Ingezonden | Waar is deze regering mee bezig?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Opsomming: het weekend van 3-4 oktober telden we 42 besmettingen, daarna 29 en 27, kortom, het loopt dus rap op. De informatie die deze regering aan de burger verstrekt is uitermate summier, de burger mag lezen ‘slechts’ zoveel nieuwe gevallen zijn te herleiden naar bestaande besmettingen, dan weer een importgeval en de rest is meestal gewoon niet te herleiden.

Mag ik als burger vragen waar deze regering mee bezig is om 20.000 toeristen toe te laten en notabene de VS open te gooien waar mensen dagelijks bij bosjes neervallen? We waren na de lockdown op de goede weg, weinig besmettingen, we gingen de goede kant op tot 1 juli 29 besmettingen, 1 persoon helaas overleden en prompt na 1 juli jl. blijft het aantal besmettingen stijgen.

Deze regering speelt met de levens van oudere mensen, en mensen die al ernstige gezondheidsproblemen hebben. Geef de burger nu een keer duidelijke informatie in plaats van dagelijks te bazelen en zorg ervoor dat doven en slechthorenden ook weten waar het over gaat.

In het VN-verdrag voor de Rechten van de Mens met een beperking staat dat noodinformatie toegankelijk moet zijn voor mensen met een beperking. Maar daar doen we niets mee.

Josef Martina,
Curaçao

7 Reacties op “Ingezonden | Waar is deze regering mee bezig?

 1. @Joep er wordt op dit moment gevogeld met cijfers heb ik gehoord.
  Kan ook niet anders want statistisch gezien klopt het niet. Martina noemt de cijfers van verleden week, maar dit weekend was het ook weer raak!
  Nu ineens 7 en 8?
  Geklets, vooral het verhaal vandaag van Gerstenbluth waarbij hij tot 4 keer zei hou u aan de regels, ouderen, afstand bla bla.
  Onverantwoordelijk vind ik dit. Eens met Martina.

 2. Joep Meloen

  @ Reminder,

  Nederland heeft iedereen verteld dat ze buitenlandse reizen zoveel mogelijk moeten mijden. Het wordt iedereen dus ontraden om naar het buitenland te gaan. De ophef rondom de reis van Alexander naar zijn huis in Griekenland ging juist over dat feit: ‘de bevolking ontraden te reizen en vervolgens de koning wel naar het buitenland, dat ging dus niet’.

  Dus we kunnen hier de grenzen wel open willen gooien, maar wanneer er niemand wil of kan (zoals de VS) dan houdt het snel op.

  Maar dit beleid van de overheid ontgaat mij ook. We gooien het hele eiland 2 maanden dicht voor 1 corona geval en om het eiland weer coronavrij te maken. Daar sta ik nog steeds volledig achter, maar hoe dom moet je zijn om dan de grenzen met Aruba weer open te gooien, waarvan je weet dat zij passagiers uit de VS niet testen. Dan kun je de klok er op gelijk zetten dat je corona gaat herintroduceren en dat is dus ook gebeurd.

  Echter, ik verbaas me ook over het feit dat we niet mogen weten waar alle corona gevallen op het eiland zijn !
  Ik lees wel 8 of 30 nieuwe gevallen, maar wanneer ik niet weet waar en waardoor zij corona hebben opgelopen dan kan ik er niet zoveel mee. Was dat tijdens een happy hour ? Was dat in de supermarkt ? Was dat op een feestje thuis, op school, in de bank, op werk ?
  Van de week reed ik langs een bedrijf dat wel is gesloten wegens ‘quarantaine’ en toen realiseerde ik mij dat ik nog geen 2 weken daarvoor bij dit bedrijf ben geweest. Niemand vertelt mij dat, dit moet ik bij toeval uitvinden.
  Dit is een grote fout van deze regering. Privacy is prima, maar in dit geval is het beter de bevolking te melden WAAR deze gevallen hebben plaatsgevonden, dan kan iedereen daar maatregelen tegen nemen.

 3. Curacao staat wat de USA betreft al op Level 3, En ‘avoid nonessential travel’.

 4. De regering c.q. CTB is bezig met ‘wishful thinking’…als je maar de grenzen opengooit dan komt toerisme vanzelf op stoom….

  Bovendien als het aantal besmettingen toenemen, dan zetten die landen Curaçao op Oranje of Rood met alle konsekwenties van dien….

  Hotels buiten de Randstad doen goede zaken….
  Nederlanders vieren vakantie in eigen land….

  https://nos.nl/l/2352509#UPDATE-container-48325979

 5. Idd, Hr. Martina, dat mogen we ons afvragen waar deze regering mee bezig is, althans niet met het welzijn van de bevolking.

 6. ….”In het verdrag voor de Rechten van de Mens met een beperking staat dat noodinformatie ook toegankelijk moet zijn voor mensen met een beperking. Maar daar doen we niets mee”….

  Nee daar doen ze idd niets mee @Josef Martina ! Aan de vruchten herkent men de boom.

  Onze ministers hoor je alleen maar over salaris en pensioen verhogingen praten.

  Het blijven derde wereld ministers die het liever over de W.I.C mentaliteit van Nederland hebben, dan hun eigen WC mentaliteit.

  Overigens, Die minister die zo graag over de WIC mentaliteit praat, vergeet te vermelden dat de eerste Römer voorzitter of prominent raadslid was van de WIC/ Koloniale raad op Curaçao.

  Zou ze “het” kasroven daarvan hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *