28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 20:19

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

JM | Vandalen hebben het op parken gemunt

HomeMediaJM | Vandalen hebben het op parken gemunt

Door Jericette Moniz

Volgens Stichting Uniek Curaçao is vandalisme en diefstal niet het enige probleem maar ook spreekt de organisatie van een ‘explosie aan vervuiling’ na de lockdown

Enkele parken op het eiland zijn de laatste weken weer de dupe van vandalisme geworden. Dit meldt Stichting Uniek Curaçao. “Er is dringend hulp nodig.”

Zo is er bij het Kabouterbos opnieuw schade toegebracht aan de wipwap. Een ligbank bij het quarantainegebouw bij Caracasbaai Eiland is gestolen en een is vernield. Twee zitbankjes bij de mirador bij Jan Thiel zijn beschadigd en bij Parke Roi Rincon is het slot van het hek vernield. Parke Hatun, Ascencion en San Nicolaas-Abou moesten het ook ontgelden.

Volgens Stichting Uniek Curaçao is vandalisme en diefstal niet het enige probleem maar ook spreekt de organisatie van een ‘explosie aan vervuiling’ na de lockdown; dode maar ook levende dieren worden gedumpt alsook huis-, tuin- en keukenafval (door naburige snèks).

Vrijwilligers
Er zijn dringend vrijwilligers nodig om in het veld pups te vangen, deze naar een geschikt onderkomen te brengen, kadavers te ruimen, dode bomen te verwijderen, voor snoeiwerk, het rapen van zwerfvuil en schade door vandalisme te herstellen.

Parke Roi Rincon heeft onlangs nog een parkwachter ingezet, vanwege de aanhoudende kadaver- en vuildump in het park dat grenst aan de wijk Souax. Geïnteresseerden voor vrijwilligerswerk kunnen reageren op e-mail adres [email protected] of telefoon nummer 4628989.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @ Ambulant,

  Het schoonmaken gaat wel even duren en wanneer je had opgelet had je ook kunnen weten dat ik globaal al een maand of 2 geleden heb aangegeven dat we de toeristen pas begin volgend jaar weer terug zullen zien in aantallen dat het eiland er van kan leven. Plus dat ze corona niet meer terugbrengen.

  Maar lezen is voor jou echt een onmogelijkheid. Je ziet 1 letter, trekt meteen alle conclusies en begint er op los te typen. Maar echt lezen wat iemand schrijft is er niet bij.
  Probeer het eens, kun je wellicht nog iets leren.

 2. Ik stel voor dat Tyrone Brunken en Gio Atalita met hun anti sinterklaas demonstranten dit gaan opruimen zodat ze wat nuttigs doen voor het eiland.

 3. Sushi Hende

  En dat willen we dus aan de toeristen laten zien ?
  I.p.v. 2 miljoen uitgeven voor reclame op de shirts van Ajax zou het beter zijn dat geld uit te geven aan het schoonmaken van het eiland en het opvoeden van de varkens.

 4. Ik denk dat je eerder een soort van Milieu politie nodig hebt voor al dat gedumpte vuil. En wat werkende politie voor de vandalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties