30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Insel Air krijgt voorschot

HomeMediaInsel Air krijgt voorschot

Minister Balborda schiet ruim 2 miljoen aan ‘incentives’ voor

logo-inselairWillemstad – De lokale vliegmaatschappij Insel Air krijgt van Curaçao Airport Holding (CAH) een voorschot op nog uit te keren ‘incentives’ van tussen de 2 en de 3 miljoen dollar, zo heeft minister Earl Balborda (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) tegenover deze krant verklaard.

Advertentie

Insel Air heeft als gevolg van een openstaande vordering van 80 miljoen dollar op de Venezolaanse deviezenregelaar Cadivi problemen met de cashflow.
Met het toekennen van het voorschot kan Insel Air weer een beetje op adem komen. Balborda benadrukte tegenover het Antilliaans Dagblad dat het bedrag van ruim twee miljoen dollar géén overbruggingskrediet is voor Insel Air.
Op dit moment wordt er gewerkt aan een plan om alle luchtvaartmaatschappijen die van en naar Curaçao vliegen financieel te belonen.
De Duitse maatschappij Air Berlin, die veel minder passagiers vervoert, ontvangt al zo’n incentive.
Insel Air krijgt nu toe geen incentives, bedoeld voor het aanboren van nieuwe vliegroutes, maar dat gaat in de toekomst dus veranderen.
Op grond van berekeningen hoeveel Insel Air in de toekomst aan incentives zou ontvangen, is de hoogte van het voorschot bepaald, aldus Balborda.
De particuliere maatschappij is één van de grootste, zo niet dé grootste toeleverancier van reizigers voor Curaçao Airport Partners (CAP), dat een concessie heeft voor de exploitatie van luchthaven Hato.
Enkele weken terug kwam het tot een flink conflict tussen Insel Air en CAP, onder andere in verband met én fors hogere CAPtarieven én het uitblijven van incentives voor Insel Air. Er is toen in aanwezigheid van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA), die onder het ministerie VVRP van Balborda valt, een onderhoud geweest.
De nieuwe directeurgeneraal, Oscar Derby van Jamaicaanse afkomst, heeft hierin een voorname rol gespeeld.
Insel Air heeft aangegeven dat álle partijen die profiteren van het verkeer dat de maatschappij genereert een steentje zouden moeten bijdragen, CAP en CAH.
Daar is op regeringsniveau in principe positief op gereageerd, ook van de zijde van minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling.
Directeur Maurice Adriaens van CAH verklaart echter desgevraagd tegenover deze krant niet op de hoogte te zijn van het plan om vanuit de holding – een overheids-nv – een bedrag van ruim 2 miljoen dollar aan Insel Air als incentive beschikbaar te stellen.

,,Curaçao Airport Partners gaat over de incentives, de holding gaat daar niet over.”

Afgezien daarvan gaat het ook nog om een groot bedrag, zo geeft Adriaens aan; de holding kan dat niet zomaar ter beschikking stellen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties