27 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Zaken doen met Aqualectra

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Theo Ruyter aan het woord.

- Advertentie -

In november 2018 deed ik een aanvraag om een water- en stroomaansluiting te krijgen in mijn nieuwe huis. Dat heeft geduurd tot eind januari 2019. Vier bezoeken aan het kantoor te Sta. Rosa, met een slecht werkende nummertjesmachine, met wachttijden van één tot twee uur, konden geen aansluiting bewerkstelligen. Ook herhaald bellen (Vier keer), wederom met fikse wachttijden, op het gratis nummer, mocht niet baten.

Uiteindelijk kreeg ik via een kennis een naam en telefoonnummer van een Aqualectra-employee en toen was het binnen een dag geregeld. Dat lijkt me toch niet een correcte gang van zaken. Let wel, ik werd aan de telefoon en op Sta. Rosa uiterst vriendelijk te woord gestaan maar resultaat bleef uit. Al met al was de bovenstaande gang van zaken er de oorzaak van dat ik onnodig twee maanden huur moest doorbetalen bij mijn oude adres. Nadat eind januari 2019 de aansluiting voltooid was, dacht ik dat alles in orde zou zijn. Nee, hoor! Te vroeg gejuicht!

Ik betrok het huis op 1 februari 2019 en tot op heden heb ik nog geen elektriciteits- en waterrekening ontvangen. Wederom vier keer gebeld (Vier weken lang één keer) en ik kreeg de mededeling dat ik teruggebeld zou worden. Helaas heeft dat nog niet zo mogen zijn.

Ik heb wel half februari twee waterrekeningen ontvangen van respectievelijk 0,50 gulden en 8 gulden. Dit was het begin van een nieuwe ervaring. Toen ik die rekeningen ging betalen op Sta. Rosa, kreeg ik te horen (na drie kwartier wachten) dat ik — vanwege bankrekeningproblemen voortvloeiend uit een nieuw systeem — bij Pagafasil moest gaan betalen, hetgeen ik toen maar gedaan heb ik ben er tenslotte toe overgegaan om zelf een geschat verbruiksbedrag voor water en elektriciteit op de MCB-rekening van Aqualectra te storten onder vermelding van mijn accountnummer, zodat ik niet ineens verrast word door een torenhoge rekening.

Ik heb gelukkig op Mi Kuenta kunnen zien dat ik het gestorte bedrag als een tegoed heb staan. Deze positieve ontwikkeling geeft me goede hoop dat het allemaal wel eons in orde zou kunnen komen.

Hein van Maarschalkerwaart,
Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Ik ben ook zo iemand die zijn rekeningen niet teveel wil laten oplopen dus ben ik in 2018, toen ik slechts af en toe een rekening kreeg, begonnen met vooruitbetalen. dat ging goed, tot 2 maanden geleden. ik zie het bedrag wel op mikuenta, Aqualectra ook, maar ze zijn niet in staat om het bedrag, een paar honderd gulden, op een factuur in mindering te brengen. Hoe moeilijk kan dit zijn ? Maar wel een brief dta ik binnen 7 dagen moest betalen, anders werd ik afgesloten. ik ben nu al 3 keer bij Aqualectra langs geweest, 2 x Santa Rosaweg, maar die dame had pas na 10 minuten na mijn melding, toen ik even meekeek, dat het iemand anders betrof en bleek dat ze een verkeerd contractnummer had in getikt, in de gaten dat ze opnieuw moest beginnen. Ze had wel een patstechi op in die tijd overigens. Dus naar Otrabanda. Ook daar snapten ze er niets van. het bedrag was wel zichtbaar en was binnengekomen, maar niet van de volgende factuur af. Ik zou worden teruggebeld, net als de 2 keer bij Santa Rosaweg, . dat is nu ook alweer een maand geleden. Het interesseert ze echt geen hol bij die zgn servicecentra.
  Ik heb het maar opgegeven. Geen zin meer om met zoveel onbenul te worden geconfronteerd.

 2. Ik betaal al zeker 4 jaar via automatische afschrijving van mijn bankrekening,
  tot ik een maand geleden ineens zonder enige waarschuwing werd afgesloten.
  Na nummertje trekken en uur wachten heb ik de openstaande rekening betaald omdat dat dus al een paar maanden niet was afgaschreven, vervolgens naar mijn bank en daar kreeg ik te horen dat er vanuit Aqualectra geen betalingsverzoek meer binnen kwam.
  Volgende dag weer nummertje etc. bleek dat bij invoer van het nieuwe betaalsysteem een oud rek. nr was ingevoerd van 4 jaar geleden.
  Geen excuus, wel heraansluitkosten betalen en de arrogantie waarmee dit ons meegedeeld werd is onverteerbaar.

 3. Mijn advies aan Hein van Maarschalkerwaart. Niet doen. Niet vooruitbetalen . En zorg zeker dat je geen positief saldo hebt.
  Het mij en een kennis overkomen, dat het positief saldo plotseling verdween. Hij betaalde een geschatte bedrag die normaliter hoger was dan zijn factuur. Dus had hij een redelijke positief saldo.
  Plotseling verdween zijn positief saldo.
  Aqualectra gecontacteerd. Ze zouden het uitzoeken en hierop terugkomen.
  Dat was maanden geleden. Leg me uit hoe dat kan.
  Dat is mij ook overkomen.
  Irritanttttttt

 4. Meer dan een jaar heb ik geen rekening gekregen na invoeren van “het nieuwe systeem” dus gewoon maar gokken en later gecontroleerd via Mikuenta waar ik ineens wel opdook. Kon niet volgens Aqualectra, ik kreeg wel rekeningen volgens hun. Hopeloos dus. Uiteindelijk kreeg ik een dame aan de lijn die wel wist waar ze het over had en hoe het moest en het dan ook meteen regelde. Ik concludeer dat alle overigen dus gewoon incompetent waren, en bekend fenomeen alhier. Ik wens de inzender sterkte met wat een tijd en moeite verslindend proces is, en dat alles omdat je je verbruik wilt betalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | KLM vraagt klanten die maandag vliegen om niet met de auto naar Schiphol te komen

Persbureau Curacao SCHIPHOL – Reizigers die morgen, maandag 4 juli met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te...

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...
- Advertentie -
- Advertentie -