Ingezonden | Wever-Croes-norm

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Mevrouw Wever-Croes, Chapeau!

Per wanneer mag ons land de met onmiddellijke ingang de Rhuggenaath-norm tegemoet zien, ingaande nu tot 23 april 2021. In deze tijd dienen overheidskosten en salarissen verlaagd te worden, voor ministers, ambtsdragers, ambtenaren en werknemers door deze overheid gesubsidieerd.

Als een kleiner buurland als Aruba dit kan, moeten zeker de graaiers op ons eiland zich extra achter hun oren krabben, en vooral in de spiegel blijven kijken of het nog wel aanvaardbaar is in deze voor tienduizenden medeburgers erg zware tijd waarbij het gros nauwelijks te eten heeft.

Schrijnend dat er zelfs nog geen stappen in die richting zijn genomen. Shame on you!

Josef Martina,
Curacao

11 Reacties op “Ingezonden | Wever-Croes-norm

 1. De topsalarissen zijn nooit een prioriteit geweest voor Gijsbertha en onze Kennedy. Ze willen later ook zo’n leuk baantje.

 2. Curacao revisited

  “Ik hoor een directrice – die nu voor een ‘lastig” dilemma staat – nog zeggen: Ik wil graag aan mijn eiland bijdragen en bouwen. In werkelijkheid draagt en bouwt het eiland aan haar riante bankrekening en kost ze de staat meer dan de staat aan haar productie overhoudt.”
  helemaal eens Knoek-Koe: ook voor bedrijven als Giro en ENNIA zou je verwachten dat als je als bedrijf je in problemen komt, je als leiding onmiddellijk het goede voorbeeld stelt en met minder salaris genoegen neemt. Dat lijkt echter voor onze “toppers” geen optie, omdat zij altijd het slachtoffer zijn van externe omstandigheden en zelf nooit verantwoordelijkheid zullen nemen

 3. …..”Schrijnend dat er zelfs nog geen stappen in die richting zijn genomen. Shame on you!”…..

  Want het zijn geen leiders, ze bouwen niet aan het welzijn van de bevolking, maar aan het welzijn van zichzelf. Ze zijn leiders omdat het op hun visitekaartje staat, meer niet

  Ik hoor een directrice – die nu voor een ‘lastig” dilemma staat – nog zeggen: Ik wil graag aan mijn eiland bijdragen en bouwen. In werkelijkheid draagt en bouwt het eiland aan haar riante bankrekening en kost ze de staat meer dan de staat aan haar productie overhoudt.

 4. ….”Dan moet er toch echt wel iets niet goed zijn in de hoofden van de Curaçaose bestuurders”…..

  @William: De Curaçaose Bestuurder en overheids NV directeur hebben goed laten zien hoe “betrokken” ze zijn

 5. Sprak vanavond met een oud collega op Aruba, ze zijn zich daar kapot geschrokken van de beelden van lange rijen mensen voor de voedselbank. Het is op A niet uit de hand gelopen, ook bij overheidsbedrijven wordt massaal gehoor gegeven aan het inleveren van salaris.
  Dan moet er toch echt wel iets niet goed zijn in de hoofden van de Curaçaose bestuurders. Wat een schandalige mensen bij elkaar.

 6. Boos zegt ‘Ambtenaren die doorbetaald thuis zitten ontslaan.’.

  Als Tilly Pikerie al 20 jaar met behoud van salaris thuis zit, nota bene met een strafrechtelijke veroordeling op zak, daarnaast geschorst wegens fraude en betrapt op plagiaat in de Amigoe, lijkt mij de kans klein dat die ontslagen er gaan komen.

 7. Franklin Sluis nog niet gesignaleerd bij Shon Fia met zijn decadente gouden ringen en polshorloge?

 8. Goed verwoord sr Martina zoals altijd de spijker op z’n kop.
  Het is en blijft een vies graai zooitje. Vooral als je de lange rij mensen voor de voedselbank in otrobanda ziet staan zou je je als ‘bestuurder’ wel erg moeten schamen.
  Verworden tot een derde wereldland.

 9. Nee, niet tot 2021, maar voor altijd. Een Rhuggenaath-norm: 120-130% salaris maximaal voor ambtenaren, direkteuren en medewerkers overheids entiteiten, consultants, inclusief commissariaten.
  Maak ministers een top ambtenaren persoonlijk aansprakelijk voor budgetoverschrijdingen, zoals vastgesteld door ARC voor het afgekeurde jaarrapport 2018,
  Verder, de riante pensioenopbouw terug brengen – net als ieder ander – tot 40 jaar opbouw en geen recordtijd.
  Ambtenaren nu korten op salarissen en secundaire voorwaarden en evalueren op geschiktheid; had allang moeten gebeuren.
  Ambtenaren die doorbetaald thuis zitten ontslaan.

 10. Het zou Philip Martis (de man verdient nog een vermogen bij met een reeks commissariaten!) en Franklin Sluis gesierd hebben als ze zelf hadden ingeleverd tot aan de Ruggenaath norm (nog steeds een riant salaris!) maar het is oorverdovend stil bij de SVB en Bureay Post.

 11. Curacao revisited

  “Als een kleiner buurland als Aruba dit kan, moeten zeker de graaiers op ons eiland zich extra achter hun oren krabben, en vooral in de spiegel blijven kijken of het nog wel aanvaardbaar is in deze voor tienduizenden medeburgers erg zware tijd waarbij het gros nauwelijks te eten heeft.”
  Onze graaiers houden zich even stil om als de perfect storm (Martina) is overgewaaid gewoon weer door te gaan met hun gedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *