27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 03:16

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Interesse in beursnotering overheids-nv’s ‘belangrijke stap’

Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX)
Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX)

WILLEMSTAD — De DCSX (Dutch Caribbean Securities Exchange) staat klaar om met de verschillende stakeholders over de mogelijkheden te praten om gezamenlijk op korte termijn een eerste overheids- nv notering tot stand te brengen.

 

Advertentie

- Advertentie -

Volgens René Römer, ceo van de DCSX, is de interesse van het land Curaçao in de beursnotering van overheidsbedrijven een belangrijke stap.

Romer vindt deze stap zowel positief voor het ontwikkelen van een lokale kapitaalmarkt, als voor het afgeven van een duidelijk signaal aan de internationale financiële gemeenschap dat Curaçao een ‘totaalpakket aan financiële dienstverlening te bieden heeft’.

Onlangs vond een gezamenlijke presentatie plaats van de Cifa (Curaçao International Financial Services Association) en de DCSX voor de Raad van Ministers (RvM). Cifavoorzitter Anuschka Cova en medebestuurder Zuleika Lasten zetten het belang en de mogelijkheden uiteen van Curaçao als financieel dienstverleningscentrum.

- Advertisement -

Verschillende mogelijkheden, waaronder een aantal ‘quick wins’ als product, werden besproken. Tevens werd de nadruk nogmaals gelegd op het echt goed en snel samenwerken van de verschillende partners, inclusief de overheid, om erop toe te zien dat deze sector wederom een vooraanstaande rol kan gaan spelen voor de economie.

Römer gaf vervolgens een uiteenzetting over de mogelijkheden voor overheidsnv’s op de DCSX.

“De DCSX moet gezien worden als een van de recente ‘toegevoegde waarde’- producten die de financiële dienstverleningssector op Curaçao te bieden heeft. Het is dan ook van het allergrootste belang dat ook de overheid partner is in het succes van dit product.

En met name als dat ook nog eens voor diezelfde overheid een aantal zeer interessante mogelijkheden biedt om haar nv’s te her-kapitaliseren en/of te herfinancieren. Ook hier is wederom samenwerking tussen partners als de Cifa, de overheid, de beurs, institutionele financiers zoals de banken, verzekeraars en pensioenfondsen, een conditie om succes te boeken”, aldus Römer.

“Zoals minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling ook reeds stelde, is het niet de bedoeling de overheids-nv’s te verkopen. Absoluut niet. Maar je kunt wel via de beurs een gedeelte verkopen aan het publiek (en dus ook aan je werknemers) of het publiek voor een deel laten deelnemen aan de financiering van de overheids-nv’s.

Dat dit voor de desbetreffende overheids-nv’s zal betekenen dat ze transparanter zullen moeten zijn in hun beleid en bijvoorbeeld op tijd hun cijfers klaar moeten hebben, is dan uiteindelijk een voordeel voor ons allen”, aldus de DCSX-ceo.

 

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -