JM | Nog geen schot in zaak Alcalá-Wallé

Door Jericette Moniz

ex-onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé | Extra

Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen rondom ex-onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé. Het strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de vermeende schending van de Screeningswet, heeft vertraging opgelopen vanwege de Corona-crisis. Dit verklaart de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd.

Alcalá-Wallé is op 27 januari als Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) afgetreden nadat haar integriteit in twijfel werd getrokken, aangiftes tegen haar werden gedaan en diverse moties werden ingediend. Dit had vooral te maken met inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel en de indruk dat zij nevenfuncties bekleedde, was gewekt. Als minister is het hebben van nevenfuncties niet toegestaan.

In verband met het lopend onderzoek is Alcalá-Wallé ook in haar functie als beleidsmedewerker op non-actief gezet. Via berichten die op sociale media circuleren is te lezen dat zij die functie echter hervat heeft en ‘gebruikmaakt van haar (oude) werkplek alsof haar neus bloedt’. Na een rondvraag bevestigen welingelichte bronnen dat de berichtgevingen kloppen. Zo is de ex-minister inderdaad op haar werkplek gezien en ‘aan een project werkend dat precies in haar straatje ligt’.

Wanneer deze verslaggeefster premier Eugene Rhuggenaath (PAR) confronteert met de berichten die circuleren en de verklaringen van anderen, reageert hij ontkennend. “De berichten zijn niet waar. Ze is vanwege het lopend onderzoek niet aan het werken. Ze was inderdaad op haar voormalig kantoor, maar om deze op te ruimen.” De premier geeft wel toe dat hij Alcalá-Wallé benaderd heeft om te helpen met een project.

“Ze heeft een functie bij het ministerie van OWCS als beleidsmedewerker, al vóór ze minister werd. Het was mijn bedoeling om haar een opdracht te geven in lijn met haar expertise. Dat klopt. Maar ze is niet benoemd tot kabinetsmedewerker en is ook geen medewerker van de minister, zoals beweerd wordt. Na nader advies ingewonnen te hebben is haar de toegang tot haar werkplek formeel ontzegd. Dit omdat er nog een onderzoek loopt”, aldus Rhuggenaath. Alcalá-Wallé zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

19 Reacties op “JM | Nog geen schot in zaak Alcalá-Wallé

 1. Curacao revisited

  Walle is het school voorbeeld van een entitled YDK die op kosten van anderen geld over de balk smijt. Dit soort figuren zijn funest voor de toekomst van ons *** eiland

 2. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram,
  Eindelijk klaar met het bewust zand in de ogen van het volk hier op KKC strooien met plat Nederlands vol met verkeerde vervoegingen, taalfouten, vreemde zinsconstructies etc. ????
  These are your true colors Bram.

 3. En maar zeuren als Nederland met bepaalde eisen komt , voor dit soort verspeling van de zuur verdiende belasting geld
  Nos bon yunan di korsow .
  Nos dushi hendenan .

 4. Joseph S

  Wellicht tijd om de capaciteit van Bon Futuro nú alvast te gaan vergroten.
  Er zullen in komende jaren hopelijk nog een behoorlijk aantal (ex) politici “gratis” onderdak aangeboden gaan krijgen door het land.

 5. Een piloot vertelde mij dat Alcala Walle zo vaak naar haar kinderen in Nederland vloog dat ze hem gevraagd had of ze haar eigen gordijntjes mocht ophangen in de businessclass en haar eigen servies mocht meenemen.

 6. Misschien kan op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur eens opgevraagd worden wanneer AlKLM Walle allemaal gereisd heeft, waarheen, waarvoor en hoeveel ons dat heeft gekost.

  Dan kom je tegen een ku(ns)ttentoonstellingen in Barbados, een dansfestival in Medellin en ontelbare bezoeken aan haar kinderen in Nederland.

  Ruggenaath beloofde ons verandering, en eindelijk integriteit met de nieuwe coalitie.

  En wat zagen we? Gijsbertha’s eerste daad was het benoemen van zijn dochter in de hoogste salarisschaal, recent goed gekopieerd door Gisel McWilliam, en Ruggenaath benoemde zijn buurvrouw (mafiameid Stella van Rijn of all people!) tot voorzitster van de commissie integriteit.

  En nu valt Ruggenaath weer door de mand door het verstrekken van een lucratieve consultantsjob aan AlKLM Walle. Terwijl hij bij zijn COVID persconferenties een paar dagen geleden nog aankondigde dat het afgelopen was met consultantsfeestjes!

  Wat een kiezersbedrog! Ruggenaath is Alexandra Rosaria (PAIS) 2.0.

  Laten we een blacklist aanmaken van dit soort criminele benoemingen. Ik begin, wie vult aan?

  Zus de Lannooy
  Taco Tara Asjes
  Vanessa Gijsbertha
  Chanel Thijssen
  AlKLM Walle

 7. Het is toch eigenlijk te zot voor woorden, dat we (ex-)Ministers rond hebben lopen, die zo ontzettend reislustig zijn, en “diens”reizen plannen om het bezoek aan kinderen en familieleden te accommoderen. Diit terwijl er al decennia aan vanalles te kort is op scholen.

  En dan te bedenken dat het niet alleen de Ministers zijn die reizen. Er gaan meteen een paar persoonlijke medewerkers mee en aanhang. Allemaal op kosten van ons.

  Groepje van 8 a 9 man/vrouw. Businessclass KLM en dan hotels en daggeldvergoeding.

  Misschien kan Sheldry Osepa nog vertellen over zijn reisje naar Nieuw Caledonian in de stille oceaan

 8. Knoek-koe

  ….”Ik denk dat haar vakanties niet meer betaald worden door ons dus dan zal ze minder reizen”….

  @CR, Het is toch eigenlijk te zot voor woorden, dat we (ex-)Ministers rond hebben lopen, die zo ontzettend reislustig zijn, en “diens”reizen plannen om het bezoek aan kinderen en familieleden te accommoderen. Diit terwijl er al decennia aan vanalles te kort is op scholen.

  Net Haïti, waar de Ministers het goed hebben en de kas systematisch leegtrekken leegtrekken, en (school)kinderen in krotten en vodden les krijgen

 9. @CR, Ik denk dat haar vakanties niet meer betaald worden door ons dus dan zal ze minder reizen.

 10. Abraham Mossel

  Alcala Bla Bla, is dat niet die mevrouw die toen zij in de regering zat, meer in een vliegtuig de wereld rond vloog als dat ze op de grond stond, oja als zij op de grond stond was dat in NL als ze op bezoek was bij haar kindern en familie, nu is daar niks mis mee, maar wel als je dat doet op de kosten van de belasting betaler, het vliegen is nu ook wel effe een jaartje of tig afgelopen, het is de tering naar de nering zetten voor de leiders van de crim, helemaal als zij doen wat de vakHonden willen na leven, dan gaat het licht binnen 3 maanden uit op de crim

 11. Je integriteit bewaren is geen eenvoudige zaak Marilyn. Het bewaren van je integriteit vergt morele zuiverheid op alle terreinen van het leven, vooral met je verantwoordelijkheid op je werk. Maar het mooiste daarvan is dat met het bewaren van je integriteit je jezelf niet te kort doet. Integriteit, oftewel toewijding, komt tot uiting in gehoorzaamheid. Doordat je gehoorzaam bent, bewaar je je integriteit, tot voordeel van jezelf en anderen. Marilyn. als daden van gehoorzaamheid worden samengebracht, als dag na dag, jaar na jaar, de ene daad bij de andere wordt gevoegd, bouw je (fig.) aan het prachtige huis van je integriteit. Jouw loopbaan van gehoorzaamheid, vertrouwen, en serieusiteit die zich over een bepaalde tijd uitstrekt, laat anderen iets in jou zien en dat is: vertrouwen. Vertrouwen is het mooiste en het dierbaarste geschenk dat iemand jouw kan geven Marilyn. Maar zo te zien en te lezen Marilyn heb je het verknald voor je eigen, en heb je een enorme domper opgelopen. Het vertrouwen in Marilyn Alcalá-Wallé is hierdoor foetsie, over and out, als de vlam van een kaars uitgedoofd. fffffft.

 12. Knoek-koe

  ….”Ze is afgetreden, dus mag ze hand en spandiensten verrichten aan de waarnemend minister van onderwijs.”…

  Hopelijk, als Alkala moreel en ethisch tot wasdom is gekomen, doet ze dit “110”% onbezoldigd.

  Als dat niet zo is dan dank ik deze coalitie hartelijk, voor het zo evident en helder maken, aan de gezond denkende burger, dat het helemaal nooit iets wordt met autonoom bestuur uitgevoerd door lokale politici, ook niet met bestuur onder auspicien van de zogenaamde Kennedy.

 13. John Bash

  Ze is afgetreden, dus mag ze hand en spandiensten verrichten aan de waarnemend minister van onderwijs. Haha en omdat haar de toegang tot werkplek is ontzegd, kan ze gewoon thuis werken. Oude politiek verantwoord. Over 30 jaar is hier de nieuwe politiek en dan is het niet meer verantwoord.

 14. Knoek-koe

  ….Wat ik veel erger vind is dat Ruggenaath Alcala Walle al weer een lucratief consultantsbaantje heft gegeven. We maken ons druk om de stagiare Chanel Thijssen, maar dit is veel erger en daarover is het oorverdovend stil”….

  @Maurice, natuurlijk is dat ongehoord, als het kloot. Het is stil omdat misschien niet iedereen het weet?

  Er moer een code va goed Minster fatsoen komen die iets regelt en dicteert in de trend van dat zodra je een bijbaantje hebt, al je rechten vervallen, en wel per direct.

 15. Knoek-koe

  Zij moet gewon 100% inleveren, ze presteert ook 0, dus weg met dat salaris…

 16. Senora Snoepreis zit dus Tilly Pikeriaans thuis met behoud van haar riante salaris.

  Wat ik veel erger vind is dat Ruggenaath Alcala Walle al weer een lucratief consultantsbaantje heft gegeven. We maken ons druk om de stagiare Chanel Thijssen, maar dit is veel erger en daarover is het oorverdovend stil.

  Gijsbrtha met zijn dochter Vanessa, Ruggenaath die op kosten van de belastingbetaler dure pastechis uitdeelt aan PAR vriendjes: wat is er terecht gekomen van de MAN/PAR beloften dat alles anders zou worden?

  Ik begin te kotsen van deze coalitie waar ik zelf op gestemd heb.

 17. Moet zij ook 25% inleveren-:)?

 18. Curacao revisited

  laten wij er eerst voor zorgen dat Walle weer op het eiland is ipv allerlei buitenlandse reizen, dan zien wij wel verder

 19. Summerlight

  en toch krijgt zo iemand gewoon het volledige salaris doorbetaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *