30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Zoek de klepel..

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Zoek de klepel..
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Chanel Thijssenaan het woord.

Met verbazing heb ik onlangs kennis genomen van een ingezonden stuk in verschillende kranten waarin de heer/mevrouw S. De Miranda insinueert dat ik dankzij mijn moeder geplaatst ben bij de Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid (DRR) als ‘crisisteam staff-manager.

In het stuk haalt De Miranda tevens het Rapport van Fundashon Körsou Transparente aan om mijn werkzaamheden bij de DRR als ‘nepotisme’ weg te zetten. Gezien het feit dat het Stuk op onwaarheden is gebaseerd, vind ik het uiterst noodzakelijk om de gemeenschap van dejuiste informatie te voorzien. 1k ben zodanig opgevoed om zelfstandig door het leven te gaan, mijn eigen beslissingen te nemen en mijn doelen na te streven.

Na het afronden van mijn bachelor International Affairs in Brussel, heb ik in de periode oktober 2019 t/m januari 2020 stage gelopen bij de DRR in verband met mijn vervolgstudie master in Crisis & Security management. Het coronavirus heeft ons allen op de een of andere wijze geraakt. Wij stonden in maart en staan nu nog steeds voor een opgave van ongekende omvang: Een opgave die wij allemaal collectief moeten dragen.

Dus heb ik, op basis van mijn opleiding en opgedane ervaring de directeur van de DRR benaderd, en voorgesteld of het mogelijk zou zijn om vrijwillig een steentje bij te dragen. Zodoende ben ik sinds maart actief als vrijwillig medewerkster — zonder loon bij het crisisteam van de Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid.

De insinuatie dat ik dankzij mijn moeder ben aangesteld als crisisteam staff-manager is dus zeer onjuist en ongefundeerd. Het proberen de integriteit van zowel mijzelf als die van mijn moeder in twijfel te trekken op basis van volstrekt onjuiste informatie, is uitermate ongepast en ‘not done’.

Kortom: Je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt!

Chanel Thijssen,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

59 reacties

 1. Chanel, jij als expert zijnde bij DRR kun je mij misschien uitleggen waarom we nog steeds een avondklok hebben op onze geliefde klip?

 2. ……”Helaas, er verzorgd en netjes uitzien en inzet tonen is bij lange na niet genoeg in deze functie die aanzienlijk meer om het lijf heeft”……

  Precies @Joseph S.
  De minister heeft bl8jkbaar alleen maar een inspanningsvereiste, en stopt met inspannen als het 4 uur is net als die andere kanjer van de CBCS.

  IK wil ministers met een prestatie vereiste. Voorlezen diet meneer de uil met de kindertjeskrant al.

  En wat het bashen van politici, peps, stagiaires etc betreft @Margret: Dat wordt al gauw gezegd hierop het eiland, dat men gebashed wordt. Bashen = synoniem voor zeer kritisch doorgelicht worden. Daar kan men niet goed tegen.
  Tegen rauwe kritiek, liefs willen ze je arresteren als je de beetput opentrekt en de salarissen kenbaar maakt. Of niet corrupte Gijsbertha?

  Wel wen er maar vast aan. POLITICI van alle geledingen, waaronder o.a. MAN , hebven de bevolking al heel lang gebashed, ende MAN partij is daar een topper in.

  En waar was kuise Mc William, toen Gijsbertha zijn dochter op een ministeronwaardige manier aan een topsalaris hielp,.

  Ik heb niemand daarover gehoord.
  De partij man, met haar MAN SUSHI, net als Suzy Sushi.

  Allemaal even smerig moraal die lui,

 3. Geen enkele reden dus om Chanel af te branden, ook al omdat ze een uitstekend CV voor deze job heeft.

  Uitstekende CV?

 4. Economische ondergang Margret daar is ze meester in en monologen houden, maar daar krijgt de gemiddelde inwoner van Jan Sofat weinig van mee !

 5. ” En ja haar moeder doet het ook prima in deze crises. ”

  Helaas, er verzorgd en netjes uitzien en inzet tonen is bij lange na niet genoeg in deze functie die aanzienlijk meer om het lijf heeft.

  Bont van buiten en dóór en dóór verrot vanbinnen is meer op zijn plaats.

  Ja natuurlijk wil ze dochterlief of laten meegenieten, dat schijnt een familietrekje te zijn bij de nepotisische MCshiits

 6. @Margret:

  Je weet wel om wat voor functie het gaat toch ? Functie is namelijk : “Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid”, dus niet zomaar een fut-functie bij een overheidsinstantie.

 7. …..”En nee, ik ben geen MAN stemmer (omdat ze jaren lang Charles ‘Koruphson’ Cooper als boegbeeld gedoogd hebben en vanwege de wel heel foute benoeming van Vanessa Gijsbertha door Kenneth Gijsbertha).”…..

  Hier ben ik 100% met u eens @Margret, dat doet me deugd, dat u er ook zo over denkt.

  Gelukkig kunnen we het ook met elkaar eens zijn oo een paar cruciale vlakken.

  En ja, het is idd zeker niet leuk voor Chanel,
  Maar ik denk ook dat het een zeer heftige tegenreactie is omdat men de nepotistische onbeschaamdheid van politici echt zat is op dit eiland.

  Idd zie dochter Gijsbertha, Minister onwaardig!!
  Abject, “Inaseptabel” zou Rozendaal gezegd hebben..

  Maar als haar moeder de Minister dan zo ervaren en politiek kuis is, had ze deze novela kunnen voorkomen door er transparant, juist en zuiver op te anticiperen.

  Dat heeft ze niet gedaan, ze dacht misschien , ach dat waait wel over…nou mooi niet.

  Burgers zijn de schofterige manieren van politici spuugzat..

  En nu is ( de moeder van) Chanel de eerste die daarvoor aangekeken en aangesproken wordt, en Chanel krijgt het over zich heen, maar ja dat moet je je realiseren als PEP, je handel en wandel moet intachabel zijn

  Het is 5 over 12…..men is klaar met politieke abuse

 8. Er zijn weinig tot geen organisties die stageplekken publiceren. Vrijwillegers jobs nog minder.

  Studenten benaderen bedrijven daar zelf voor.

  Geen enkele reden dus om Chanel af te branden, ook al omdat ze een uitstekend CV voor deze job heeft.

  Maar ga rustig door met Chanel bashen, gefrustreerde toetsenbord ridders.

  En ja, haar moeder doet het ook prima in deze crisis.

  En nee, ik ben geen MAN stemmer (omdat ze jaren lang Charles ‘Koruphson’ Cooper als boegbeeld gedoogd hebben en vanwege de wel heel foute benoeming van Vanessa Gijsbertha door Kenneth Gijsbertha).

 9. Dag Henk, u bent een bekende van Chanel? Of bekende van haar moeder?
  Goed dat u opkomt voor dit getalenteerde persoon. 22 jaar en nu al een indrukwekkende staat van dienst. Heeft haar Bachelor in 3 jaar gehaald, ging na haar studie nog stage lopen, en gaat binnenkort voor haar masters.
  Waarbij ze alvast stage loopt als vrijwilliger, dan is dat ook weer achter de rug. Ze weet nu al dat ze haar masters binnen een jaar gaat halen, dus dat heeft haar moeder alvast ingevuld op haar Linkedin profiel. Ze staat vol in het leven en steunt niet op de beroemdheid van haar moeder die haar groot voorbeeld is. Haar moeder die het niet pikte dat de jury in de jaren 90 besloot dat zij geen Miss Curacao zou worden. Haar moeder die eerst verpleging studeerde, daarna een studie rechten doorliep om uiteindelijk achter de microfoon plaats te nemen bij Z-86 en dagelijks het nieuws versloeg in de krant La Prensa. Haar moeder die bijna gestoken werd door een wesp in het parlement, ware het niet dat Jacinta Constantia deze moedig wegjaagde. Haar moeder die expert is op het gebied van Economie en die dat ook uitstraalt op de tv. Ja Chanel die komt er wel.

 10. Feiten op een rijtje:

  Fact 1: Ze is een telg van een (MAN) politicus

  Fact 2: Poltici op Curaçaostaan er om bekend, mooie banen uit te delen aan hun kinderen / familileden, partij vrienden.

  Fact 3: MAN politici zijn daar zeker geen uitzondering op.

  Misschien was deze dame idd een hele goede kandidaat, als “stagiaire”, misschien niet.

  Maar de weg die bewandeld is naar deze “stageplek” toe, druist tegen elk grondbeginsel van transparantie, schijn van belangenverstrengeling en Beschaafd en integer bestuur in. (FACT 4)

  En dat is niet meer acceptabel anno 2020.(FACT 5)

  In de brief worden de onderwerpen: transparantie,
  schijn van belangenverstreneling en
  Beschaafd en integer bestuur,
  geen enkele keer genoemd.( FACT 6)

  En daaruit blijkt maar hoe weinig bestuursethisch normbesef politici als Mc William hebben, en ze aan deze punten voorbijgaan in hun betoog.

 11. deze reactie is rondom schofterig, zelf insteek als de reactie van de overheids directeuren: net als een inbreker die betrapt is, ga je nu opeens alles ontkennen. Geef gewoon toe dat je fout bent geweest en reageer op het statement waarom deze vacature niet online beschikbaar was voor anderen om te solliciteren. Je linkedin profiel caught after the act wijzigen is een bekentenis dat je fout zat.

 12. Dit is zo’n typisch genant moment waarbij je de waarheid kent, terwijl de persoon in kwestie de boel probeert te verdraaien.

 13. …..“Het proberen de integriteit van zowel mijzelf als die van mijn moeder in twijfel te trekken”……

  De enigen die jou integrireit in twijfel hebben getrokken , ben jezelf.
  Met je handel en wandel.

 14. Not to detract from her qualifications, maar waren er meerdere kandidaten voor deze functie die hopelijk via officiële weg werd aangeboden ? Is de keuze gevallen op haar zij de beste bleek te zijn onder meerdere sollicitanten ?

  Als dat het geval is geen vuiltje aan de lucht, zo niet kan je men niet kwalijk nemen dat het ruikt naar nepotisme.

 15. ….”40 reacties op een YDK die zich gratis voor haar land inzet, met de relevante opleiding “…..

  En terecht.
  Geen nepotisme meer.
  Geen achterkamertjes wervingen.
  Geen familievoortrekkerij.
  Geen selectie obv familiebanden.

  Anderen hadden misschien ook deze stage ervaring willen oodoen.

  En niets is gratis!

 16. dank allen! Ik denk dat als wij met een paar mensen op dit forum enkele bijdrages bij wikipedia kunnen maken dat dit een positieve impact heeft voor Curacao. Als meerdere mensen hun steentje bijdragen dan lijkt het niet alsof ik de enige roepende in de woestijn ben.

  En over de opmerking “gratis hulp aanbieden”: there is no such thing as a free lunch, and definitely not on Curacao!

 17. Een ramp mag het best genoemd worden ja:

  De acties die volgden op de bekend zijnde besmetting van maar liefst 16 personen waarvan er maar liefst één overleden is.

  Angst is een slechte raadgever in crisissituaties neem dat maar van mij aan, put helaas uit behoorlijke ervaring…

  Zelf zou nu ook wel een klein beetje angstig worden indien ik zou gaan inzien wat de directe en indirecte gevolgen zijn van mijn ondoordachte handelen zijn.

  Genoeg voor nu maar de storm van verontwaardiging en afkeuring mag niet gaan liggen.

  Wederom is het in en intriest dat er momenteel op de persoon gespeeld moet worden maar wat is het alternatief?

  Juist ja “status quo” en het door en door verrotte establishment blijft zich dan kapot lachen. Helaas voor deze: het is uit met de pret!

 18. 40 reacties op een YDK die zich gratis voor haar land inzet, met de relevante opleiding dus geen Minfin met Havo of Hoofd Ontvanger (Trona) met kleuterschool.

  Misschien moeten de reageerders zelf ook eens aan het werk gaan?

 19. @William, correct, Nepotisme is mensinherent.
  Maar je kunt het met transparantie, en codes en procedures leiden.

  We hebben oo Curaçao , redelijke maar ook zeer onbeschoft brutale Ministers gehad.

  Ook in deze regering zitten er een “paar”.

  Ik ben voor de door jou genoemde hashtag:
  Zero toleransia pa Nepotismo
  Maar ook:
  Zero toleransia pa polítiko estafador!

  Je refereert naar EP, en KK, waar staat dat KK voor?

 20. ……”Hoe wist zij eigenlijk dat op DRR een stagiaire nodig was? Door Osmose of door haar moeder? Hoe wordt dat genoemd: voorkennis?”…..

  Bravo @Frida.

  Dit ingezonden stuk is tekenend voor de arrogantie die deze lui hebben ten aanzien van hun “gerechtigde” attitude.

 21. …”En het is ook zeer belangrijk dat zij ter verduidelijken haar ” stage” contract ook laat zien en ook dat zij geen vergoeding voor haar werkzaamheden ontvangt”……

  @Frida, heel goed opgemerkt.
  Laat het contract maar zien!!

 22. Wat heeft de DRR feitelijk gepresteerd in de afgelopen 2 maanden?

  Helaas staan mij alleen de wanprestaties bij, al durf ik niet met zekerheid te zeggen of deze geheel danwel gedeeltelijk aan betreffende dienst toe te schrijven zijn..

  -Ingezetenen mochten de klip niet meer verlaten na sluiting grenzen voor niet-ingezetenen. Dit werd al zeer spoedig weer veranderd: ingezetenen mochten wel eiland verlaten maar konden daarna (voorlopig) het eiland niet meer betreden. (Desinformatie!)

  -1400!!!!! Ingezetenen zijn na sluiting grenzen op eiland toegelaten terwijl er wereldwijd al een pandemie gaande was en zijn “geadviseerd thuis in quarantaine te gaan”.
  Op dat moment was er lokaal nog geen sprake van overdracht bekend maar zal men door eigen stupide acties toch zo bang zijn geworden om de algehele af te kondigen.
  NB: wij werden dus beperkt in onze bewegingsvrijheid door het falen van DRR en aanverwante instanties om juiste maatregelen te treffen… I

  -Afgelopen week of de week ervoor gebeurt het wéér: gerepatrieërden (ditmaal een klein groepje) worden inmiddels geacht verplicht in een hotel in quarantaine te gaan maar ook ditmaal worden ze niet opgevangen en kunnen naar gewoon huis gaan. Inmiddels is er dit keer wél een rood lampje gaan branden en worden mensen opgespoord en alsnog in hotel geplaatst voor 2 weken…

  Ik zou graag iets positiefs te melden hebben maar nee, helaas ben al 2 maanden mijn inkomsten kwijt en heb 6 weken een zeer beperkte bewegingsvrijheid genoten en vooral dat laatste kan ik deze maloten kwalijk nemen…

  Wees gewoon eerlijk en geef je fouten toe zodat we ervan leren in de toekomst.. Zoniet ga dan lekker politiek bedrijven op de Avestruz farm!

 23. Ik heb het helaas niet goed begrepen: welke is haar ervaring? langdurig ervaring,sorry! En het is ook zeer belangrijk dat zij ter verduidelijken haar ” stage” contract ook laat zien en ook dat zij geen vergoeding voor haar werkzaamheden ontvangt. Dat neemt zeker niet weg dat geen open vacature voor stagiaires is gepubliceerd en niemand anders met meer of gelijke ervaring, haar stageplaats kon krijgen. Hoe wist zij eigenlijk dat op DRR een stagiaire nodig was? Door Osmose of door haar moeder? Hoe wordt dat genoemd: voorkennis? belangenverstrengeling,nepotisme?
  De volgende keer zou het beter zijn geen CV op te smukken en mensen gewoon laten praten en proberen geen aandacht op uwzelf te trekken,beste Channel.

 24. @Curacao revisited

  Ik zal mijn best doen, als ik iets vind wat van belang is en waarnaar ik kan linken doe ik het zeker.

 25. @ Knoek koe
  Ook het EP heeft een Code of Conduct die het risico vermindert op corruptie, omkoping en belangenverstrengeling.
  Nepotisme is natuurlijk oujd, het kwam vgs mij bij de KK in 700+ al voor. De fam. Donner is een mooi vb ervan, politici in Belgie hebben ook een handje ervan, Bush, Kennedy’s, Trump met dochter en schoonzoon niet te vergeten en zo gaan we door.
  Maar binnen zo’n kleine gemeenschap als C moest het niet kunnen omdat steeds dezelfde mensen aan het roer staan en niemand anders kansen krijgt.
  Ik ben benieuwd of er een politieke partij is die de Code of Condict wil aanvaarden. De eerste die het doet krijgt onze stem (alvast 2-:).
  Mijn hashtag #‘ZERO TOLERANCE TEGEN NEPOTISME’
  Verder denk ik dat nepotisme niet alleen kan worden voorkomen door regelgeving, maar het vergt ook een verandering in de sociale houding en administratieve cultuur.
  Heb nog even de eerdere reacties op dit onderwerp gevonden;
  http://knipselkrant-curacao.com//opinie-onze-elite-is-walgelijk-zelfzuchtig/

 26. In sommige landen is het normaal dat je alle informatie kan vinden van een persoon die bij de overheid werkt. Dus indienst datum, functie en salaris.
  Zogenaamde recht op privacy is niet van toepassing wanneer je salaris van belastinggeld wordt betaald,
  Curacao zou hier veel baat bij hebben om dit te introduceren.
  Tevens transparantie met openstaande vacatures.

 27. ……“Nog beter is om met een initiatief code of ethics en good conduct te draften, een die wél 100% waterdicht is , en al dit soort familienepotisme zoals van Channel keihard addresseerd, bij het parlement in te dienen en actief eisen dat dit common sence is en een VERPLICHT onderdeel moet vormen voor de good governance code”

  @William, idd, eea conform de code of conduct van het Canadese Parlement, en Ministers.
  Die zijn daar een stuk verder in,

  Onbeschoft nepotisme, zoals je kinderen als eerste daad aanstellen past niet in 2020.
  Tijd om deze onbeschaafde Ministers op te voeden.
  En dat zwakke en meeverende vooral ondergeschoolde parlement, verzaakt haar rol, is besmet, omgekocht en vooral zeer onbekwaam.

  Zij zullen deze wetgeving niet ootuigen, het moet met een grote ruchtbaarheid aan hen oogdiend te worden oo een zilveren plaat, kijken welke partijen personen er zaken uit DURVEN te lichten…

 28. “@CR, 100% eens. Expose deze flagrante fondsen”Sluizer” op “Wikepedia” !”
  ok dus jij doet ook mee? pagina franklin sluis staat nu op nominatie om verwijderd te worden

 29. @Knoek-koe
  “Nog beter is om met een initiatief code of ethics en good conduct te draften, een die wél 100% waterdicht is , en al dit soort familienepotisme zoals van Channel keihard addresseerd, bij het parlement in te dienen en actief eisen dat dit common sence is en onderdeel moet vormen voor de good governance code”

  Zuiver initiatief. Helemaal eens. Zoals eerder opgemerkt het moet per direct stoppen.

  2 Tico Martina
  Grappige analyse. Een beetje lachen in deze voor vele mensen zware tijden is wel leuk-:)

 30. …..”Advanced Event Safety Management en Basic Event Safety”…..

  Hopi great!
  Wel Chanel?
  Je bent via een achterdeurtje met een shortcut via moeder Minister naar de het grote mensen podium ge”channeld”.

  Een “channel” die andere landskinderen helaas niet hebben, omdat ze niet de juiste familie en vriendjes hebben.

  Wel deze repliek hoort ook bij de grote mensen wereld waar je via een politiek achterdeurtje in bent gechanneld.

  Stand the heat or get out of the kitchen!!!

 31. Knoek-koe: dat zijn zeker goede initiatieven maar wikipedia helpt ook zeker. als het een kleine moeite is om op KKC input te geven, dan waarom niet op wikipedia? is anoniem en geldt wel mening van de meerderheid: hoe meer mensen het beeld van franklin sluis te onderschrijven, des te lastiger het wordt om het stuk te verwijderen of aan te passen

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Franklin_Sluis

 32. Goed zo Chanel. Na een jarenlange ervaring als Crisis Manager heb je initiatief en durf getoond door je expertise geheel onbezoldigd aan te bieden aan de directeur van DRR. Je zag in dat jouw inzet juist nu in deze tijden nodig was want het ging geheel de verkeerde kant op. Je had het er heel erg druk mee en kwam savonds afgepiegerd thuis. Moe maar voldaan ging je slapen, om de volgende ochtend als eerste op het werk te verschijnen. Mondkapje op en moeilijke dossiers bestuderen, advies rapporten schrijven etc. Je moeder was zo trots dat ze je Linkedin pagina update. Jaha, ook de zware opleiding Advanced Event Safety Management en Basic Event Safety Management werd genoemd, daar had je uren voor gestudeerd namelijk. Per ongeluk noemde ze je stafmedewerker, maar dit weekend heb je het keurig aangepast, hoe moe je ook was. Chanel vanuit geheel de bevolking van Curacao Masha masha danki dat je je kennis en expertise inzet voor Curacao. Ik heb je voorgedragen voor een lintje.

 33. @CR, Nepotisme wordt ook nu weer, getuige dit ingezonden stuk, goed gepraat, door waarschijnlijk de familieleden of Chanel zelf, of vrienden ( én vriendinnen) die ook lustig meesnoepen van het Ministerschap van Mc William.

  Nog beter is om met een initiatief code of ethics en good conduct te draften, een die wél 100% waterdicht is , en al dit soort familienepotisme zoals van Channel keihard addresseerd, bij het parlement in te dienen en actief eisen dat dit common sence is en onderdeel moet vormen voor de good governance code

  Parlement is omgekocht, en ministers als Gijsbertha lappen alle Goed bestuur regelgeving en voorstellen aan hun laars..
  Daar hoef je geen initiatief van te verwachten

  Hopelijk komt er een anti nepotisme wet, nav deze familienepotisme Chanel Thijssen case.. De Chanel anti fraude en familie nepotisme wet.

 34. “: Eradicate Nepotism op dit eiland.”
  eens KK, maar dan moeten wij niet alleen op KKC forum dit delen maar ook daarbuiten. Ik heb inmiddels van de wikipedia moderators de feedback gekregen dat ik Curacao aan de schandpaal wil nagelen. Ik heb lang en druk gezocht naar positief nieuws over Franklin Sluis maar kon dat nergens vinden. Alleen als meerdere mensen op dit forum hun kennis over nepotisme op curacao willen delen via wikipedia doorbreken wij de ontkenning en ons-kent-ons cultuur.
  Account aanmaken en toevoegen tekst in wikipedia is appeltje eitje

 35. @CR, Je hebt gelijk, vele handen……maken korte metten met de corruptie van deze zieke politieke poel des verderfs…..Ik ga op zoek.

 36. Eradicate Nepotism op dit eiland.
  Het is een virus die vele malen destructiever en bernietigender is dan het Corona virus.

 37. @KK: ik kan het helaas niet alleen. Wikipedia heeft moderators die ook meekijken en aanpassingen maken. Als wij een compleet beeld willen geven, zullen ook andere mensen een bijdrage moeten leveren

 38. Dus heb ik, op basis van mijn opleiding en opgedane ervaring..

  Stage lopen is vaak kopieeren en koffie halen.. Wat voort ‘ervaring’ ze heeft opgedaan?
  Daarnaast mag mevrouw ook wel haar linkedin profiel juist maken want hoe ze het uitlegt stond toch wat anders. En als YDK en met een moeder die politica is zou ze beter moeten weten!

 39. @CR, ook in Wikipedia vermelden gaarne dat Chanel aan document modificatie doet, een vorm van manipulatie, om het volk weer zand in de ogen te strooien..

  Van “Stafmanager” naar stagiaire..plek vervulster.
  Een stageplek waar alleen plaats was voor Chanel , een stageplek die EXCLUSIEF gereserveerd was voor de wedelgestrenge dochter van de Minister Mc William.

 40. Daar had moeder McW cs eerder aan moeten denken alvoren zij haar dochter naar voren schoof. Het had iedereen kunnen zijn die ‘wordt’ aangepakt, dochter Gijsbertha bv?
  Ik wil niet verder terug in de tijd gaan. Het gaat om het nu vanaf 2017 tot nu, wat er zich ervoor heeft afgespeeld is inmiddels genoegzaam bekend.
  Punt is het nepotisme moet stoppen nu, heel terecht de opmerking van de Miranda or who-ever het past niet meer in een moderne samenleving, juist op ons dushi Korsou niet. Ik neem aan dat er wel mensen zijn op dit forum die een print screan hebben gemaakt van de Linkedin pp voordat deze werd ‘gecorrigeerd’ in ‘vrijwilliger?? Ik vergat het eerlijk gezegd.
  Verder mijn complimenten weer voor het aanpassen van de Wikipedia. Goed werk om de burger scherp te laten blijven en vooral op de hoogte.

 41. transparantie is sowieso een goede ontwikkeling dus mooi dat er en public hoor en wederhoor plaatsvindt. Het blijft hier overduidelijk een geval van nepotisme: banen (ook stage banen) moeten gepbuliceerd worden zodat iedereen dezelfde kans heeft om te solliciteren. Open brieven hebben altijd de schijn van belangen verstrengeling.
  In ieder geval fijn dat Chanel heeft gereageerd: de wikipedia website van Giselle is weer geupdate met deze brief

 42. @Curaçao Revisited, substance ! Sunstance is belangrijk. En dan bedoel ik niet de substance waarmee ze de dossiers vullen bij bepaalde accountantskantoren.
  Ik moet het weer even opzoeken, bron,: Volgens mij een blog van KKC over corruptie / maximus

 43. Marget zegt:…..”Overigens, maar daar is niks mee, is deze stage ook in haar eigen belang want het staat bijzonder goed op haar CV en dat gaat zich later, ook al verdient ze nu niets, uitbetalen”……

  Deze stage is ook in haar eigen belang!
  100% mee eens mevrouw Margret.
  Dat staat idd heel erg mooi op de CV van een afgestudeerd landskind..

  Maar deze stage staat ook heel mooi op de CV van heleboel andere pas afgestudeerde “landskinderen”.

  Afgestudeerde of studerende Landskinderen die van deze belangrijke stageplek NIETS afwisten.

  Landskinderen die GEEN familie, moeders, ooms, en tantes in de politiek hebben zitten.

  Daar gaat het om mevrouw Margret, dat gekonkel achter gesloten deurtjes, dat burger onderscheid, die discriminatie.

  Onderscheid, tussen landskinderen: MET een moeder als Minister, en landskinderen ZONDER een moeder als Minister.

  Dat is een vorm van DISCRIMINATIE en VOORTREKKERIJ.

  DISCRIMINATIE, een woord dat de verrotte MAN partij maar al te graag in de mond neemt, om het volk OP TE STOKEN, tegen de witte koloniale vijand, maar ook tegelijkertijd tegen alles wat er wit of licht ruitziet op dit vredige eiland.

  Het gekleurde ras noch arabische ras, nog het portugese, joodse latijnse of het nederlandse ras zijn het probleem op Curaçao.
  Die kunnen het best vinden met elkaar,op dit relatief rustige eiland.

  Het enige RAS, dat echt een probleem is op dit eiland is het tot op het bot verrotte en in en in corrupte POLITIEKE ras…

 44. Nee Margret, dit zijn slechts de ongemakken van het vak…

  Een gemiddelde kanloze inwoner van een achterstandswijk hier begrijpt met enige uitleg zelfs dat dit voor de toekomst van onze klip niet gepast is.

  Dat eigen belang dat waaraan je refereert is nou net waar de schoen wringt…

  Het moet afgelopen zijn met de vage achterkamertjespolitiek, het belang van het volk is waar het werkelijk om draait… Ik geloof wel dat we het daar over eens zijn.
  Door heimelijk een functie toe te kennen, wel of niet betaald hou je deze hele circusvoorstelling gewoon in stand en vergroot je mijns inziens de credibiliteit van onze machthebbers nou niet bepaald.

  Het is spijtig dat een meisje van 22 nu een bak ###### over haar heen krijgt maar het doel heiligt de middelen….

  TRANSPARANTIE

 45. “Het proberen de integriteit van zowel mijzelf als die van mijn moeder in twijfel te trekken”.
  En dat ben ik bij meesteres suzi ook al tegen gekomen ook die stelt dat haar integriteit boven elke twijfel verheven is.
  En ik ben het met haar eens niemand hoeft twijfels te hebben aan haar integriteit.
  Maar als als we even zouden kijken naar de MAN of de familie mcW kunnen we niet stellen dat die van “onbesproken gedrag” zijn. En is het dan raar dat als jij je in de zelfde richting beweegt dan, als dochter van de minister, gewoon in het zelfde rijtje komt te staan?
  PS. Jij bent beter op de hoogte als ik; gaat je moeder weer plaatsmaken voor Steven Martina? En heeft je moeder nu al een plek aan tafel van de WTO bemachtigd?

 46. ….”Wat een onzinnige reacties weer. Alleen Rene heeft het bij het rechte eind, Chanel verdient een excuus”……

  Mevrouw Margret, dank u voor uw reactie.

  Voor alle duidelijkheid van de lezers,kunt u nog even factueel nuanceren waarom Chanel een expliciet en plenair excuus verdient?

  Eea omwille van de helderheid en optimale duidelijkheid uiteraard

 47. Wat een onzinnige reacties weer. Alleen Rene heeft het bij het rechte eind, Chanel verdient een excuus.

  Overigens, maar daar is niks mee, is deze stage ook in haar eigen belang want het staat bijzonder goed op haar CV en dat gaat zich later, ook al verdient ze nu niets, uitbetalen.

  Sterker nog, ze moest dit als afgestudeerde in crisis management wel doen. Als ze straks gaat solliciteren en gevraagd wordt wat ze deed tijdens de grootste crisis van de afgelopen 75 jaar, kan ze moeilijk zeggen dat ze naast Tilly Pikerie op de sofa zat te Netflixen.

  En komt er straks een betaalde hoge functie vrij bij DRR dan is ze natuurlijk de beste kandidaat. En als die functie niet vrij komt dan creeert de politiek die wellicht voor haar.

 48. …..”Er bestaat op deze klip een gedeelte van de populatie die al jaren dood en doodziek is van het ongebreidelde nepotisme van het zg. Establishment”…..

  @Joseoh S, Mooi verwoord, je zegt het heel goed!! ik denk eigenlijk dat dat gedeelte groter is dan je denkt.

  De silent mayority.
  Luid Opspreken is cultureel niet gebruikelijk, maar de grens van burgerlijke tolerantie begint te naderen.

  Burgerlijke tolerantie voor het gemak waarmee deze politici zulk minister onwaardig gedrag vertonen..

  De “toon” van het onderhavige stuk zegt genoeg..

 49. Er bestaat op deze klip een gedeelte van de populatie die al jaren dood en doodziek is van het ongebreidelde nepotisme van het zg. Establishment.

  Een slimme jonge dame die geen oogkleppen op heeft zou dan ook voor transparantie hebben kunnen zorgen toen reeds weken geleden de eerste signalen opdoken dat er een klein gedeelte van de bevolking zwaar teleurgesteld was met jou aanstelling.

  Ach zei moeders, dat waait wel weer over: ” het is part of the job”

  Helaas, ditmaal bleef het dus behoorlijk hard waaien en er werd terrecht op de persoon gespeeld want ééns moet het klaar zijn met het verdorven systeem dat onze elite hanteert.

  Met alle respect: je reactie komt dus niet echt geloofwaardig over en lijkt mij meer een poging de imago-schade te beperken. Damage-control is zeker een term die jou in je functie iets moet zeggen!

  Of er nu wel of geen hoogste salarisschaal of onkostenvergoeding verbonden is aan jou aanstelling is dus ook niet bepaald relevant, wat er werkelijk toe doet is dat schijn van belangenverstrengeling en nepotisme wederom is gewekt en je jezelf dus geroepen voelt dit te ontkrachtigen…

  Beter ga je een andere carrière ambieëren dan de slangenkuil van Forti Chanel, de dagen van de jakhalzen daarginds zijn geteld.

 50. Wel mooi, dat dit soort politieke familie aanstellingen nu openlijk worden door- en toegelicht, we gaan een stapje vooruit met de transparantie…

  Goed dat hier aandacht aan besteed wordt, zo kunnen er ongelukken als die met Zus, Hasselmeyer, Tromp, Margit, Werner, Goddet, Pisas in vervolg voorkomen worden..

  Politici, jullie zijn gewaarschuwd, probeer te jatten, en de social media zullen je karma bepalen

  Klopt het dat ze idd geen cent heeft ontvangen?
  Is ze ook niet ( betaald) meegeweest op snoepreis met Ma Williams?

 51. Indien hetgeen Chanel Thijssen schrijft klopt, verdient ze niet alleen een excuus van alle reageerders van de Knipselkrant en De Miranda in het bijzonder maar ook de complimenten voor haar instelling om zich belangeloos in te zetten tegen Corona.

  En, grapje, als ze nog wat International Affairs praktijkervaring wil opdoen kan ze bij de vriendin van haar moeder Anuschka Cova terecht: die heeft vele internationale affaires gehad.

 52. Chanel. Goedzo. Kom voor je op. Af en toe moet je op onjuiste berichten gewoon reageren. Hoop dat je net als je moeder je verder zal inzetten voor Curaçao. Mijn steun heb je.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties