Ingezonden | Zou het erg zijn indien Curaçao toestemming en medewerking kreeg om welvarend te zijn?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jaap van Eenennaam aan het woord.

Sinds begin negentiger jaren heeft Nederland de Financiële faciliterende miljarden sector wetmatig illegaal gemaakt voor Curaçao, en vervolgens via aangepaste wetgeving over genomen.

Hiermee is Nederland naar de nummer 3 plaats in de wereld van belasting paradijzen gestegen.

De financiële wereld top is voor biljoenen aan belasting ontduiking geholpen en de Nederlandse economie heeft hier zeer significant van geprofiteerd.

“Roeien met de riemen die je hebt” is het motto voor de eilanden totdat de riem te goed blijkt te zijn. Dan komt de Nederlandse Roverheid in actie. Het enige wat de eilanden verweten kan worden is het volgen van het Nederlands regeermodel en het fiscaal afrekenen van de bevolking hiermee.

Zou de Nederlandse Roverheid de verschuldigde commissie over de Offshore winsten aan het eiland betalen , met toezicht en begeleiding van adequate bestemming , dan zou de welvaart dusdanig zijn dat de toplaag van exclusief Nederlands tourisme, met de regelmaat van slecht weer in Nederland, op de Koninkrijks eilanden vertoeven en hun bijdrage leveren aan de economische groei en trots voor deze parels binnen het Koninkrijk.

Jaap van Eenennaam,
Curacao

10 Reacties op “Ingezonden | Zou het erg zijn indien Curaçao toestemming en medewerking kreeg om welvarend te zijn?

 1. Japie Japie hou toch op met dit geraaskal.

 2. sjoempie

  Sinds de autonomie is er ong. 60 miljard door NL in de ‘bari sin bom’ gestort, o.a. dus Curacao.Het meeste is terug te vinden op Finca’s in midden/zuid amerika, op bankrekeningen alhier en elders van een beperkt aantal families , maar werd helaas niet gebruikt om welvarend te zijn voor het geheel.

 3. Jaap.. natuurlijk niet getrouwd met een donkere YDK. Wonend in een goede wijk van Curacao. Kinderen wonen in Hulanda en eerder al dreigen met protesten om zijn tarieven te verhogen.. Nog duurder en het volk kan dat niet betalen,

  https://knipselkrantcuracao.wordpress.com/2012/09/29/particuliere-tarieven-paramedische-zorg-mogelijk-verhoogd/

 4. Toppie Tico Martina.

 5. Jaap van Eenennaam. Nog een voorbeeld of vergelijking. Een paarden wedstrijd tussen jou en mij wie het eerst de finish zou halen. Ik op een jong snel fel en vurig Arabisch paard, en jij op een oud vermoeid gepensioneerd knol of werkpaard die op magere Hein met zijn zwaard zit te wachten. Wie o wie denk jij dat de finish het eerst zal halen? Tweemaal raden. Juist. En zo is een doorsnee Nederlander. Hij zit altijd op een vurig snel paard. Hij is omzichtig en slim. De eerste de beste kans neemt hij terwijl dezelfde kans voor iedereen open ligt. Hij laat geen enkel kans voorbijgaan. Hoppa. Een Nederlander offert zich op om zijn doel te bereiken. Precies zoals het sprookje over een wedstrijd tussen een konijn en een schildpad. Als je in Europa en vooral Nederland niet wakker en waakzaam bent, komen de vier jaargetijden over je heen zonder dat je het merkt. In de winter loop je sportief, in de zomer met handschoen en winterjas. En dat heb ik van Nederlanders geleerd, om waakzaam te zijn. Ik ben nog nooit, never werkloos geweest, terwijl veel van mijn landgenoten nog steeds werkloos zijn. Tja, wie niet sterk is………………Wat ik ook te horen kreeg Jaap, (mag je niet verder vertellen hoor), is het feit dat Nederland haar uiterste best doet om van plaats drie naar plaats één te stijgen op de ranglijst van belastingparadijzen. Goed hè! Vader Jacob, vader Jacob, slaapt gij nog…..alle klok geluiden…bim bam bom.

 6. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 7. Tico Martina

  De een na de andere “expert” duikt op vanuit de spelonken der aarde. Opgeroepen door het orakel gekakel Sushi Graaimelia en Aalvin Daal. Shamaan Billenaath mompelt ook zijn mantra om maar zoveel mogelijk experts te verzoeken. Nu weer Jaap de Fysiotherapeut die Nederland even komt vertellen dat hun roverheid zijn. Ook Jaap vreet of mee uit de pot van kabinet Billenaath, of is ondanks zijn lang verblijf op Curacao, horende blind of ziende doof voor het gegraai en gesteel van de roverheid van Curacao. Hun stelen nog het droog brood van de eendjes om daarna te eisen dat ze geld krijgen. Meneer Jaap weet wie u verdedigd. Niet Nederland heeft Curacao in de vernieling geholpen, dat hebben de Yu di Korsou zelf gedaan in de 51 jaar dat hun aan de macht kwamen. Nederland eist terecht dat de puinhopen van 51 jaar ellende teruggedraaid wordt. Terug naar welleer. De leugen van 30 di mei leeft nog steeds voort, maar ook daar wordt het tijd voor de waarheid. Als uitzendkracht werkende voor een bedrijf krijg ik ook geen 13e maand, kerstpakket of welk voordeel dan ook, die de vaste werknemer wel krijgt.

 8. Jaap is een Fysiotherapeut die blijkbaar op 1 borrel iets hoorde maar er niet van snapte en nu probeert stoer te doen?

  Zegt wel iets over Jaap dat hij geen problemen heeft dat bedrijven en mensen dus geen belasting betalen maar dat mag blijkbaar alleen op Curacao zodat de familie Smeets er rijk mee kan worden. Het volk heeft weinig geprofiteerd van deze tax havens.

  En Japie.. Niet de makambas waren de schuldigen maar jou grote vriend de USA! Doordat veel Amerikaanse bedrijven op Curacao gingen zitten zodat ze weinig belasting hoefde te betalen (Maar dat vind Jaap geen probleem) heeft de Amerikaanse regering de belasting ruling met de Antillen stopgezet.

  Trouwens Japie Curacao is zeer welvarend. De directeur van Curoil verdient 1 miljoen per jaar, de directeur van SVB meer dan 1 miljoen, directeur UTS meer dan 1 miljoen. Voormalige directeur van de centrale bank verdiende net zoveel als de directueren van de Nederlandse en Duitse centrale bank. Vrij welvarend toch?

 9. Beste shon Jaap, u schreef: “Sinds begin negentiger jaren heeft Nederland de Financiële faciliterende miljarden sector wetmatig illegaal gemaakt voor Curaçao, en vervolgens via aangepaste wetgeving over genomen”. Zou het echt zo eenvoudig zijn gegaan of ligt er een andere reden achter deze ontwikkeling? Iets met criminaliteit, verkeerde zakken, reputatie en de reële angst voor Curaçao om financieel geïsoleerd te worden? Echt; het is een oprechte vraag.

  Wellicht kunt u het uitstekende redactionele artikel lezen over het faciliteren van de gok websites hier op Curaçao. Het staat bovenaan. Misschien vindt u daarin de reden.

  Persoonlijk vind ik overigens dat belastingparadijzen moreel zeer verwerpelijk zijn. Dat ‘gelul’ over dat het wettelijk mag is voor mij een non-argument.

 10. Jaap van Eenennaam. Ja Jaap jongen, zo is de wereld eenmaal. Kijk Jaap, iemand die wijs is, zal bang zijn voor de gevolgen van een verkeerde handelwijze. Daarom is hij voorzichtig en waardeert hij alle raad die hem helpt het slechte te vermijden. In dát jasje zijn wij als personen die in de West (Midden-Zuid-Latijns Am.-Car.Gebied) zijn geboren. Andere (landen) hebben die vrees niet. Waarom niet? Omdat zij vol zelfvertrouwen zijn, negeren zij aanmatigend de raad van anderen. Omdat zo iemand geneigd is handelt hij ook dwaas. En dat is de rest van de wereld met inbegrip van Europa met als specialiteit Nederland die je daarnet noemde. Een werelddeel vergeleken met een eilandje is gelijk een dode lichaam vergelijken met een springlevende persoon. In Europa mag alles wat God verbiedt. Een gestolen auto op Curacao wordt binnen een half uur gelokaliseerd en teruggebracht naar de echte eigenaar. Probeer het maar eens in Europa/Nederland. Dus hoe uitgestrekter een werelddeel/land is hoe meer ruimte er ook is om het slechte te doen Jaap. Samenvattend dus Jaap, het denkvermogen heeft in de oorspronkelijke taal twee betekenissen. Wordt ze in positieve zin gebruikt, dan kan ze duiden op “onderscheidingsvermogen” en “slimheid” In negatieve zin kan de uitdrukking verwijzen naar “goddeloze denkbeelden” of “boze” gedachten. Dus Jaap jongen; aan jou nu de keus om Nederland in de juiste positie te plaatsen. Spiefer spafer spoefer. lalalalaaa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *