30 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Waar kan ik als burger nog naar toe om mijn recht te halen?

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Waar kan ik als burger nog naar toe...
Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

De laatste paar dagen was het een hel voor wat betreft de stank van de Isla, het was niet te harden, de kranten stonden er bol van, de sociale media schreeuwde om hulp, Smoc was op de radio en wat gebeurt er? Niks! En waarom gebeurt er niks? Omdat de minister van Volksgezondheid, Natuur en Milieu zich absoluut niet druk maakt of mensen nou ziek worden of niet of dat er kankerverwekkende stoffen in die rotzooi zit of niet, hij zit daar om voor zijn eigen belang te zorgen omdat hij weet dat hij toch niet terug zal komen als minister.

Waar kan ik als burger nog naar toe om mijn recht te halen?
Arthur Donker: Waar kan ik als burger nog naar toe om mijn recht te halen?

Milieudienst werkt voor geen meter die pakken de telefoon niet eens op, hij heeft op de koop toe ook nog eens sinds 2013 een inspecteur van Milieu en Natuur benoemd die geen beslissingen mag nemen, de vragen die andere Statenleden stellen worden niet eens beantwoord, meneer heeft het te druk! Waarmee mag Joost weten, want voor wat zijn werk betreft, kan hij het onmogelijk druk hebben omdat hij daar toch niets doet!

Toen Blue Bay, Marchena, Wishi, Boca Sami bedolven werden met een groene smurrie had deze zelfde minister van Volksgezondheid in de media laten weten dat hij een contract met de GGD Amsterdam had gesloten om dat groene spul te laten onderzoeken, blijkt nou bij navraag van SMOC bij diezelfde GGD Amsterdam, dat ze nergens van afweten.

In 1979 had de Isla getekend voor gemiddeld 80 microgram zwaveldioxide per jaar, de laatste metingen (door milieudienst zelf) wijst erop dat de Isla twee keer zoveel de lucht in pompt en NIEMAND DOET ER WAT AAN! Milieudienst niet, de minister niet, de zogenaamde inspecteur niet en niet te vergeten de staten leden ook niet.

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

Wat moet je dan als burger doen? Wachten tot de volgende verkiezingen om ze weg te stemmen en ondertussen maar in die rotzooi zitten? Hoofdpijn , schorre keel, brandende ogen, hoesten en niezen zijn normaal telkens als de Isla de rotzooi (vooral ’s nachts) uit braakt. Waarom ’s nachts? Want niemand ziet het dan, maar je wordt er zelfs wakker van.

Hong Kong, Tokio, Mexico City, Los Angeles,  zijn hoofdsteden die bekend staan om hun zware luchtvervuiling. We hebben allemaal wel foto’s gezien van politieagenten die met mondkapjes voor het verkeer staan te regelen vanwege de zware smog Vooral China omdat die helemaal geen rekening houdt met luchtvervuiling of de Ozon laag en zelfs dan staat Curaçao als een van de vuilste landen ter wereld qua luchtvervuiling en NOG STEEDS doet men er niks aan en blijft men op zijn gat zitten zolang de Isla maar af en toe een bus kado doet, of een kerk opknapt of een boot kado geeft, of zoals laatst Knip baai opknappen, dus laten we nou onze kop houden want stel je voor dat wij dat zelf moesten betalen zeg!

Wat heb ik aan een minister van Volksgezondheid die niks doet of DURFT te doen die notabene een arts is die een eed af heeft gelegd om de gezondheid van de mensen te waarborgen, wat heb ik aan een milieudienst wat niet werkt, of aan iemand die niet eens de beleefdheid heeft om vragen die in de staten vergadering worden gesteld te beantwoorden.

Wat heb ik aan een minister die LIEGT over onderzoeken die hij nooit heeft laten doen. Waarom moet hij liegen, wat heeft hij te verbergen?

Voor mij is hij een leugenaar een lafaard en een slappeling die duidelijk niet deugd voor de positie die hij bekleed en als hij de eer aan zichzelf wil houden moet opstappen en iemand daar laat zitten die WEL de Isla op attent maakt dat ze zich aan hun contract moeten houden, niet aalleen aan de luchtvervuiling maar ook aan andere punten in het contract waar ze zich ook niet aan houden zoals onderhoud van de plant bijvoorbeeld.

En dan zijn we nog het asbest wat daar op de plant lag te rotten vergeten want als niemand wat van had gezegd zou het daar nog liggen omdat meneer de minister van Volksgezondheid zich niet om de gezondheid van het volk druk maakt.

Hier kan ik niet om lachen omdat het gewoonweg bij de beesten af is.
Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Zomaar een ideetje!

  Als we nu eens een bodemprocedure tegen de regering beginnen waarin deze aangeklaagd wordt het welzijn en de gezondheid van de bevolking stelselmatig op het spel te zetten?

 2. Zolang als actiegroepen er menen zelf beter van te worden en blij waren dat er miljoenen in hun eigen zakken zouden rollen kan je niet verwachten dat ministers het ook niet doen. En als men dan de diverse actiegroepen ook nog uitlegt dat ze via verkeerde kanalen bezig zijn en dat je dan te horen krijgt dat hun het beter weten kan je ook niets beters verwachten.

  Kortom!
  Zolang men denkt er geld me te verdienen en ego te strelen is er geen blok om deze vervuiler aan te pakken. Dus blijf maar eindeloos klagen men hoeft dat niet aan te pakken op de manier deze egotrippers/zakkenvullers nu bezig zijn.
  Je weet wel eenheid en een blok kan alles veranderen geen ego en geld.

 3. Ach, in de wandelgangen gaat het gerucht dat heer Whiteman maar liefst 1 miljoen in zijn achterzak heeft kunnen steken a.g.v. de te dure aanschaf van Colon. Onze premier mocht, naar verluidt, maar liefst 1,9 miljoen op zijn bankrekening bijschrijven.
  Als dit waar is dan hoef je niet meer te vragen waarom ze niets aan de ISLA willen doen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties