30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 15:29

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Zon vanmiddag recht boven Curaçao

Vanmiddag om precies 12.34 uur zal de zon recht boven Curaçao staan, het zogenaamde zenit. Dit verschijnsel komt slechts twee keer per jaar voor. Dat meldt de Meteorologische...

Nu.cw | Mc William stelt vragen over sluiting ABN Amro-rekeningen

MAN-Statenlid Giselle MC William heeft schriftelijk vragen gesteld aan demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) over sluiting van ABN Amro-rekeningen. Ook de Tweede Kamer en commissie Koninkrijksrelaties ontvangen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoInsel bouwt eigen hangar

Insel bouwt eigen hangar

Er zal een compleet nieuwe industrie ontstaan op Curaçao

logo-inselairWillemstad – Nog dit jaar zal Insel Air de deuren van een nieuwe, eigen hangar openen op luchthaven Hato van Curaçao. Dat zegt directeur Albert Kluyver.

Deze hangar stelt Insel in staat, naast klein onderhoud, voortaan in eigen beheer ook groot onderhoud, zoals de C-check, aan de steeds groter wordende vloot vliegtuigen uit te voeren. Tevens kunnen andere luchtvaartmaatschappijen in de regio voor het onderhoud van hun vliegtuigen voortaan terecht bij Insel Air.
De huidige hangar die Insel in gebruik heeft, moet worden gedeeld met concurrent DAE en is niet meer toereikend voor de inmiddels elf vliegtuigen die Insel inzet om dagelijks 40 vluchten van en naar de zestien bestemmingen uit te voeren.
Binnenkort zullen daar nog twee MD’s-80 aan worden toegevoegd.

De hangar zal voorzien zijn van de nieuwste technieken en de modernste apparatuur die momenteel gebruikt wordt in de luchtvaartwereld. I
nsel zal hiermee alle soorten onderhoud snel, vakkundig en volgens alle geldende normen en eisen zelf kunnen uitvoeren.
Met de realisatie van deze hangar zal ook het aantal arbeidsplaatsen flink toenemen.
Het onderhoudsteam van Insel Air, dat momenteel uit 80 man bestaat, zal naar verwachting uitgroeien naar 120 arbeidsplaatsen.

,,Met een eigen hangar, een toegewijd team specialisten en de modernste apparatuur zal Insel Air, als enige in de regio, groot en klein onderhoud aan alle typen vliegtuigen kunnen uitvoeren.”

Aldus Ivo Oduber, chief maintenance officer.

,,Dit betekent dat er een compleet nieuwe industrie zal ontstaan op Curaçao.
Momenteel moeten vliegtuigen voor groot onderhoud nog naar het buitenland, zoals de Verenigde Staten, Costa Rica en Colombia”

, vervolgt Oduber.

,,Maar met de stap die we nu nemen, is dat niet meer nodig.
Niet alleen wij, maar ook andere vliegtuigmaatschappijen, zullen profiteren van het gemak en de snelheid van het uitbesteden van onderhoudswerkzaamheden op een centrale plaats in de regio.
Daarnaast zullen de financiële middelen die nu nog naar het buitenland gaan, een significante bijdrage leveren aan de economie van Curaçao.”

De grondwerkzaamheden voor de bouw van de hangar zullen op korte termijn beginnen.
De particuliere maatschappij Insel Air spreekt van een ‘goede samenwerking’ momenteel met overheids-nv Curaçao Airport Holding (CAH).

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties