30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 16:33

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoJamaloodin: Geen paniek

Jamaloodin: Geen paniek

Minister niet onder de indruk van felle bewoordingen Spies

Willemstad – Er is geen reden tot paniek voor wat betreft de begroting van 2012, meent minister van Financiën George Jamaloodin (MFK).

Dit laat hij weten naar aanleiding van de uitlatingen van de Nederlandse minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties, die gisteren in de Tweede Kamer aangaf dat ‘de ramingen en berichten van de regering van Curaçao vele malen optimistischer zijn dan de werkelijkheid’.

De Tweede Kamer liet gisteren blijken flink geschrokken te zijn van het tekort van ruim 160 miljoen op de begroting van Curaçao. Spies gaf aan zich heel serieus voor te bereiden op het geven van een aanwijzing in de richting van Curaçao.

Jamaloodin gaf gisteravond aan dat de regering Schotte de verantwoordelijkheid neemt om de oorzaken van het tekort aan te pakken.

,,In de laatste bijeenkomst van 11 mei is met minister Spies afgesproken dat de Commissie financieel toezicht (Cft) en het ministerie van Financiën een reactie zullen sturen naar de Rijksministerraad over de vorderingen met betrekking tot de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de begroting. Volgende week zal er een bijeenkomst zijn met het Cft. Op 15 juni zal er vervolgens met minister Spies een bijeenkomst zijn hier op Curaçao”, aldus de minister van Financiën.

Wat de regering nu doet, zo vervolgt Jamaloodin, is het aanpakken van verschillende terreinen, waaronder de basisverzekering, de pensioenfondsen, het verminderen van uitgaven in de gezondheidszorg en de pensioenleeftijd.

,,Alle wetsvoorstellen voor hervormingen in de gezondheidszorg zijn in de laatste fase. Voor wat betreft het begrotingsplan 2011-2014 loopt alles zoals gepland en je zou kunnen zeggen dat voor de hervormingen voor 2013 het traject nagenoeg klaar is.”

Jamaloodin benadrukt dat het terugdringen van de schulden niet de enige manier is om een gezonde financiële situatie te creëren, maar dat de oorzaken van de schulden aangepakt moeten worden. Iets wat volgens de minister jarenlang niet is gedaan.

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties