27 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 06:24

Laatste reacties

- Advertentie -

JM | Politie zoekt uit quarantaine ontsnapte man

Door Jericette Moniz

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de beveiliging (monitoring) bij de hotels, was ten tijde van deze publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

Een 45-jarige Curaçaose man is uit het hotel ontsnapt waar hij sinds vorige week zaterdag in verplichte quarantaine zat. Dit bevestigt Justitie-minister Quincy Girigorie (PAR) desgevraagd. De politie is naar hem op zoek.

- Advertentie -

De man, een ingezetene van Curaçao, kwam terug vanuit Nederland en verbleef sindsdien in quarantaine. Uit welk hotel hij is ontsnapt is niet bekend gemaakt. Volgens Girigorie is er echter niet al te veel reden tot paniek. “Tot nu toe is geen enkel persoon in quarantaine uit Nederland met het covid-19 virus besmet gevonden. Wel wordt iedereen voordat ze vertrekken opnieuw getest”, vertelt hij.

Consequenties
Helemaal ondenkbaar dat de man besmet is, is het niet. “Het is weleens voorgekomen dat iemand positief is bevonden gedurende de laatste dagen van de quarantaine”, aldus de minister. Op de vraag wat de consequenties zullen zijn voor de man, eenmaal opgespoord, antwoordt Girigorie: “Volgens de Landsverordering Bestrijding Besmettelijke Ziektes heeft de man een strafbaar feit begaan. Hier staat een hechtenis van maximaal 45 dagen voor.”

Op het moment van aanhouding, zal worden beslist wat er met de man zal gebeuren. “Het hangt uiteraard af van de details, hoe de persoon zich gedraagt, of hij meewerkt et cetera. Het feit dat de man zich niet aan de regels heeft gehouden, is een indicatie dat er waarschijnlijk andere maatregelen nodig zijn. De wet geeft daartoe ruimte”, aldus Girigorie desgevraagd, “maar dat zal geëvalueerd moeten worden samen met de operationeel leider.”

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de beveiliging (monitoring) bij de hotels, was ten tijde van deze publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

- Advertentie -

Artikel delen

11 reacties

 1. #Joepie:

  Waarom moest Texperience nu ook alweer een paar miljoen toegeschoven krijgen ? Was dat niet omdat zij ‘expert’ waren in ‘crowd control’ ?
  Ze zijn niet eens in staat om 1 persoon in quarantaine te houden.

  Zo een “bak” kan Asporaat goed gebruiken.

 2. Waarom moest Texperience nu ook alweer een paar miljoen toegeschoven krijgen ? Was dat niet omdat zij ‘expert’ waren in ‘crowd control’ ?
  Ze zijn niet eens in staat om 1 persoon in quarantaine te houden.

 3. De who is onderdeel van vn.
  Die hebben niet zo veel te zeggen over iets in een land. Ze kunnen aanwijzingen geven aan de lidstaten of politiek ‘t voortouw nemen maar de hele vn is een wassen neus. En je hebt er in het algemeen ook helemaal niks aan. Zo corrupt als de pest ook. Die who zette onderzoek van honderden miljoenen naar sars stop nadat dat in 2003 was ontdekt.
  En kunnen nu niet meer terug. Die kunnen dus roeptoeteren wat ze willen maar niemand luisterde naar ze.

  Punt is je kan dingen doen als iemand ziek is.
  Dat zeggen de quarantaine wetten.
  Maar je kan dat niet omdraaien.
  Je kan niet de hele bevolking vastzetten terwijl ze niet ziek zijn. Dat moet in verhouding zijn tot risico. ‘s. En rechten.
  Mensen verplicht te laten betalen voor hun opsluiten is ook helemaal van de zotten.
  En zeker niet voor mensen met een cedula.
  Ze kunnen het vragen maar verplichten niet.

  https://mensenrechten.nl/nl/nieuws/wettelijke-basis-voor-vrijheidsbeperkende-coronamaatregelen-moet-steviger

  Maar de rechtbanken gaan ‘t druk krijgen
  We zullen zien.

  Die prullenbak van je .. Waar staat die…

 4. Poppycock @William , los van het feit dat de WHO compleet corrupt is, gaat het niet over interne zaken van een land. Daarbij is Curacao geen onderdeel van de ondemocratische EU.

  Okay, dus ter zake: de verantwoordelijke is de security van de 3 million Guilder T-Experience Co.
  Aka Suzy Romer & Co.

 5. quarantaine is niet ongrondwettelijk aangezien de WHO de noodtoestand heeft uitgevaardigd.
  Verder art 22 vd Grondwet verplicht de overheid maatregelen te treffen ter bevordeing va de volksgezondheid, dan hebben we nog het Europees sociaal handvest art 11 die epidemieen zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Er is dus een mensenrechtelijke opdracht voor de overheid om op te treden ter bescherming van de gezondheid, maar idd stelt de wetgever en mensenrechtenverdragen ook grenzen aan de inbreuk op allerlei vrijheidsrechten die daarbij plaatsvindt. Je kunt er bijna van uit gaan in de huidige situatie dat – als er iemand een procedure zou willen aanspannen- de rechter zal kijken naar het gevaar voor de volksgezondheid.
  Dus de onzin dat het onwettig is om mensen in quarantaine te proppen mag linea recta de sushibak in.

 6. Wil je een voorbeeld?????
  Mongolen ambtenaren in een gymzaal opeen gepakt is OKE???
  Maar…….verplicht opsluiten…….. rest my case

 7. Volslagen illegale opsluiting. Die lands verordening is niet eens geldig.
  En nu wordt je behandeld als een ontsnapte gevangene. Op je eigen eiland.
  Te gek voor woorden.
  Maar hé voor bonaire zijn we open en over 2 weken mag iedereen uit nl gewoon vrij naar binnen.
  Maar laten we het hele eiland nu afsluiten…
  En roadblocks opwerpen.
  350 kilo drugs kan verdwijnen uit een politie buro en er gebeurt niks.
  Maar met Corona mag alles.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -