30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Vuurwerkangst en medicatie voor honden

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Vuurwerkangst en medicatie voor honden

Update KKC 30/12: Alprazolam is vanaf vandaag te verkrijgen
bij dierenarts Pieter de Geus (7384428/5222091)

Alprazolam voor vuurwerkangst
Ingezonden tip van een ervaren hondentrainster: Alprazolam voor vuurwerkangst

Dieren zijn nu eenmaal erg bang voor vuurwerk. Het liefst willen ze zich verstoppen totdat alles voorbij is.
Er is al veel over geschreven en terug te vinden op internet. Er is van alles te lezen over tijdig beginnen met trainen en stapsgewijs ongevoelig maken voor het geluid. Maar wat als dat allemaal niet gebeurd is? Of dat je een nieuwe hond krijgt die al angstig is voor vuurwerk?

De honden hier krijgen van de dierenartsen een combinatie van een aantal pillen. Waaronder Vetranquil. Het middel werkt spierverslappend waardoor het lijkt alsof de hond rustig is. Helaas is dit niet het geval. Uw hond hoort alles nog, sterker nog Vetranquil versterkt geluiden, de hond is nog angstig maar kan alleen niets meer ondernemen.

Stel je voor, je bent fobisch voor spinnen en er zit er 1 vlakbij je maar je lichaam werkt niet meer mee om te vluchten. Bewezen is al een aantal jaren dat dit middel geen oplossing is voor het probleem maar het vaak verergerd.

Nog een nadeel is dat je de dagen vooraf niet je hond al gaat lam leggen, je kan nou eenmaal niet 5 dagen je hond drogeren.

En voor oudere honden is het zeer zeker niet geschikt. Jammer is dan ook dat er niet met de tijd word meegegaan en het middel volop te verkrijgen is op het eiland. Een goed alternatief word niet geboden.

alprazolam
Tegenwoordig is Alprazolam het middel wat aangeraden wordt bij vuurwerkangst voor dieren

Tegenwoordig is Alprazolam het middel wat aangeraden wordt bij vuurwerkangst. Het verminderd angst en laat het leervermogen een beetje afnemen. Zo word een slechte ervaring niet helder geregistreerd waardoor het ook niet als negatief opgeslagen kan worden. Je kan al dagen van te voren starten met geven zodat de aanloop ook als rustig ervaren word.

Andere tips

 1. Hond naar binnen halen/ veilige verstopplek geven. Muziekje aan en gordijnen dicht. Tag/ telnr aan halsband.
 2. Je hoeft je hond niet te negeren bij angst, je mag steun geven. Angst kan je niet in aaien. Mensen worden ook niet extra bang als je ze troost maar voelen zich veilig.
 3. Vindt u een hond/kat of bent u uw hond/kat kwijt, kan je dat het beste doorgeven aan het dierenasiel (+599 9 465 4307
  [email protected]) en op Facebook bij Curacaopets Lost and Found op https://www.facebook.com/curacaopets.lostandfound?fref=ts?
Huisdier gevonden of Verloren? Curacao Pets lost & found op Facebook is een erg succesvolle methode gebleken om het dier snel weer met de eigenaar te vereningen.
Huisdier gevonden of verloren? Curaçao Pets lost & found op Facebook is een erg succesvolle methode gebleken om het dier snel weer met de eigenaar te verenigen.

Laten we hopen dat volgend jaar de Vetranquil eindelijk in de prullenbak gaat en Alprazolam eindelijk te verkrijgen is. Het word echt hoog tijd!

Esther Platell Vd Kleijn
te, Curacao

Naschrift KKC

De schrijfster (noch de KKC) van dit ingezonden stuk geniet geen enkel voordeel aan het genoemde middel. Het doel van schrijfster is dat volgend jaar een goed functionerend middel wordt ingevoerd voor het komende jaar.

De update aan de bovenkant van 30/12 is toegevoegd omdat 1 dierenarts alvast last-minute heeft besloten een voorraadje aan te schaffen via de apotheek omdat het middel ook bij mensen wordt toegepast (zij het in hogere dosissen).

Wees dus wel gewaarschuwd en informeer uzelf goed bij uw eigen dierenarts alvorens zelf naar de botica te gaan, teneinde de dosis goed aan te passen aan de behoeftes van uw huisdier!

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Zo ver had ik niet gezocht maar het had misschien duidelijker geweest als schrijver verwezen had naar deze site. Daarin worden wel de doses aangegeven v.w.b. het gewicht van de dieren.
  Veel toedieners houden zich vaak niet aan deze regels met alle gevolgen van dien.
  Bedankt voor de tip.

 2. Beste Andres,

  Voordat de redactie dit artikeltje plaatste hebben we een onderzoekje gedaan. Alprazolam was aanvankelijk voor mensen, en wordt tegenwoordig in Europa ook toegepast voor honden, met veel positieve ervaringen te over te vinden op Google. Er zijn veel forums aan gewijd. Zoektermen: Alprazolam en hond.

  De schrijfster heeft geen andere belangen dan het welzijn van honden, daarvan zijn we overtuigd. Voor enige andere redenen hadden we het stukje niet geplaatst.

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC

 3. – Alprazolam EG is enkel onderzocht bij patiënten ouder dan 18 jaar. Alprazolam EG werd niet onderzocht bij kinderen, daarom zal Alprazolam EG niet worden toegediend aan kinderen.
  Nu vraag ik me af of de schrijver van bovengenoemd stuk een dierenarts of importeur is!
  Alprazolam is bestemd voor MENSEN! Zelfs aan kinderen mag dit medicijn niet toegediend worden. Aan een hondje van bv 5 kg wel????? Zelfs een lage dosis van 25mg kan uw dier blijvende schade opleveren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties