29 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Jamaloodin: Geen paniek

Minister niet onder de indruk van felle bewoordingen Spies

Willemstad – Er is geen reden tot paniek voor wat betreft de begroting van 2012, meent minister van Financiën George Jamaloodin (MFK).

Dit laat hij weten naar aanleiding van de uitlatingen van de Nederlandse minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties, die gisteren in de Tweede Kamer aangaf dat ‘de ramingen en berichten van de regering van Curaçao vele malen optimistischer zijn dan de werkelijkheid’.

De Tweede Kamer liet gisteren blijken flink geschrokken te zijn van het tekort van ruim 160 miljoen op de begroting van Curaçao. Spies gaf aan zich heel serieus voor te bereiden op het geven van een aanwijzing in de richting van Curaçao.

Jamaloodin gaf gisteravond aan dat de regering Schotte de verantwoordelijkheid neemt om de oorzaken van het tekort aan te pakken.

,,In de laatste bijeenkomst van 11 mei is met minister Spies afgesproken dat de Commissie financieel toezicht (Cft) en het ministerie van Financiën een reactie zullen sturen naar de Rijksministerraad over de vorderingen met betrekking tot de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de begroting. Volgende week zal er een bijeenkomst zijn met het Cft. Op 15 juni zal er vervolgens met minister Spies een bijeenkomst zijn hier op Curaçao”, aldus de minister van Financiën.

Wat de regering nu doet, zo vervolgt Jamaloodin, is het aanpakken van verschillende terreinen, waaronder de basisverzekering, de pensioenfondsen, het verminderen van uitgaven in de gezondheidszorg en de pensioenleeftijd.

,,Alle wetsvoorstellen voor hervormingen in de gezondheidszorg zijn in de laatste fase. Voor wat betreft het begrotingsplan 2011-2014 loopt alles zoals gepland en je zou kunnen zeggen dat voor de hervormingen voor 2013 het traject nagenoeg klaar is.”

Jamaloodin benadrukt dat het terugdringen van de schulden niet de enige manier is om een gezonde financiële situatie te creëren, maar dat de oorzaken van de schulden aangepakt moeten worden. Iets wat volgens de minister jarenlang niet is gedaan.

Bron: Antiliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -