Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...

DolfijnFM | Onduidelijkheid over strandbezoek

Er is dit weekend onduidelijkheid gerezen over het strandbezoek. Juristen van CHATA interpreteren artikel 11 over sport en lichaamsbeweging niet als een strandverbod, maar als een sportverbod...

DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...
- Advertisement -spot_img

Ivar Asjes hekelt achterban

HomeMediaIvar Asjes hekelt achterban

PALU BLANKU – Ivar Asjes beet gisteravond van zich af en hekelde hierbij de achterban, inclusief de Statenleden, van Pueblo Soberano (PS). De minister-president vroeg zich dan ook af of het nog zin heeft elke zaterdag in het partijcentrum zijn zegje te doen, terwijl hij ook stellig verklaarde per onmiddellijk naar huis te zullen gaan als dat de wens is.

Nadat Aivy Rosalia, de ceremoniemeesteres zaterdagavond tijdens de partij-bijeenkomst ‘Awe ta djasabra’ hem presenteerde als ‘onze minister-president’, begon Asjes meteen met zijn uithaal naar de PS-achterban:

“Ik zal vandaag kort zijn. Ik weet niet of het nog zin heeft om elke zaterdag hier te komen praten. Want als je hier komt om te praten, om alles te verdedigen en op bepaald moment merk je dat je alleen staat… Dat is dan geen prettig gevoel. Jezus, hoe mis ik Helmin Wiels.”

Asjes vervolgde door te stellen dat hij als premier niet in continu conflict kan zijn en dat hij niet altijd alleen PS moet verdedigen. Als hij alleen het telkens moet blijven opnemen voor de partij, zou hij naar eigen zegge geen tijd hebben om het land te besturen.

De premier haalde daarna fel uit naar MAN-Statenlid Charles Cooper die vorige week verklaarde dat de laatste politieke ontwikkelingen, de PS-fundering danig heeft aangetast.

Asjes zei dat niemand van de regeringspartij hierop reageerde. Hij zei dat juist Cooper het fundament van zijn eigen politieke organisatie geweld aandeed, dat zelfs de oprichter van de MAN (Don Martina, red.) en zijn familie de blauwe partij de rug toekeerde.

Na dat gezegd te hebben, verklaarde Asjes dat dat de manier is om op niveau politieke tegenstanders van repliek te dienen en de PS te verdedigen. Hij hield de aanwezigen in het partijcentrum voor dat niet hij maar hen pro-actief moeten zijn.

De premier deed dan ook een dringen beroep op de achterban om zich te mobiliseren, om bijvoorbeeld naar talkshows op de radio te bellen en te reageren op onterechte aanvallen op de partij.

Voorts refereerde hij ook naar de manier van werken van wijlen Helmin Wiels. Asjes doelt op het feit dat volgens de vermoorde politiek leider die hij ontzettend mist, bepaald had dat de PS-ministers buiten schot moeten blijven en dat Statenleden en de partij-aanhang het voor hen en de politieke organisatie moet opnemen.

Ook refereerde Asjes naar het beleid van Wiels betreffende het radioprogramma ‘Konsenshi Sivil’, waar leden konden bellen en hun zegje doen of vragen stellen. Het geheel werd dan afgesloten met het laatste woord van de partijleider, die in het programma ook politieke tegenstanders van repliek diende.

In dit licht bezien, bracht Asjes tenslotte naar voren, dat hij voortaan op de zaterdagavond alleen aanwezig zal zijn in het partijcentrum te Palu Blanku om vragen van partijleden te beantwoorden.

Wat betreft het ontslagbesluit dat de Raad van Ministers nam aangaande Meindert ‘Menki’ Rojer, verklaarde Asjes dat hij achteraf deze beslissing alsnog voor juridisch advies maar overlegde aan advocaat Glenn Camelia. Deze adviseerde de premier om het ontslagbesluit in te trekken en dat heeft hij dan ook gedaan.

Besluitend verklaarde Asjes dat hij niet van de politiek leeft, danwel afhankelijk van de politiek is om te leven. Hij verklaarde dat hij per direct naar huis kan als dat de wens is. Stellig verklaarde de minister-president:

“Degenen die mijn aftreden willen, vormen jullie coalitie en kom maar met jullie motie. De trap naar de gouverneur heb ik tig keren bewandeld, ken ik goed.”

Bron: Tilii

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ach, hij doet nog enkele pogingen tot opwekken van het nodige aan sentiment door Wiels nog maar weer eens te noemen, wat denk jezelf Asjes, slaat dat nog aan bij zo een club die al opgesplitst, verdeeld en uiteengevallen is? Kom Asjes, je moet geen drama gaan maken van het zaterdagavond uitje voor “het volk”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties