27 C
Willemstad
• maandag 2 augustus 2021 05:49

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | ‘Werk voor onze mensen’

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Humphrey Davelaar aan het woord.

Truk’i pans, autowasplaatsen, groente-, fruit- en visverkoop langs de weg, betekent heel concreet ‘werk voor onze mensen’. Waarom moet nu ineens de vergunningenwetgeving van stal worden gehaald, nu de werkloosheid op Curaçao de pan uit rijst? Hoe is het mogelijk dat net nu jongeren de kans zien inkomen te verwerven door het wassen van auto’s, de overheid – bij gebrek aan wetgeving voor dit soort werk – deze werkgelegenheid de nek omdraait?

- Advertentie -

Hoe is het mogelijk dat de overheid jarenlang toestaat dat truk’i pans permanent op hun verkooppunt staan, en net nu de economie slecht gaat, eist dat ze elke ochtend bij sluitingstijd moeten verdwijnen van hun plaats. Het is heel lang bekend dat de meeste truk’i pans niet in de beste conditie zijn en niet kunnen deelnemen aan het wegverkeer.

Nu het met de Curaçaose economie slecht gaat, moet de waarde van de werkgelegenheid zwaarder wegen dan de wet die verbiedt dat truk’i pans permanent gestationeerd zijn op hun verkooppunt. Het is zonder meer duidelijk dat iedereen zich aan de wet moet houden, maar de wet biedt ook de ruimte dat de regering beslissingen neemt in het belang van het Curaçaose volk. In een hogere wet van het Land Curaçao, onze Staatsregeling, staat dat de regering moet zorgen voor voldoende werkgelegenheid voor de Curaçaose bevolking. Om het concreet te maken: te eisen dat alle truk’i pans weg moeten van de plaats waar ze ‘s avonds staan, betekent dat de meerderheid van hen de deur moet sluiten aan het einde van het jaar, en dat betekent ook weer een aantal werklozen erbij. Is dit de bedoeling?

Het feit dat verschillende carwashplekken moesten sluiten omdat ze niet over de wettelijke papieren beschikken, heeft als gevolg dat een aantal jongeren geen werk meer heeft. Wat doen die jongens dan nu? Vervallen ze in de criminaliteit om te kunnen eten?

Mijn vraag is wat de missie van de regering moet zijn. Voorkomen dat er nog meer werkgelegenheid verloren gaat, of zich richten op strenge wetshandhaving met als automatisch gevolg het sluiten van carwashlocaties, voor zolang er geen vergunning is verkregen, hetgeen zeer lang gaat duren?

- Advertisement -

We staan voor de jaarwisseling en er is niets verdrietiger dan je werk te verliezen en het nieuwe jaar te beginnen als werkloze. Mensen in onze economie zijn altijd al in beweging geweest, en op dit moment is een meerderheid van onze bevolking in beweging wat betreft hun werk en inkomen. De grootste bedreiging is dan dat de ruimte voor beweging van de arbeidsmarkt wordt gestopt.

Ontwikkelt die cultuur zich op dit moment? God spaar ons.

Humphrey Davelaar
ex-Statenlid,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

13 reacties

 1. Het kan verkeren toen jij in de regering zat heb je niks gedaan voor de bevolking nu sta je langs de lijn te roepen de beste stuurman staat aan walje riep steeds mi manan ta mara wanneer je weer in een winterslaap ging.

  foei toch Humfrey Davelaar.

 2. Ze zeggen dat onkruid bij de wortel uitgeroeid moet worden anders blijft het groeien. Dat betekent dat wij moeten toegeven dat de politiek hier op Curaçao niet werkt.

  Het is vrij simpel Negers kunnen een land niet besturen, kijk maar naar Afrika, ze trekken alle macht naar zich toe en alleen vrienden en familie profiteert, maar toch blijft de domme massa stemmen.

  De minister van werkgelegenheid is Koeiman, een man die niet voor 12:00 s’middags zijn bed uitkomt en totaal geen visie heeft.

  Koeiman heeft een project gestart, tickets en verblijf voor iedereen voor een reis naar Colombia betaald, resultaat nul, nul. Hij heeft een ander project om eks medewerkers van InselAir aan het werk te helpen, er is al tonnen besteedt maar niet één medewerk(st)er van InselAir is aan een baan geholpen. Nu ondanks recente sluiting van Hotels krijgt Impacto (bevriende uitzendburo), tonnen om mensen zogenaamd te gaan opleiding voor de hotelsector.

  Wij kunnen onszelf voor de gek blijven houden maar hoe eerder we inzien dat negers niet capabel genoeg zijn om een land te besturen hoe eerder wij uit de misère raken..

 3. Misschien omdat ze zonder vergunning wellicht ook geen belasting afdragen?
  Daarmee dus een oneerlijke situatie gecreeerd is voor bedrijven die zich wel aan de regels houden?
  En daardoor ook zorgen dat de belastingdruk bij alle andere belastingbetalers hoger wordt?

  En hier wordt dan ook precedent geschapen, net als het gedogen van landjepik van terreinen.

  Als die truckjes niet ok zijn om op de weg te rijden…hoe kunnen ze door de keuring komen?

  Als je als overheid iets wilt doen om de economie te bevorderen zorg dan dat red tape minder wordt (je geeft zelf aan dat aanvraag vergunning te lang duurt).

  Dit verhaal van Davelaar , ex-statenlid, is gewoon bewijs van brevet van onvermogen van de politieke partijen om geschikte bestuurders aan te stellen, incl hemzelf.

 4. H . Davelaar wat heb jij gedaan in jou tijd .
  De kleine man , oh ja de kleine man .
  Wat heb je voor ze gedaan .
  Nos bon yu di korsou .

 5. Beste @Curacao revisited, e gainan aki ta kansa hende swa, ora nan ta den gobiernu nan ta beneficia amigoe ku familia of tapa wowo. Ora nan sali for di gobiernu nan ta pretende di ta preocupa pa e pueblo. Hombu bai fliet swa.

 6. Dat krijg je als je een second runner up finaliste van een lokale beauty pageant competitie, met enfermera kwaliteiten, het economische kompas van Curaçao laat bepalen.

  Ondoordachte populistische acties met een contraproductief effect.

 7. Beste meneer Davelaar, als je een ex-verpleegster als minister van economische zaken aanstelt, die geen visie heeft, geen economische achtergrond en zich focust op het micro management beleid zoals het controleren van supermarkten en happy hours, verwacht u dan van deze minister dat zij in staat is om prioriteiten te stellen? Of dat er lukraak beleid ontstaat dat puur reactief is?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -