Insel Air verhoogt lening

Venezuela begint met betalingen achterstand

InselAir logoWillemstad – De lokale luchtvaartmaatschappij Insel Air heeft een bestaande, grotendeels afgeloste lening van Korpodeko, verhoogd tot een nieuw bedrag van 4,5 miljoen gulden.

 

 

Advertentie

Dit verklaart de top van Insel Air tegenover het Antilliaans Dagblad.
Ondanks verzoeken om een toelichting van de zijde van de ontwikkelingsbank, kwam er geen bevestiging van Korpodeko. Directeur Chesron Isidora was gisteren tot laat in bespreking.

Algemeen directeur Albert Kluyver van Insel: ,,Wij hadden sinds de start up in 2006 een lening bij Korpodeko; die was op een gegeven moment rond de 2,5 miljoen gulden. Deze is intussen afgelost tot 8 ton. De lening is nu weer verhoogd tot 4,5 miljoen gulden; de zekerheden zijn hetzelfde.”

Korporashon pa Desaroyo di Kòrsou (Korpodeko) heeft tot doel de bevordering van het bedrijfsleven ten behoeve van de sociale en economische vooruitgang en ontwikkeling van Curaçao.
Eerder verstrekte Korpodeko ook financiering aan het noodlijdende Dutch Antilles Express (DAE) dat eind augustus failliet ging; uit het faillissementsverslag blijkt dat Korpodeko 27 miljoen gulden claimt uit de DAE-boedel.
In het geval van Insel Air gaat het dus om een relatief veel lager bedrag.
Doordat Insel nog altijd 80 miljoen dollar moet repatriëren uit Venezuela, waar een rem is gezet op de uitvloei van schaarse dollars, kampt het Curaçaose luchtvaartbedrijf met een liquiditeitstekort.
Insel is verder wel winstgevend, benadrukt de leiding, en gelukkig niet geheel afhankelijk van de Venezolaanse markt.
Kluyver is wel verheugd te kunnen melden dat Venezuela net één maand heeft betaald.

,,Belangrijk is dat de airlines weer regelmatig zullen worden betaald.”

Het overbruggingskrediet van 4,5 miljoen van Korpodeko staat los van het voorgestelde bufferfonds om Insel tijdelijk bij het terughalen van de gelden in Venezuela te steunen. Ook maakt Insel aanspraak op financiële incentives die de luchthaven betaalt aan maatschappijen voor het aanboren van nieuwe vliegroutes.
Bij Insel Air op Curaçao werken circa 450 personen en bij Insel Aruba zijn dat er nog eens zo’n 50.
Vanaf Curaçao wordt gevlogen op vijftien bestemmingen.
Binnenkort start Insel vanaf Aruba vluchten naar Miami en Valencia.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *