29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Jamaloodin: Geen paniek

HomeNieuwsJamaloodin: Geen paniek

Minister niet onder de indruk van felle bewoordingen Spies

Willemstad – Er is geen reden tot paniek voor wat betreft de begroting van 2012, meent minister van Financiën George Jamaloodin (MFK).

Dit laat hij weten naar aanleiding van de uitlatingen van de Nederlandse minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties, die gisteren in de Tweede Kamer aangaf dat ‘de ramingen en berichten van de regering van Curaçao vele malen optimistischer zijn dan de werkelijkheid’.

De Tweede Kamer liet gisteren blijken flink geschrokken te zijn van het tekort van ruim 160 miljoen op de begroting van Curaçao. Spies gaf aan zich heel serieus voor te bereiden op het geven van een aanwijzing in de richting van Curaçao.

Jamaloodin gaf gisteravond aan dat de regering Schotte de verantwoordelijkheid neemt om de oorzaken van het tekort aan te pakken.

,,In de laatste bijeenkomst van 11 mei is met minister Spies afgesproken dat de Commissie financieel toezicht (Cft) en het ministerie van Financiën een reactie zullen sturen naar de Rijksministerraad over de vorderingen met betrekking tot de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de begroting. Volgende week zal er een bijeenkomst zijn met het Cft. Op 15 juni zal er vervolgens met minister Spies een bijeenkomst zijn hier op Curaçao”, aldus de minister van Financiën.

Wat de regering nu doet, zo vervolgt Jamaloodin, is het aanpakken van verschillende terreinen, waaronder de basisverzekering, de pensioenfondsen, het verminderen van uitgaven in de gezondheidszorg en de pensioenleeftijd.

,,Alle wetsvoorstellen voor hervormingen in de gezondheidszorg zijn in de laatste fase. Voor wat betreft het begrotingsplan 2011-2014 loopt alles zoals gepland en je zou kunnen zeggen dat voor de hervormingen voor 2013 het traject nagenoeg klaar is.”

Jamaloodin benadrukt dat het terugdringen van de schulden niet de enige manier is om een gezonde financiële situatie te creëren, maar dat de oorzaken van de schulden aangepakt moeten worden. Iets wat volgens de minister jarenlang niet is gedaan.

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties