Ivar Asjes hekelt achterban

PALU BLANKU – Ivar Asjes beet gisteravond van zich af en hekelde hierbij de achterban, inclusief de Statenleden, van Pueblo Soberano (PS). De minister-president vroeg zich dan ook af of het nog zin heeft elke zaterdag in het partijcentrum zijn zegje te doen, terwijl hij ook stellig verklaarde per onmiddellijk naar huis te zullen gaan als dat de wens is.

Nadat Aivy Rosalia, de ceremoniemeesteres zaterdagavond tijdens de partij-bijeenkomst ‘Awe ta djasabra’ hem presenteerde als ‘onze minister-president’, begon Asjes meteen met zijn uithaal naar de PS-achterban:

“Ik zal vandaag kort zijn. Ik weet niet of het nog zin heeft om elke zaterdag hier te komen praten. Want als je hier komt om te praten, om alles te verdedigen en op bepaald moment merk je dat je alleen staat… Dat is dan geen prettig gevoel. Jezus, hoe mis ik Helmin Wiels.”

Asjes vervolgde door te stellen dat hij als premier niet in continu conflict kan zijn en dat hij niet altijd alleen PS moet verdedigen. Als hij alleen het telkens moet blijven opnemen voor de partij, zou hij naar eigen zegge geen tijd hebben om het land te besturen.

De premier haalde daarna fel uit naar MAN-Statenlid Charles Cooper die vorige week verklaarde dat de laatste politieke ontwikkelingen, de PS-fundering danig heeft aangetast.

Asjes zei dat niemand van de regeringspartij hierop reageerde. Hij zei dat juist Cooper het fundament van zijn eigen politieke organisatie geweld aandeed, dat zelfs de oprichter van de MAN (Don Martina, red.) en zijn familie de blauwe partij de rug toekeerde.

Na dat gezegd te hebben, verklaarde Asjes dat dat de manier is om op niveau politieke tegenstanders van repliek te dienen en de PS te verdedigen. Hij hield de aanwezigen in het partijcentrum voor dat niet hij maar hen pro-actief moeten zijn.

De premier deed dan ook een dringen beroep op de achterban om zich te mobiliseren, om bijvoorbeeld naar talkshows op de radio te bellen en te reageren op onterechte aanvallen op de partij.

Voorts refereerde hij ook naar de manier van werken van wijlen Helmin Wiels. Asjes doelt op het feit dat volgens de vermoorde politiek leider die hij ontzettend mist, bepaald had dat de PS-ministers buiten schot moeten blijven en dat Statenleden en de partij-aanhang het voor hen en de politieke organisatie moet opnemen.

Ook refereerde Asjes naar het beleid van Wiels betreffende het radioprogramma ‘Konsenshi Sivil’, waar leden konden bellen en hun zegje doen of vragen stellen. Het geheel werd dan afgesloten met het laatste woord van de partijleider, die in het programma ook politieke tegenstanders van repliek diende.

In dit licht bezien, bracht Asjes tenslotte naar voren, dat hij voortaan op de zaterdagavond alleen aanwezig zal zijn in het partijcentrum te Palu Blanku om vragen van partijleden te beantwoorden.

Wat betreft het ontslagbesluit dat de Raad van Ministers nam aangaande Meindert ‘Menki’ Rojer, verklaarde Asjes dat hij achteraf deze beslissing alsnog voor juridisch advies maar overlegde aan advocaat Glenn Camelia. Deze adviseerde de premier om het ontslagbesluit in te trekken en dat heeft hij dan ook gedaan.

Besluitend verklaarde Asjes dat hij niet van de politiek leeft, danwel afhankelijk van de politiek is om te leven. Hij verklaarde dat hij per direct naar huis kan als dat de wens is. Stellig verklaarde de minister-president:

“Degenen die mijn aftreden willen, vormen jullie coalitie en kom maar met jullie motie. De trap naar de gouverneur heb ik tig keren bewandeld, ken ik goed.”

Bron: Tilii

2 Reacties op “Ivar Asjes hekelt achterban

  1. Uitje, hapje drankje dan krijg je wel bezoekers.

  2. Ach, hij doet nog enkele pogingen tot opwekken van het nodige aan sentiment door Wiels nog maar weer eens te noemen, wat denk jezelf Asjes, slaat dat nog aan bij zo een club die al opgesplitst, verdeeld en uiteengevallen is? Kom Asjes, je moet geen drama gaan maken van het zaterdagavond uitje voor “het volk”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *