27 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 09:10

Laatste reacties

- Advertentie -

JM | Rotonde Santa Rosa onder de loep

Door Jericette Moniz

VVRP minister Zita Jesus Leito (PAR): Aankomende week zal aan bewoners en ondernemers in de buurt een voorstel gepresenteerd worden.

De situatie rondom en nabij de rotonde van St. Rosa is volgens buurtbewoners chaotisch en zorgt voor veel verkeersoverlast.

- Advertentie -

Reden voor de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus Leito (PAR), de rotonde hoogstpersoonlijk onder de loep te nemen.

Er wordt naar verluidt aan een plan gewerkt om de situatie aan te pakken. Aankomende week zal aan bewoners en ondernemers in de buurt een voorstel gepresenteerd worden.

“Uiteraard rekening houdend met de financiële situatie van Curaçao”, schrijft de minister.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @ Mijnheer Henk Pasman:
  Ach Henk (mag ik je tutoyeren?) …. Really??? Trui te woord staan???
  Volgens mij heb jij zelfs 9000 km verderop aan de overkant van de oceaan meer inzicht in alles wat er zich hier op Curacao afspeelt, dan Tante Trui ….. Wat een zeur zeg!! Bemoeit zich overal mee, en weet minder dan
  “Het licht” van KKC” (die man met de achternaam van een schelpdier)…. Mijn hemel wat een niveau………

 2. Jullie vergeten een ding. Onze eigen Einstein Ch. ‘Bolo’ Cooper heeft gezegd dat het goed is. Dat de autos langzaam rijden en daardoor voetgangers geruster over kunnen steken en als ze dan toch door een auto geraakt worden, niet dood gaan….
  Niets aan veranderen a.u.b.

 3. Henk Pasman is per 1 maart gaan wonen in Nederland @ Trui. Bij mijn bemoeienis met Mc. Donalds aan de Santa Rosaweg heb ik twee dingen bereikt: ten eerste dat is afgezien van de in en uitgang aan de Santa Rosaweg op die T-kruising met stoplichten door de uitgang naar de achterkant te verplaatsen. Ten tweede dat de parkeerplaatsen bij de ingang zodanig verplaatst zijn, dat bij drukte voldoende auto”s naar binnen kunnen rijden zonder de rijbaan te versperren. Vorig jaar al een ontwerp gemaakt voor de rotonde Santa Rosaweg door de rotonde te vergroten en gebruik te maken van het terrein waar vroeger de benzinepomp stond. Ben zeer benieuwd naar de oplossing die rekening zal houden met de financiele situatie van Curacao! Men heeft er al twee jaar over nagedacht.

 4. Joep schrijft: ‘De eerste keer dat ik zag dat het 1 baans zou worden had ik zoiets van ? Welke idioot heeft dit verzonnen ?’.

  Misschien heeft hij gelijk, maar een tweebaans rotonde zorgt voor veel onduidelijkheid en daarmee meer ongelukken, die je bij een eenbaans rotonde niet hebt.

  Zelfs ik als een van de meest intelligente bezoekers van dit forum heb soms moeite met de voorrangsregels op de tweebaansrotonde.

  Voor Drechi, Bululululululu en Ambulant moet het berijden van een tweebaansrotonde dan voelen als het deelnemen aan Robbery’s Lottery.

  Waar blijft de reactie van verkeersspecialist Henk Pasman overigens? Sinds ik hem betrapt heb op een onwijsheid (de inrit van de McDonalds aan de Santa Rosaweg zou volgens hem een verkeerschaos worden) lijkt hij van dit forum verdwenen.

 5. We houden ook gelijk goed in de gaten wie de gunning krijgt en of er een openbare aanbesteding zal komen, en of het niet naar een wegenbouw bedrijfje van een zus of echtgenoot gaat?

 6. Iedere malloot met een beetje grijze cellen had dit van tevoren kunnen bedenken.
  De eerste keer dat ik zag dat het 1 baans zou worden had ik zoiets van ? Welke idioot heeft dit verzonnen ?
  Zelfde geldt voor de aansluiting van de Erosweg op de Cas Coraweg. Een of ander licht heeft daar besloten om aan de rechterkant een soort van stoep aan te leggen………………welke vervolgens nergens toe leidt. Begint in the middle of nowhere en eindigt in de middle of nowhere. Gevolg ? Al het verkeer, ook als ze rechtsaf moeten staat te wachten op die ene auto die in de spits linksaf moet.
  En zo zijn er nog veel, maar dan ook veel meer ondoordachte situaties op de wegen van Curacao. Men is niet in staat om zoiets simpels te regelen, maar men moet wel voor de allerlaatste snufjes, waar helemaal geen geld voor is, naar een peperdure verkeersbeurs.

  Ik heb altijd geleerd dat je je niet moet inschrijven voor een marathon wanneer je nog moet leren lopen. Hier is dat kennelijk iets teveel van het goede.

 7. Als leito 3 keer die rotonde rijd is ze vanzelf weer de weg kwijt.
  Ze hadden dat hele stuk van ‘t benzinestation moeten gebruiken en niet een apart tuna weggetje creëren. Dan had alles veel ruimer kunnen worden of net als bij de rotonde van janwe een kleinere binnen circel. En 2 banen.

 8. Nee @ fred schiedam, dit is weer reden voor een megalomane reis naar een verkeersbeurs.
  Ieder dorpje in een fatsoenlijk land kan je vertellen hoe zoiets moet, maar hier gaan we naar dubai etc etc om de megalomane bestuurder uit te hangen,
  1 woord….grootsheidswaanzin

 9. Wat een land waar ministers zich bezig houden met een rotonde! Dat is toch werk voor een klerk 1e klas? Micro-management voor macro-salarissen.

 10. Misschien wat doen met de dat bushokje op de weg naar Santa Catharina bij de kerk. Als die naar achteren gaat dan kan het verkeer zonder te stoppen door rijden richting Santa Catharina. Zal denk ik schelen, wordt nu af en toe ook al illegaal gedaan. Probleem blijft dan nog wel het verkeer van rechts nabij de winkel van AVF.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -