32 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Ware aard van het beestje’

HomeLandenCuraçaoIngezonden: Ware aard van het beestje’

Ik was sprakeloos nadat ik de persconferentie van het demissionair kabinet-Schotte in u krant las. Ik werd sprakeloos omdat de non-professionaliteit weer hiervan afdroop. Het recht van de andere fracties en onafhankelijke Statenleden om een nieuwe coalitie te vormen wordt door de heer Schotte als couppoging betiteld. Zie hierbij de definitie van een coup: een staatsgreep, coup, coup d’état of putsch is de plotselinge, illegale afzetting van een regering, meestal door een kleine groep van een instelling van de bestaande staat, gewoonlijk door het leger, om de afgezette regering te vervangen door een andere instelling; hetzij burgerlijk, hetzij militair.


Een staatsgreep slaagt als de overweldigers hun dominantie vestigen wanneer de zittende regering er niet in slaagt hun machtsversterking te voorkomen of met succes te weerstaan. Als de coup ofwel niet volledig faalt, ofwel niet in het geheel succes boekt, zal de poging tot een staatsgreep waarschijnlijk leiden tot een burgeroorlog.
Volgens mij diende de heer Schotte zijn ontslag vrijwillig in. Zijn kabinet steunde niet meer op een meerderheid in de Staten en conform onze democratische rechtsstaat moest hij zijn ontslag indienen. Ik lees nergens over een illegale afzetting.

Daarnaast beschuldigen de heren Schotte en Cooper de twee onafhankelijke Statenleden, dat ze zetels die aan de partijen toebehoren meenamen.

Onze 2 HELDEN
Dean Rozier & Eugene Cleopa

De heer Cooper gaat verder door te zeggen dat er sprake is van diefstal van een zetel van de partij. Even recapituleren: volgens mij won PAR de laatste verkiezingen. De partijen MFK, MAN en PS vormden een meerderheid en gingen regeren. Is dit illegaal?

Absoluut niet. Conform de wetgeving is dit rechtmatig. Zo is het ook rechtmatig dat de heren Cleopa en Rozier, als onafhankelijke Statenleden, hun zetel in het parlement mogen behouden. Dit is hun recht.
De politici op Curaçao dient te stoppen met indianenverhalen en het volk informeren hoe de vork in de steel zit. Het volk heeft recht op juiste en betrouwbare informatie. Hier staan een minister-president en zijn vicepremier gewoon onwaarheden te vertellen. Schande!
Dat de heer Cooper het verzoek van de drie fracties en de onafhankelijke Statenleden demonstratief in de prullenbak gooide vind ik smakeloos, respectloos en arrogant.
Hier gooit de vicepremier van het land Curaçao, die rechten van burgers dient te bewaken, publiekelijk (pers) het verzoek van democratisch gekozen parlementsleden, die nota bene een meerderheid vormen, de prullenbak in.
Dit is ondemocratisch!
Hier heb ik geen woorden voor. Zijn dit de volkvertegenwoordigers van onze eilanden? Schande! Deze mijnheer is zijn geloofwaardigheid bij mensen die zich inzetten voor mensenrechten, volledig kwijt. Of de heer Cooper begrijpt niet wat zijn functie als vicepremier symboliseert of hij is onbekwaam om dit uit te oefenen. Ik hoop dat onze mensen bewuster worden en dat ze kritischer worden in het selecteren van hun bewindslieden.

VIOLET ROOSBERG
Nederland

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties