27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Ware aard van het beestje’

HomeNieuwsIngezonden: Ware aard van het beestje’

Ik was sprakeloos nadat ik de persconferentie van het demissionair kabinet-Schotte in u krant las. Ik werd sprakeloos omdat de non-professionaliteit weer hiervan afdroop. Het recht van de andere fracties en onafhankelijke Statenleden om een nieuwe coalitie te vormen wordt door de heer Schotte als couppoging betiteld. Zie hierbij de definitie van een coup: een staatsgreep, coup, coup d’état of putsch is de plotselinge, illegale afzetting van een regering, meestal door een kleine groep van een instelling van de bestaande staat, gewoonlijk door het leger, om de afgezette regering te vervangen door een andere instelling; hetzij burgerlijk, hetzij militair.


Een staatsgreep slaagt als de overweldigers hun dominantie vestigen wanneer de zittende regering er niet in slaagt hun machtsversterking te voorkomen of met succes te weerstaan. Als de coup ofwel niet volledig faalt, ofwel niet in het geheel succes boekt, zal de poging tot een staatsgreep waarschijnlijk leiden tot een burgeroorlog.
Volgens mij diende de heer Schotte zijn ontslag vrijwillig in. Zijn kabinet steunde niet meer op een meerderheid in de Staten en conform onze democratische rechtsstaat moest hij zijn ontslag indienen. Ik lees nergens over een illegale afzetting.

Daarnaast beschuldigen de heren Schotte en Cooper de twee onafhankelijke Statenleden, dat ze zetels die aan de partijen toebehoren meenamen.

Onze 2 HELDEN
Dean Rozier & Eugene Cleopa

De heer Cooper gaat verder door te zeggen dat er sprake is van diefstal van een zetel van de partij. Even recapituleren: volgens mij won PAR de laatste verkiezingen. De partijen MFK, MAN en PS vormden een meerderheid en gingen regeren. Is dit illegaal?

Absoluut niet. Conform de wetgeving is dit rechtmatig. Zo is het ook rechtmatig dat de heren Cleopa en Rozier, als onafhankelijke Statenleden, hun zetel in het parlement mogen behouden. Dit is hun recht.
De politici op Curaçao dient te stoppen met indianenverhalen en het volk informeren hoe de vork in de steel zit. Het volk heeft recht op juiste en betrouwbare informatie. Hier staan een minister-president en zijn vicepremier gewoon onwaarheden te vertellen. Schande!
Dat de heer Cooper het verzoek van de drie fracties en de onafhankelijke Statenleden demonstratief in de prullenbak gooide vind ik smakeloos, respectloos en arrogant.
Hier gooit de vicepremier van het land Curaçao, die rechten van burgers dient te bewaken, publiekelijk (pers) het verzoek van democratisch gekozen parlementsleden, die nota bene een meerderheid vormen, de prullenbak in.
Dit is ondemocratisch!
Hier heb ik geen woorden voor. Zijn dit de volkvertegenwoordigers van onze eilanden? Schande! Deze mijnheer is zijn geloofwaardigheid bij mensen die zich inzetten voor mensenrechten, volledig kwijt. Of de heer Cooper begrijpt niet wat zijn functie als vicepremier symboliseert of hij is onbekwaam om dit uit te oefenen. Ik hoop dat onze mensen bewuster worden en dat ze kritischer worden in het selecteren van hun bewindslieden.

VIOLET ROOSBERG
Nederland

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties