Insel bouwt eigen hangar

Er zal een compleet nieuwe industrie ontstaan op Curaçao

logo-inselairWillemstad – Nog dit jaar zal Insel Air de deuren van een nieuwe, eigen hangar openen op luchthaven Hato van Curaçao. Dat zegt directeur Albert Kluyver.

Deze hangar stelt Insel in staat, naast klein onderhoud, voortaan in eigen beheer ook groot onderhoud, zoals de C-check, aan de steeds groter wordende vloot vliegtuigen uit te voeren. Tevens kunnen andere luchtvaartmaatschappijen in de regio voor het onderhoud van hun vliegtuigen voortaan terecht bij Insel Air.
De huidige hangar die Insel in gebruik heeft, moet worden gedeeld met concurrent DAE en is niet meer toereikend voor de inmiddels elf vliegtuigen die Insel inzet om dagelijks 40 vluchten van en naar de zestien bestemmingen uit te voeren.
Binnenkort zullen daar nog twee MD’s-80 aan worden toegevoegd.

De hangar zal voorzien zijn van de nieuwste technieken en de modernste apparatuur die momenteel gebruikt wordt in de luchtvaartwereld. I
nsel zal hiermee alle soorten onderhoud snel, vakkundig en volgens alle geldende normen en eisen zelf kunnen uitvoeren.
Met de realisatie van deze hangar zal ook het aantal arbeidsplaatsen flink toenemen.
Het onderhoudsteam van Insel Air, dat momenteel uit 80 man bestaat, zal naar verwachting uitgroeien naar 120 arbeidsplaatsen.

,,Met een eigen hangar, een toegewijd team specialisten en de modernste apparatuur zal Insel Air, als enige in de regio, groot en klein onderhoud aan alle typen vliegtuigen kunnen uitvoeren.”

Aldus Ivo Oduber, chief maintenance officer.

,,Dit betekent dat er een compleet nieuwe industrie zal ontstaan op Curaçao.
Momenteel moeten vliegtuigen voor groot onderhoud nog naar het buitenland, zoals de Verenigde Staten, Costa Rica en Colombia”

, vervolgt Oduber.

,,Maar met de stap die we nu nemen, is dat niet meer nodig.
Niet alleen wij, maar ook andere vliegtuigmaatschappijen, zullen profiteren van het gemak en de snelheid van het uitbesteden van onderhoudswerkzaamheden op een centrale plaats in de regio.
Daarnaast zullen de financiële middelen die nu nog naar het buitenland gaan, een significante bijdrage leveren aan de economie van Curaçao.”

De grondwerkzaamheden voor de bouw van de hangar zullen op korte termijn beginnen.
De particuliere maatschappij Insel Air spreekt van een ‘goede samenwerking’ momenteel met overheids-nv Curaçao Airport Holding (CAH).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *