27 C
Willemstad
• donderdag 26 mei 2022 00:52

Laatste reacties

- Advertentie -

JM | Shaidrilon ‘Lon’ Mutueel vast op verdenking van opruiing en medeplegen brandstichting

Door Jericette Moniz

‘Lon’ Mutueel vast op verdenking van opruiing en medeplegen brandstichting

Shaidrilon ‘Lon’ Mutueel, een van de ‘leiders’ van de groep demonstranten, bestaande uit ontevreden medewerkers van Selikor en de Raffinaderij, is aangehouden op verdenking van opruiing en het medeplegen van brandstichting. Dit bevestigt zijn advocaat, Athena Sulvaran, desgevraagd.

- Advertentie -

 

Mutueel wordt momenteel verhoord. Sulvaran verklaart tegenover deze verslaggeefster dat er nog geen duidelijkheid is met betrekking tot de status van het onderzoek. Wel moet Mutueel morgen voor de rechter-commissaris verschijnen. “Dan pas zullen wij meer duidelijkheid krijgen”, aldus Sulvaran.

Escalatie
Mutueel wilde in de ochtend van 24 juni dat premier Eugene Rhuggenaath (PAR) bij ‘Post 5’ acte de présence zou geven en de ongenoegen van de aanwezigen zou aanhoren. Dit was hij niet van plan. Hierdoor besloot de groep demonstranten naar Forti te lopen en Rhuggenaath ter verantwoording te roepen.

De gemoederen liepen daar naar zeggen zodanig op, dat de Mobiele Eenheid besloot de actievoerders met traangas te besproeien. Hierna volgde een escalatie, waar onder andere autos en leegstaande woningen in brand werden gestoken. Mutueel werd in de avonduren gearresteerd en meegenomen naar het politieburo. De politie heeft in totaal meer dan 45 aanhoudingen verricht.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Het was al overduidelijk dat men probeerde om Rhuggenaath uit fortis te krijgen om hem te kunnen afzetten. Het begon al een paar weken geleden bij het op 1 lijn brengen van alle vakbonden. Toen het niet lukte om hem bij de Isla te krijgen zijn ze op initiatief van Dos Santos en rojer naar forti gemarcheerd om hem daar te pakken te krijgen, zodat de regering afgezet kon worden. Ze gebruikten hiervoor Mutueel als bliksem afleider met het organiseren van kleine brandstichtingen. Ik heb gisteren al geschreven dat dit een regelrechte poging tot staatsgreep was van Dos Santos en rojer. Het zal me niets verbazen als Mutueel binnenkort een verklaring in deze richting af gaat leggen.
  Dos Santos en rojer zijn zo dom dat ze hun frustraties over de mislukte staatsgreep via Facebook uiten. En dan zeggen dat er gehackt is.
  En dit alles onder het mom van opkomen voor de minder bedeelden. In dit geval de minder bedeelde lege portemonnees van deze 2 nietsnutten. Ik adviseer deze 2 nietsnutten om voorlopig hun telefoon niet te gebruiken en hun samenzwering op een geheime lokatie te voeren.

 2. Eens Tico Martina het is wel erg toevallig dat de timing exact gelijk is. Net zoals het erg toevallig is dat Reinald Curiel er nu mee op houdt. Niemand die er op let, dus een goed moment om met gevulde zakken maken dat je wegkomt.

 3. Het is wel heeeeeellll toevallig dat precies op het moment dat obesitas Sushi met haar platgeslagen kapsel onder vuur ligt, er vanuit het niks een protest ontstaat met branden en plunderingen. Alle ogen zijn nu afgewend van onze mevrouw de Minister en zo gaat het graaien en liegen en bedriegen ongestoord door, want de protesteerders zijn fout. Ik blijf erbij dat Animal Farm tot verplichte leeskost dient te behoren voor een ieder op Curacao. Terwijl Snowbal de uitgehongerde dieren wijst op Napoleon, blaten de schapen gedwee “PAR/MAN/PIN is gooooooooodddd, the rest is baaaaaadddddd”, en tante Sushi en Aalvin zagen dat het goed was.

 4. Maar wees blij we zijn Corona vrij.
  159 bejaarden leven een jaartje langer.
  Daar was alles voor.
  Je kon Corona krijgen. Dat was zo erg.
  Je hebt Mossels en Meloenen gered.

 5. Agossie toch.. Claps die omhoog gaat voor vrouwen rechten. Was lekker ding zeker…
  En mossel is een rolstoelheld en toerisme expert.
  Schijt in z.n broek voor Corona maar schreeuwt alle kanten uit op internet.
  Nou ging even anders niet.
  T was zo slim allemaal met Corona.
  Nou we zijn Corona vrij we hebben alles opgeofferd om 150 bejaarden een jaartje extra te geven.
  En nu branden we alles af.

 6. @ Trui je hebt gelijk,het ligt er toch dik en duidelijk boven op dat de oppositie, lange Pik Pisas, hangbuikzwijntje Amparo Dos Santos en b.l o. school verlater cq beroeps gokkast trekker Menky Roier volop proberen de regering om te verwerpen, dit is geen demonstren meer ( nooit geweest ! ) dit is duidelijk een eiland ontwrichten cq staatsgreep. in ontwikkeling landen die hulp krijgen krijgen op op roernaaiers, land verraaiers cq land ontwrichters zonder proces de ergste straf, bedenk zelf maar welke, ik weet het en heb het ook gezien, ze krijgen gratis een stuk touw. en het is snel af gelopen die brandjes. zelfs de grote leiders krijgen als eerste het touwtje. Ga zo door volk van de crim, het is al niks maar het word nu helemaal niks meer, die makamba’s in Nederland worden ook gekort tot aan het bot en steken niet de boel in de jens. na dit te zien zullen zij Rutte en Knops duidelijk maken geen gulden meer te lenen aan deze oproer kraaiers, geen een piek meer. laat ze maar snel op eigen kracht gaan leven zonder hulp van NL. NL als U geld in dit rovershol steekt bent u zelf een ………..?

 7. Tja, de tweedeling in onze maatschappij welke de afgelopen tien jaar door onze bestuurders zeer doelbewust almaar groter is gemaakt keert zich nu tegen degenen die er jarenlang van hebben geprofiteerd. Hoe dom kan je zijn ?

 8. De keuze voor zijn ratvocaat, uit de clan van Peppie en Kokkie, doet vermoeden dat Mutueel (type tattoos en oorbellen) door de club van de lolo van Soto is ingezet om het eiland te ontwrichten.

 9. Het is mij niet duidelijk of deze ‘Lon’ Mutueel nou bij Selikor werkt of niet. In het verleden zijn mensen ontslagen omdat ze als een lastpak werd gezien terwijl het enige wat ze willen is voor de rechten van werknemers opkomen.

  Hoewel ik bang ben dat een politieke partij of beter gezegd politieke leider die nu vastzit achter deze Lon zit, begrijp ik de strijd.

  Ik heb zelf in de beginjaren van mijn carriere in Nederland meegemaakt dat mijn Marrokaanse vrouwelijke collega minder verdiende dan ons mannen, ben toen naar de raad van toezicht gestapt.

  Het is mij nooit in dank afgenomen door de directeur maar ik wist dat ik toen goed in de markt lag en uiteindelijk is het goedgekomen en kreeg nog een gouden handdruk mee ook nog.

  Beste Lon, nu ook zal na alle demonstraties en als alle rook wegtrekt, alles bij het oude blijven. De tweedeling in de maatschappij is te groot en de minachting van een groep voor de andere groep is te groot.

  Als ik de premier hoort over “Ban hasi Oracion” dan is er geen hoop op verandering.

  Desondanks wil ik tegen jou zeggen Lon; “Take your rest now, you have put a good fight, we will keep on fighting Lon, we will keep on marching, the fight has just begun, we won’t give up”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Installatieceremonie Gemeenschappelijk Hof te zien via socials

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De ceremoniële zitting ter gelegenheid van het aftreden van oud-president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie Eunice Saleh is vandaag live te volgen via...

Democracy now! | Tuesday, May 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | The Distinguished Gentleman’s Ride groot succes

Zo’n honderd motorrijders toerden zondag over het eiland tijdens de eerste editie van The Distinguished Gentleman’s Ride op Curaçao. Tijdens het evenement werd aandacht gevraagd voor de...

Nu.cw | Persconferentie CBCS over Financial Stability Report 2022 live te volgen

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) geeft dinsdag een persconferentie naar aanleiding van de publicatie van het Financial Stability Report (FSR) 2022. Het FSR is...

Nu.cw | Pisas: “Sponsordeal Ajax was investering voor de toekomst”

AFC Ajax bracht afgelopen week een bezoek aan Curaçao. De spelers gaven clinics, bezochten maatschappelijke projecten, waaronder Future Goals, en speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen het team...

PB | Rechter Europees Hof voor de Rechten van de Mens op bezoek

WILLEMSTAD – Op maandag 23 mei heeft mevr. mr. Jolien Schukking, rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, een bezoek gebracht aan de...
- Advertentie -
- Advertentie -