten waren getuige van de actie.

Advertentie

Bij de inval waren een officier van justitie en diverse agenten betrokken. De inval wordt in de lokale media gelinkt aan het lopende onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels. Het Openbaar Ministerie geeft nog geen informatie over de inval en verwijst naar een later op de dag te versturen persbericht.

In de 2 jaar dat Schotte premier was van Curaçao, tussen 2010 en 2012, waren de partijen van Wiels en Schotte coalitiepartners. Na de parlementsverkiezingen eind 2012 kregen de twee openlijk ruzie.

Wiels werd op 5 mei 2013 vermoord op een strand. Op woensdag 18 december vindt de eerste behandeling plaats van de strafzaken tegen de personen die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op Wiels.

Schotte moest eind september 2012 aftreden. Tijdens zijn bewind beschuldigden protestbewegingen hem van corruptie bij overheids-NV’s.

Bron: Nu.nl

Nawoord Knipselkrant:

Volgens onbevestigde bronnen zou de inval van hedenochtend gaan over financiering van de partij vanuit Italie en bewijzen van connecties met Dhr Francesco Corallo. Het huis van Schotte ligt achter MacDonalds in Salinja en nu zou de politie op weg zijn naar de Sede van de partij.

0 Reacties op “NU.nl: Justitie doet inval bij oud-premier Gerrit Schotte van Curaçao

  1. Abraham Mossel

    Het werd eens tijd.invallen bij verdachten zeggen niet altijd dat ze dader zijn,maar als het OM een inval doet bij een ex premier moeten ze zo i zo al het nodige in handen hebben om een inval te rechtvaardigen zou ik zo denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *