27.5 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 12:03

Laatste reacties

- Advertentie -

Ivar Asjes hekelt achterban

PALU BLANKU – Ivar Asjes beet gisteravond van zich af en hekelde hierbij de achterban, inclusief de Statenleden, van Pueblo Soberano (PS). De minister-president vroeg zich dan ook af of het nog zin heeft elke zaterdag in het partijcentrum zijn zegje te doen, terwijl hij ook stellig verklaarde per onmiddellijk naar huis te zullen gaan als dat de wens is.

Nadat Aivy Rosalia, de ceremoniemeesteres zaterdagavond tijdens de partij-bijeenkomst ‘Awe ta djasabra’ hem presenteerde als ‘onze minister-president’, begon Asjes meteen met zijn uithaal naar de PS-achterban:

“Ik zal vandaag kort zijn. Ik weet niet of het nog zin heeft om elke zaterdag hier te komen praten. Want als je hier komt om te praten, om alles te verdedigen en op bepaald moment merk je dat je alleen staat… Dat is dan geen prettig gevoel. Jezus, hoe mis ik Helmin Wiels.”

- Advertentie -

Asjes vervolgde door te stellen dat hij als premier niet in continu conflict kan zijn en dat hij niet altijd alleen PS moet verdedigen. Als hij alleen het telkens moet blijven opnemen voor de partij, zou hij naar eigen zegge geen tijd hebben om het land te besturen.

De premier haalde daarna fel uit naar MAN-Statenlid Charles Cooper die vorige week verklaarde dat de laatste politieke ontwikkelingen, de PS-fundering danig heeft aangetast.

Asjes zei dat niemand van de regeringspartij hierop reageerde. Hij zei dat juist Cooper het fundament van zijn eigen politieke organisatie geweld aandeed, dat zelfs de oprichter van de MAN (Don Martina, red.) en zijn familie de blauwe partij de rug toekeerde.

Na dat gezegd te hebben, verklaarde Asjes dat dat de manier is om op niveau politieke tegenstanders van repliek te dienen en de PS te verdedigen. Hij hield de aanwezigen in het partijcentrum voor dat niet hij maar hen pro-actief moeten zijn.

- Advertisement -

De premier deed dan ook een dringen beroep op de achterban om zich te mobiliseren, om bijvoorbeeld naar talkshows op de radio te bellen en te reageren op onterechte aanvallen op de partij.

Voorts refereerde hij ook naar de manier van werken van wijlen Helmin Wiels. Asjes doelt op het feit dat volgens de vermoorde politiek leider die hij ontzettend mist, bepaald had dat de PS-ministers buiten schot moeten blijven en dat Statenleden en de partij-aanhang het voor hen en de politieke organisatie moet opnemen.

Ook refereerde Asjes naar het beleid van Wiels betreffende het radioprogramma ‘Konsenshi Sivil’, waar leden konden bellen en hun zegje doen of vragen stellen. Het geheel werd dan afgesloten met het laatste woord van de partijleider, die in het programma ook politieke tegenstanders van repliek diende.

In dit licht bezien, bracht Asjes tenslotte naar voren, dat hij voortaan op de zaterdagavond alleen aanwezig zal zijn in het partijcentrum te Palu Blanku om vragen van partijleden te beantwoorden.

Wat betreft het ontslagbesluit dat de Raad van Ministers nam aangaande Meindert ‘Menki’ Rojer, verklaarde Asjes dat hij achteraf deze beslissing alsnog voor juridisch advies maar overlegde aan advocaat Glenn Camelia. Deze adviseerde de premier om het ontslagbesluit in te trekken en dat heeft hij dan ook gedaan.

Besluitend verklaarde Asjes dat hij niet van de politiek leeft, danwel afhankelijk van de politiek is om te leven. Hij verklaarde dat hij per direct naar huis kan als dat de wens is. Stellig verklaarde de minister-president:

“Degenen die mijn aftreden willen, vormen jullie coalitie en kom maar met jullie motie. De trap naar de gouverneur heb ik tig keren bewandeld, ken ik goed.”

Bron: Tilii

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ach, hij doet nog enkele pogingen tot opwekken van het nodige aan sentiment door Wiels nog maar weer eens te noemen, wat denk jezelf Asjes, slaat dat nog aan bij zo een club die al opgesplitst, verdeeld en uiteengevallen is? Kom Asjes, je moet geen drama gaan maken van het zaterdagavond uitje voor “het volk”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DolfijnFM | Patiënt overleden in CMC aan gevolgen Covid

WILLEMSTAD – Er is gisteren opnieuw een patiënt overleden aan de gevolgen van Covid-19. Die lag in het ziekenhuis. Het totaal aantal mensen dat is overleden aan...

Opinie | Curacaohuis: nieuwe aanstellingen Family & Friends

Opinie: Di pueblo pa pueblo i ku pueblo. Of toch niet? Volgens Kabinet Pisas is het volk nu eindelijk aan de beurt. Maar dan dien je wel tot...

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...
- Advertentie -