27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 07:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Wildgroei van illegale reclameborden

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Het lijkt erop dat illegale reclameborden langs de weg overal rond Curaçao als paddenstoelen uit de grond rijzen. Nergens gebeurt dat meer dan langs de Caracasbaaiweg.

- Advertentie -

Bij de rotonde aan het einde van deze weg (langs het water, waar dagelijks vele honderden mensen wandelen en joggen), sprak ik een man aan die bezig was een gat te graven om daar een paal voor een reclamebord in te plaatsen. Ik vroeg hem op grond waarvan hij dat deed en hij antwoordde dat hij een aanvraag had ingediend en in afwachting van de vergunning was, waarop ik reageerde dat hij zonder die vergunning nog niets mocht doen. Daarop volgde van zijn kant een leugentje, namelijk dat het een lantaarnpaal betrof.

Illegale reclameborden en palen

Deze persoon is geen onbekende op het eiland. Hij heeft veel illegale reclameborden op publiek/ overheidsterrein geplaatst zonder rekening te houden met de risico’s en gevaren voor voorbijgangers. Hij verdient 1.200 gulden per maand aan huur voor reclame aan beide zijden van zo’n bord. Ik schat dat hij met al zijn borden makkelijk zo’n 10.000 gulden per maand aan huuropbrengsten heeft van illegaal geplaatste borden. Geen idee of hij daar belasting over betaalt.

Feit is dat hem geen strobreed in de weg wordt gelegd en dat de overheid door hem schaamteloos bij de neus wordt genomen. Is er dan geen oplettende ambtenaar die hier wat aan kan doen? Regels worden hier met voeten getreden.

- Advertisement -

De brutale overtreder trekt een lange neus naar de overheid en de bevolking en de bewoners van Jan Thiel en de vele toeristen die in de omgeving verblijven mogen het doen met nog een lelijk bord en een griezelig geplaatste paal.

Naam bij redactie bekend,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. @Onbekende: bedoel je de borden ter hoogte van Brakkeput aan de Caracasbaaiweg, welke niet op overheidsterrein staan, maar om grond van een stel Venezuelaanse investererders?

  2. @ Naam bij de redactie bekend. Jij brengt het volgende naar voren:

    “Deze persoon is geen onbekende op het eiland. Hij heeft veel illegale reclameborden op publiek/ overheidsterrein geplaatst zonder rekening te houden met de risico’s en gevaren voor voorbijgangers. Hij verdient 1.200 gulden per maand aan huur voor reclame aan beide zijden van zo’n bord. Ik schat dat hij met al zijn borden makkelijk zo’n 10.000 gulden per maand aan huuropbrengsten heeft van illegaal geplaatste borden. Geen idee of hij daar belasting over betaalt.”

    Wat is de bedoeling van dit artikel als u geen naam van de overtreder wilt noemen? Wilt u dat iemand anders uw oorlog voor u gaat strijden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -