JM | Cold Case heropend: Raiza Scoop

Door Jericette Moniz

Op 19 maart 2012 werd een levenloos lichaam aangetroffen bij Playa Canoa

Eerder dit jaar lieten de politie en het Openbaar Ministerie (OM) weten dat zij een zogenaamde ‘cold case’ hebben heropend. Hierbij werd de hulp van de Curaçaose bevolking ingeroepen en een beloning van Naf. 10.000,- gulden uitgeloofd voor de gouden tip of tips die zou(den) leiden tot de oplossing van de zaak.

Helaas heeft deze oproep tot op heden weinig opgeleverd, zo meldt het persbericht.

De politie en het OM vragen de Curaçaose bevolking nu wederom dringend om informatie over de zaak met hen te delen. De beloning van 10.000 gulden voor de gouden tip of tips blijft staan. De zaak waar het om gaat betreft de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop. In de nacht van 31 december 2011 op 1 januari 2012 verliet zij de woning van haar vriend. Zij was daarna lange tijd vermist.

Op 19 maart 2012 werd een levenloos lichaam aangetroffen in de struiken bij Playa Canoa. Door middel van DNA-onderzoek werd uiteindelijk vastgesteld dat dit het lichaam van de 19-jarige Raiza Scoop betrof. Destijds heeft de politie na onderzoek meerdere aanhoudingen verricht en getuigen verhoord. Op een gegeven moment liep het politieonderzoek vast en kon men niet aan voldoende bewijs komen om iemand voor de rechter te brengen.

De zaak is op het moment heropend vanwege de ernst van de zaak, de jonge leeftijd van het slachtoffer en de vermoedelijk gruwelijke wijze waarop zij om het leven is gebracht.

Mensen die informatie hebben over de verdwijning en/of de dood van Raiza Scoop, waarbij elk detail welkom is, worden gevraagd zo spoedig mogelijk contact op nemen met de politie op telefoonnummer: 108. Alle tips die op dit nummer binnenkomen worden anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Bron Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *