33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 14:49

Laatste reacties

- Advertentie -

Isla is ‘beetje’ verrast

Grootse plannen van de RdK onbekend bij raffinaderij

Willemstad – ‘Verbaasd’. Dat is het woord dat Kenneth Gijsbertha, woordvoerder van de Isla als eerste in de mond neemt in reactie op de plannen die de Refineria di Korsou (RdK) gisteren aankondigde.

,,Wij weten nergens van en waren dan ook zeer verbaasd in de kranten te lezen wat de RdK voor ogen heeft. Met ons is in elk geval niet gesproken.”

Voorbarig is het ook volgens woordvoerder Gijsbertha.

,,Er is nog steeds geen handtekening gezet onder het Memorandum of Understanding (MoU) dat de aanzet tot het komen tot afspraken tussen de Curaçaose regering en de PdVSA moet gaan regelen. Dus voor wat de Isla betreft is de berichtgeving van al deze plannen helemaal niet aan de orde. We hebben er simpelweg kennis van genomen.”

Het MoU
waarnaar Gijsbertha refereert betreft het project Paric waarin twee tot drie miljard aangewend moet worden om van de Isla een moderne raffinaderij te maken. Daartoe zijn afspraken tussen de PdVSA en de Curaçaose regering van belang.
Een eerste aanzet daartoe is in het MoU vastgelegd. (zie ook onder)
Een document dat nog altijd niet is getekend.

,,De regering moet eerst een beslissing nemen. Die weet nog helemaal niet wat zij in de toekomst willen met de Isla. En dat is iets wat PdVSA ook wil weten voordat zij zich verbindt aan afspraken. Immers, in 2019 gaat het contract met PdVS weer open.”

De Isla die als klant moet worden gezien door RdK is door diezelfde RdK in het geheel niet op de hoogte gesteld van de plannen en dat is niet netjes, vindt Gijsbertha.

,,Voor wat betreft plannen voor het terrein zelf kan RdK natuurlijk plannen maken. Zij is immers eigenaar van het Isla-terrein. Wij zijn de huurder. Wil RdK de bodem gaan saneren, dan is dat natuurlijk prima. Het is alleen zo dat wij als huurder daar wel van op de hoogte horen te worden gebracht.”

- Advertentie -

Een beetje gênant vindt Gijbertha het dat RdK in haar plannen ook heeft opgenomen naar een derde partij op zoek te willen gaan.

,,We zijn nog in een overlegfase met PdVSA en dan is het niet juist om al te beginnen over een derde.”

Overigens, en dat benadrukt Isla-woordvoerder Gijsbertha, heeft dit verder geen gevolgen voor de onderlinge relatie met RdK.

,,We houden een goed contact. Dat is heel belangrijk. Deze berichtgeving laten we verder maar gewoon voor wat het is. Niet er toe doende en veel te voorbarig.”

MOU rapport (archief Knipselkrant Curaçao)
Mou

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -