27.8 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Waarborgfonds Motorverkeer – Henk Pasman

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Waarborgfonds Motorverkeer - Henk Pasman
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Frits Pel aan het woord.

Betreft ingezonden brief Henk Pasman d.d. 4 januari jl. inzake Waarborgfonds Motorverkeer

Goede punten die de heer Pasman naar voren brengt. Zijn jaren geleden ook al voorgesteld door deze en gene. Helaas is daar nooit iets mee gedaan door onze “gezagsdragers”. Die hebben kennelijk andere prioriteiten richting goed gevulde zakken en de roomboter op hun hoofd, die er door warmte in ruime mate van afdruipt. De uitzonderingen daargelaten, die zijn er gelukkig ook, zij het sporadisch.

De machthebbers kunnen prachtig oreren, vooral over anderen. Maar mevrouw Karma ligt altijd op de loer! Wij weten allen wat er met een onzer ‘gewezen” minister-presidenten aan de hand is. Maar goed, het was natuurlijk uiteraard niet zijn schuld. Dat zijn echtgenote er ook in verzeild is geraakt komt door de “slechte” buitenwereld, die onze “weldoeners” gewoontegetrouw “zwartmaken”.<<< Dit even als een zijsprongetje ter illustratie.

Wanneer wordt er nu ten lange lesten een einde gemaakt aan de invoer van autowrakken en rechts-sturende auto’s? Enkele maanden terug stond in de media dat er statisch gezien “pro rata” ongeveer 4 keer zoveel aanrijdingen door de chauffeurs van deze auto’s worden veroorzaakt. [Oja, Maurice, voor alle duidelijkheid: het betreft hier dus de chauffeurs en niet de auto’s. Die veroorzaken alleen botsingen als ze zelfrijdend zijn. Zover is het nog niet, maar dat komt wel. Dan kunnen we gelukkig altijd de auto de schuld geven].

Zaterdag 6 januari nabij Curoil Sta. Rosa, waren er ook weer twee (met 2 linkse handen aan een rechts-stuur) die door de ander waren “GESLAGEN”. Moeten ze toch eens afschaffen die retro richtingaanwijzers die over een halve meter naar buiten flappen ALS je ze al gebruikt. Maar goed als je rechts zit kun je er toch ook echt niets aan doen dat je niet kunt zien wat je linker aanwijzer uit(s)pookt!

Het gehele wagenpark moet om het jaar naar de keuring van de overheid. Dit betekent dus dat ieder jaar ongeveer de helft van de auto’s door de “mangel” (met heel kleine letters) gaan. Hoe is het dan mogelijk dat er nog zoveel voertuigen rijden waar alle ramen ondoorzichtig van zijn gemaakt. “Zwart rijden” op Curaçao is blijkbaar voor velen usance, evenals Hermandat. Zijn misschien West-Indisch blind?

En zo modderen we maar lekker door met z’n allen.

Frits Pel

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Kom op, de heren van de po(e)litie zijn dagelijks(?) van onder een boom meer dan druk met het om half tien ‘s ochtends controleren op keuringskaart en misschien ook wel de belastingsticker! Een enorme bijdrage aan de verkeersveiligheid, zodoende straks geen waarborgfonds meer nodig, toch?

 2. @Trots op Curacao, Dit zijn geen snoepreisjes. We sturen Charles ‘Korupshon’ Cooper, Luiaard Menki Rojer en een PAR dansleraar en een mislukte PIN’er. Zij gaan zoveel leren dat erna alles zeer efficient zal gaan en onze wegen de beste van de wereld zullen worden!

 3. @Brian, ik dacht dat we dit jaar gingen bezuinigen op die snoepreisjes? Zouden dan het uitgespaarde geld gebruiken om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zoals het vullen van gaten in de weg.

 4. Er worden dit jaar verschillende verkeersbeursen gehouden. Die in Sydney, Dubai, Mumbai en China

  Laten we onze Statenleden daarheen sturen zodat ze de wijsheid zullen terugkomen en al onze verkeersproblemen zullen over zijn!

 5. “Goede punten die de heer Pasman naar voren brengt. Zijn jaren geleden ook al voorgesteld door deze en gene. ”

  Tja……

  Goede punten die de heer Pel naar voren brengt. Zijn jaren geleden ook al voorgesteld door deze en gene.

  Toch?

 6. Ik was opzoek naar dat ene woord die deze boodschap moet verduidelijken.

  Mijn conclusie:

  – Na het “wild om zich heen schoppen en slaan” wilt ie ons het volgende wijsmaken: WIJ ZIJN TOP IN DOORMODDEREN!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties