30 C
Willemstad
• zaterdag 23 september 2023

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...

PBC | Afvalkoningin Frouwkje Smit maakt Haute Couture uit Nederlands en Curaçaos’ afval

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Kunstenaar Frouwkje Smit transformeert weggegooid afval in koninklijke Haute Couture. Als de Afvalkoningin gebruikt ze versleten paraplu’s, plastic zakken en meer om niet alleen...

ParadiseFM | Curaçao gezakt op Fifa ranglijst

Het Curaçaos voetbalelftal is gezakt op de Fifa ranking. Daar staat het nu op de 90e plaats. De selectie van interim-bondscoach verloor deze maand nog twee wedstrijden...

ParadiseFM | Kunneman weg bij VanEps

De bekende advocaat Frank Kunneman is zijn eigen kantoor begonnen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Kunneman is na bijna een kwart eeuw niet langer werkzaam bij VanEps....

NTR | Jongeren helpen mee met koraalherstel

  Melissa Stamper Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) wil het koraal op Aruba herstellen. Hiervoor worden de komende tijd 400 kunstrifstructuren in beschermde mariene gebieden geplaatst om meer onderwaterleven...

CC | Public Prosecution Service confirms ongoing criminal investigation into Ennia

WILLEMSTAD - The Public Prosecution Service has initiated a criminal investigation into the insurance company Ennia and individuals affiliated with Ennia. The report filed by the Central Bank...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Waarom bij Oostpunt wel en hier niet?

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Waarom bij Oostpunt wel en hier niet?
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Arthur Donker aan het woord

Lees ik in de Amigoe van gisteren een aankondiging gedateerd 10 april, van minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning, dat Jewel Investments op Pietermaai een verzoek heeft ingediend om ter hoogte van hun projecten de kustlijn te verstevigen. Op zich heb ik daar totaal niks op tegen.

Wat ik alleen wel bijzonder jammer vind is dat ze bijvoorbeeld bij Rock Beach gewoon grote rotsblokken in zee hebben gedumpt zonder ook maar iets of iemand om toestemming te vragen. Ze hebben daardoor een heel oud looppad dat langs de kust liep, wat Naam aan het opgraven was, totaal verwoest en niemand die daar ook maar een vinger naar heeft uitgestoken.

Nou gaan ze de kustlijn verstevigen ten behoeve van hun projecten daar. Minister Balborda heeft toentertijd een leuke sightseeing tour gemaakt om te kijken hoe de stegen allemaal zonder toestemming afgesloten werden, hoe publieksterrein zomaar ingepikt werd en hij keek ernaar en zweeg in alle talen.

Het frappante vind ik dat je absoluut niets hoort van Carmabi, Amigoe di Tera, Defensa Ambiental, Bureau Maritieme Zaken en noem maar. Ze zijn allemaal muisstil want het lijkt wel alsof ze altijd stil blijven als grote projectontwikkelaars zich op hun terrein begeven en er zijn genoeg voorbeelden waarbij ze geen kik gegeven hebben, zoals Boca Gentil, Baoase, Papagayo, Jan Thiel Resort, Mambo Boulevard en Sonesta Beach.

Waarom daar wel stil en als iemand wat op Oostpunt wil doen, staan zij gelijk in dikke rijen te schreeuwen dat het koraal, de bolcactussen en de uitgedroogde leguanen beschermd moeten blijven.

Ik vraag mij alleen af waar zijn ze? Waar zijn ze nu dat er asbest is ontdekt op het terrein van de Isla? Waar zijn ze toen er wit poeder op Julianadorp neerkwam? Waar waren ze toen er groene smurrie op Marchena neerkwam?

Waarom Oostpunt wel en de rest niet?

Ik ga toch vraagtekens zetten bij hun stilte, want ik ga twijfelen of ze écht onpartijdig zijn of dat ze bevooroordeeld zijn. Ik vraag mij dit alleen maar af.

Ik heb ze ook niet gehoord toen drieduizend schoolkinderen opeens naar huis gestuurd werden vanwege de stank van de Isla. Het RK-schoolbestuur was ook al muisstil toen en heeft niets gezegd. De Isla kwam daarna met de gulle geste om de Kerk van Santa Anna te schilderen. Bisschop Secco hield zijn mond over de stank en de zieke kinderen.

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

Heeft iemand ze gehoord over of olievlek die de zuidkust en de zoutvlakte van Jan Kok geruïneerd heeft. Wie is toen een rechtszaak tegen de Isla begonnen? Geen Monumentenzorg, geen Defensa Ambiental, geen Carmabi geen Amigoe di Tera, geen Bureau Maritieme Zaken, geen Save the Whales en geen Green Peace, nada nada!

Waarom? Dat is alles wat ik wil weten. Waarom de een wél alles mag doen en niemand die een kik geeft en de andere wordt bedreigd met rechtszaken, dure studies en consultants en wordt zijn project wel geboycot, waarom?

Ik durf te wedden dat de werkzaamheden van Jewel Investments allang begonnen zijn en dat de vergunning achteraf gegund wordt. Al sta je met 1200 man daar te protesteren, er gebeurd toch niks, want de minister doet toch waar hij zin in heeft. Of het in het belang van ons duiktoerisme is of niet, of dat de koralen allemaal kapot gaan, dat interesseert hem niet en al die zogenaamde milieugroeperingen ook niet! Dat gevoel krijg ik.

Hier kan ik echt niet om lachen. Ik vind het diep triest dat wij zoveel geld in ons duiktoerisme stoppen en deze machtige groep investeerders zo maar de hele zuidkust kapot mogen maken.

Arthur Donker
Curacao

Dit artikel is geplaatst in
  1. Onze corruptici hebben geen belang bij gezondheid of die armoedeleiders in Marchena.
    hun belangen liggen bij hun vette bankrekening.
    ze hebben al lange gelden hun ziel verkocht aan de meest betalende partij.
    maar ooit gaan ze ook dood….waar blijft hun ziel dan?

  2. Nee @G, maar op Curacrim kan je het ook niet bij houden wie er ministers wel of niet is, omdat zij regelmatig de zak krijgen als hun zakken gevuld zijn, en daarna nog ff een lange tijd dik van hun wachtgeld kunnen lachen in Campo!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties