31 C
Willemstad
• dinsdag 28 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Westpunt levensgevaarlijk!

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Westpunt levensgevaarlijk!
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dirk J. van Helden aan het woord

Afgelopen dinsdag ben ik weer eens vanaf Tera Kòrá met de fiets naar Westpunt gereden. Ik had mij voorgenomen om de slechte staat van de weg, in het bijzonder vanaf Wacawa tot Savonet, eens nader te bekijken en te beoordelen, want met de auto is dat NIET te doen.

De heer Godett heeft eens de weg van Barber naar Wacawa laten vernieuwen. Toen de verkiezingen waren geweest en de heer Godett niet tevreden was met het aantal stemmen op hem van Bandabou, was zijn uitspraak: “0mdat jullie van Bándabou niet op mij hebben gestemd zal ik de Weg naar Westpunt NIET meer asfalteren!”

De daaropvolgende ministers die aan het bewind kwamen en belast waren met het onderhouden van de (hoofd) wegen van Bándabou hebben dit OOK nagelaten! De bewoners van Bándabou hebben wel gelijk met het gezegde dat Bándabou een ‘achtergebleven gebied’ is en in het bijzonder ‘Westpunt’. De jaarlijkse clean-ups vinden hier nooit plaats! In de waterbekkens achter Kura Hulanda Lodge groeien ontzettend veel wabi’s.

De laatste minister van VVPR heeft een aanbestedingsprocedure opgestart van inschrijving voor diverse wegenbouwbedrijven. Ik ben benieuwd wanneer men begint om deze Westpuntweg vanaf Wacawa tot en met Westpunt/Knip/Lagun/St. Cruz et cetera te gaan vernieuwen. Maar ja, wie ben ik, al ruim zestien jaar trotseer ik deze Weg naar Westpunt met gevaar voor eigen leven! Dus afgelopen dinsdag op de fiets vanaf Wacawa over een afstand van circa 4 km heb ik iets langzamer gereden dan normaal.

Tijdens het fietsen heb ik de diverse gaten in de weg even geteld. HET WAREN SLECHTS 390 GATEN! Deze gaten waren variabel van 10 cm groot en een diepte van 5 cm tot een hele grote van l meter met een diepte van 15-20 cm. Als je hier met de auto met een snelheid van tussen de 60/80 km overheen rijdt, zie je de verschillende soorten gaten niet goed. Ook ik op mijn fiets, nu met slechts 5 km per uur, MOEST links en rechts om de gaten heen en daarbij ook nog eens om wegdelen heen die op grove wijze zijn dichtgegooid met koud asfalt.

Maar ja, wie ben ik, al ruim zestien jaar trotseer ik deze Weg naar Westpunt met gevaar voor eigen leven! Dit deel van de weg is ZEER gevaarlijk doordat ik vreemde bewegingen moet maken om zo goed en soepel mogelijk om de gaten heen te fietsen. Ik kan niet letten op het achteropkomende verkeer, dat uiteindelijk OOK mijn slingerende fietsbewegingen moet ontwijken zonder een aanrijding te forceren, die dan OOK het tegemoet komende verkeer in gevaar kan brengen. Een ongeluk zou onvermijdelijk kunnen zijn. Het asfalt onder mijn wielen bewoog en trilde, waaruit blijkt dat de gehele asfaltlaag over deze afstand van 4 km, veelal los ligt!

Als hier motoren/auto’s/pick- ups/trucks/bussen over heen rijden springen de stukken asfalt je om de oren en wor- den dat ook weer NIEUWE gaten. De oude wegen op Curacao zijn allemaal te dun geas- falteerd, minimaal 5 cm wat eigenlijk 10-15 cm zou MOETEN zijn, zeker met de enorme toename van grotere trucks die te zwaar beladen zijn en daardoor NIEUW ge- asfalteerde wegen binnen vijf jaar weer kapot rijden.

Maar ja, wie ben ik om daar iets over te zeggen, vraag het de vele gedupeerden die lekke banden rijden en soms nog veel erger! Hietbij vraag ik ook aan de minister van VVPR om eens met zijn/haar eigen auto naar Westpunt te rijden en vandaar naar Knip/Lagun/St. Cruz et cetera en hoop dan dat hij/zij er zonder schade vanaf komt. Want op deze weg rijden dagelijks vele bewoners van Westpunt met zweet in hun handen, hopend dat zij heelhuids thuiskomen ‘s avonds.

De bewoners van Bándabou en in het bijzonder Westpunt hopen dat er VOOR het einde van dit jaar begonnen zal worden met het vernieuwen van de Weg naar Westpunt.

DIRK J. VAN HELDEN

(Westpunt Curacao)

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Fietsen op de weg naar Westpunt staat gelijk aan zelfmoord plegen.

    Door de beroerde verkeersmentaliteit vam de Curacaose automobilist die dronken, bellend en whatsappend met hoge snelheid in ongekeurde auto’s over de weg racet. alle verkeersregels aan zijn laars lappend.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties