28 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Zijn we nou écht een derde wereld land?

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Zijn we nou écht een derde wereld land?
Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Vandaag lees ik in de Telegraaf een stuk wat begint met: “Curaçao doet niets aan dioxinevarkens op het eiland”. Want volgens minister Whiteman is er niets aan de hand en zolang ze bij het abattoir het vet, de nieren en lever weghalen is het grootste gevaar geweken, want daarin zit het meeste dioxine. Zijn argument is, omdat er altijd eind van het jaar meer vraag is naar varkensvlees dat het beter is om zo het gevaar te omzeilen, dan de consumptie te verbieden en dat de boeren zelf gaan slachten om aan de vraag te voldoen.

Dus laten we het gevaar bagatelliseren om te voorkomen dat de boeren met de varkens blijven zitten of dat we ze allemaal moeten afslachten en de boeren zonder inkomen komen te staan.
En deze minister moet juist waken voor onze gezondheid? Ik zou hem niet eens met mijn hond vertrouwen laat staan met mijn gezondheid, want met zijn uitlatingen heeft hij bij mij een brevet van stupiditeit in de zesde graad gekregen en dat voor iemand die zelf arts is die zoiets stoms zegt, ongelooflijk!
Was er niet iets van zachte heelmeesters maken stinkende wonden?
In Nederland en Duitsland hebben ze duizenden varkens afgeslacht toen bleek dat er dioxine werd gevonden onder de varkens, gelijk werd alles nagekeken en werden er maatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen.
Hier hebben ze een vergadering gehouden met die paar varkenshouders en ze gezegd dat ze voortaan de varkens op betonnen vloeren moeten laten lopen en dat ze beter op de hygiëne moeten letten voor de rest is het business as usual!
Jammer dat we hier geen riet hebben groeien want dan zou hij ons met een kluitje het bos in gestuurd hebben.
Maar laten we nou naar het effect van de domme uitlatingen van deze meneer bekijken!
We hebben 20.000 Chikunguya gevallen op het eiland en meneer komt niet eens op de vergadering opdagen die speciaal werd aangevraagd om dat probleem te bespreken, mind you een epidemie van 20.000 gevallen!!! NOS had het groots beschreven en de toeristen aangeraden om genoeg DEET mee te nemen en dat er toch geen remedie voor is. Hup, daar gaat onze Nederlandse toeristen markt!
Laten we eerlijk zijn wie neemt moeders en de koters mee op vakantie wetende dat er een grote kans bestaat dat iedereen doodziek terugkomt? Dan ga je toch liever op een camping op Texel zitten!
We hebben een dioxine probleem en meneer poedert dat af met “Er is niks aan de hand, haal dat vet maar weg en eet maar rustig verder.”
Ik begin écht te geloven dat er een speciale catalogus is waar we deze mensen vandaan halen want minister Cooper kwam ook met zo’n helder idee om mensen die aan obesitas lijden te betalen om af te vallen, terwijl hij zelf niet bepaald een posterboy voor “Slimfast” is, hij is ook al zo’n prijswinnaar die de hersencellen heeft van een slak en de persoonlijkheid van een lege fles cola.
Vinden we het raar dat Nederland met zijn 16 miljoen mensen denken dat wij een derde wereld land zijn als ze dit soort verhalen in de Telegraaf lezen.
Wat zullen ze denken? Dat wij een stelletje viespeuken zijn die het niet zo nauw nemen met de hygiëne en dat de gekozen minister zich toch niet bekommert voor het volk die hem gekozen heeft om voor hun gezondheid te waken, maar dat die kiest voor de weg van de minste weerstand en dat is die paar varkenshouders tevreden te houden zodat ze bij de volgende verkiezingen weer op hem zullen stemmen want daar gaat het uiteindelijk om!
Ik blijf lachen op deze klip want de hele “Ayaca” business ligt op z’n gat, de “Ham di Pascu” kan ook in de ijskast blijven staan en de “Oreas” blijven tot volgend jaar aan de dioxine varkens zitten.
Merry Christmas mr. Whiteman, ik heb besloten om u een hangbuikzwijn cadeau te doen voor de Kerst!

 

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Sander,
  ik lees je commentaren altijd met plezier.
  Maar ik denk dat je de omvang van Whiteman mag inbrengen in de context van zijn functie als minister van gezondheid alsmede opleiding als arts en zijn daarmee niet in overeenstemming zijnde omvang Dat is dan inderdaad meer dan terecht.
  Maar om hem louter als persoon met een hangbuikzwijn te vergelijken
  vond/vind ik persoonlijk niet helemaal zoals het hoort.
  That’s all.

 2. Erik,
  sorry, maar ik kan geen respect meer opbrengen voor de heer Whiteman.
  hij heeft al zoveel fouten gemaakt als minister van gezondheid.
  lees bovenstaan artikel maar even.
  Daarbij heeft hij een inspecteur gezonheid benoemd, waar de honden geen brood van lusten.
  Daarbij is de Taams failliet verklaart, zonder goed te zoeken naar een deugdelijke oploissing.
  Daarbij mogen de mensen onder de rook van de Isla verder stikken met groene aanslag op huizen en longen?
  Nogmaals sorry, maar deze Whiteman verdient geen enkel respect meer.
  Hij heeft duidelijk geen enkel respect voor het volk dat hij als PS minister toch zou moeten dienen!!

 3. Maar dit is wel jullie eigen redactie- “statuut”:
  “Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd”.

 4. Waarom heeft er geen parlementariër de minister gevraagd waarom hij zo luchtig de gevaren laat voortbestaan? Onze volksvertegenwoordigers moeten toch onze ministers CONTROLEREN? Eten onze politici ook allemaal vergiftigd varkensvlees met de feestdagen? En is uitgezocht welke gevaren dat oplevert voor de volksgezondheid en de stijgende kosten van de gezondheidszorgverzekering? Daar hebben we toch een illustere inspecteur van Volksgezondheid voor?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties