29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 21:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Werkzame democratie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Beatrix Martina-Goeloe aan het woord.

Wanneer we opkomen voor elkaar op basis van rechtvaardigheid winnen we elke strijd. Wat er ook gebeurt Curacao is de verantwoordelijkheid van elke Curacaoënaar. Veel weerstand in de politiek. Hoop verraders tussen elkaar, sommigen doen zich zo integer voor en werpen zich als strijders op.

- Advertentie -

We moeten over ons eigen ego heen en naar het algemeen belang kijken. Ik ben voorstander van het afschaffen van gratis onderwijs. Door het gratis onderwijs is het onderwijs hard achteruitgegaan. Velen gooien er met de pet naar, vele drop-outs ook door de schuld van de onderwijzers die vaak de nodige diploma’s missen en velen met nepdiploma’s van universiteiten die ze nooit bezocht hebben.

Voor velen is het vertrouwen in de leerkrachten gedaald naar de ervaringen die gegeven zijn. Men moet gedreven en ter zake kundige mensen op onderwijs plaatsen. Tegen de tijd dat het onderwijs echte slimme mensen aflevert zullen ook de ouders meer verstand hebben, want zonder intelligente ouders is het water naar de zee dragen. Er moet nu vlug een herwaardering van alle diploma’s van onderwijzers komen, dit is een ‘MUST’. Velen zullen ontmaskerd worden.

Door al deze dingen zijn er veel drop-outs die in de criminele wereld belanden, als je de jaren van de criminelen nagaat zie je dat ze in de schoolbanken horen te zitten en niet achter tralies in de gevangenis. Onze leerlingen worden gedupeerd want vele onderwijzers hebben ook de schuld ervan. Het onderwijs heeft ook zachte onpraktische vakken nodig waar studenten gelukkig in zijn. Juist de opleidingen met een minder directe toepassing en van ogenschijnlijk kleiner nut vormen onze grootste bescherming tegen kortzinnigheid en fundamentalisme.

Zelfs het probleem van criminaliteit wordt met goed onderwijs opgelost. Geëist wordt dat er een overeenstemming met de vakbond wordt bereikt omtrent de definitieve implementatie van de her- waardering van diploma’s van alle leerkrachten.

- Advertisement -

Als de Staten unaniem van plan zijn tegen dit voorstel van betaald onderwijs te stemmen dan zijn de Staten tegen onze jeugd en ons onderwijs. Men moet geen politiek bedrijven met iets dat al jaren goed was en altijd zal blijven. Altijd al werd rekening gehouden met de minderbedeelden toen je moest betalen voor het onderwijs. Degenen die niet willen inzien dat het onderwijs door het gratis onderwijs achteruit is gegaan, is ziende blind.

Beatrix Martina-Goeloe,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Wat een commentaren!
  Jullie gaan allen voorbij aan het feit dat, indien goed onderwijs door adequate leraren vruchten zal afwerpen voor jongeren die een goede opleiding krijgen en daardoor aansluiting kunnen vinden bij de eisen voor hoger onderwijs. Hierdoor zullen er meer drop-outs voorkomen kunnen worden.
  Natuurlijk zullen er altijd jongeren tussen wal en schip raken maar dat is van alle tijden. Dit komt namelijk in alle landen voor.
  Verder dienen jongeren die niet mee kunnen komen in het voortgezet middelbare onderwijs kansen te krijgen in beroepsonderwijs zoals horeca, bouw, metaal, electriciteit en autoonderhoud.
  Ook hier dienen adequate goede leraren voor geworven worden.
  Opleidingsinstituten zoals het vroegere Fefik zijn een must met dien verstande dat er ook controle wordt uitgeoefend op leerlingen maar zeker ook op leraren.
  Het kwam in het verleden meermaals voor dat leraren zich maandenlang ziek meldden maar ondertussen voor zichzelf bij andere projecten gingen werken om zo hun salaris optimall op te krikken.
  Dit werd gedoogd door de toenmalige leiding van dit instituut.
  Er zijn menigen huizen gebouwd door deze leraren in de werktijd van Fefik. Wie wil kan zo enkele namen van deze leraren krijgen.
  Jongeren hebben strakke leiding nodig en deze ontbreekt op dit moment ten ene malen.
  Nu neem ik een dooddoener in mijn mond maar “ vroeger” onder de leiding van de fraters, die streng maar kundig en rechtvaardig jongeren onderwezen in diverse vakgebieden hebben destijds, ondanks de minder goede zaken zolas het ontzeggen van het papiamentu tijdens de opleiding toch goed werk verricht. Menige ouder Yu di Korsow weet heir van mee te praten en zijn er trots op dat zij een goede opleiding hebben genoten waardoor velen een betaalde baan hebben gehad. Overigens is het overgrote gedeelte allang gepensioneerd of reeds overleden.
  Ik sluit me derhalve aan bij de text van mevrouw Martina-Goeloe!

 2. @Joep, Met een normaal baantje kan je niet naar al die feestjes gaan en een VIP tafel regelen, gouden ketting en gouden rims kosten ook geld.
  En ze willen graag rapper worden en gangster zijn.

 3. Scholing en de aanwezigheid van werk gaan de criminaliteit niet oplossen.

  De criminaliteit biedt iets wat scholing en werk niet kunnen bieden, namelijk veel vrije tijd een extreem veel geld. Met dat vele geld komt hier op Curacao veel status, dus het is logisch dat de jeugd kiest voor criminaliteit i.p.v. scholing en werk.
  Velen willen ons doen geloven dat, wanneer er maar genoeg werk is, de criminaliteit zal dalen, doch dat is ‘wishful thinking’

 4. Zelfs het probleem van criminaliteit wordt met goed onderwijs opgelost.

  En als er geen banen zijn? Zowiezo zonder opleiding kan je via de politiek dure baantjes krijgen

 5. M.a.w. gratis onderwijs resulteert in criminaliteit. Interessante theorie. En waar heeft u zo diepzinnig leren redeneren Beatrix? Juist, ja!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -