31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Democracy now! | Friday, September 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Ingezonden | Voortdurend falen van (semi)overheid en internet-providers

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Frits Pel aan het woord.

Enkele dagen terug is reeds door anderen uitgebreid bericht over hoe de klant soms?/vaak? bij Aqualectra wordt behandeld. Helaas is dit symptomatisch voor de meeste (semi)overheidsinstellingen en service providers.

Begin 2013 zijn wij van UTS naar FLOW overgestapt, o.a. omdat UTS geen e-mailservice verleende.

Gekozen optie Double Play: 40 Mb downloadsnelheid internet, basispakket TV waar NPO 1, 2 en 3 in zitten. Omdat toen Discovery en National Geographic ontbraken hebben we een aanvullend pakket erbij genomen. Totale kosten Naf. 2035 per jaar.

In het begin leek alles OK. Na verloop van tijd werd internet traag. Diverse verschillende testen kwamen uit op 10-15 Mb! download snelheid. Gebeld en mails gestuurd. Werd verholpen. Na verloop van tijd weer hetzelfde. De afgelopen jaren is dit een terugkerend probleem.

Ook het ontvangen en verzenden van e-mails via het adres dat wij van Flow hadden gekregen, levert steeds problemen op. Slechts door een beperkt aantal mailtjes zit de mailbox al vol. Gevolg: er kunnen geen mails meer worden ontvangen. We kregen op ons eigen Flow e-mailadres echter geen bericht dat de mailbox vol is en kunnen dus ook geen actie ondernemen. Gevolg: Privé en zakelijk worden er door derden mails gestuurd die niet aankomen en waar wij geen weet van hebben. Dus misverstanden en verlies van klanten.

Mails die wij zelf versturen ondervinden soms ook problemen omdat die door de server van de ontvanger worden geweigerd aangezien Flow op een zwarte lijst staat van Providers die het toestaan dat er grote hoeveelheden Spam worden verstuurd via hun servers. Dit is te verhelpen als Flow een bericht stuurt naar de organisatie die de “zwarte lijst” beheert. Als ze beterschap beloven worden ze van de lijst afgehaald.

Dit fenomeen hebben we meerdere keren bij Flow gemeld. Als laatste werd hier 2 november 2018 telefonische contact over opgenomen met Flow en werden te woord gestaan door een zekere Kim. Die zou het door de “technische jongens” laten uitzoeken en verhelpen. Wij zouden hier bericht over krijgen. Hebben e.e.a. zelf nog een keer via mail uitgelegd en ons gesprek bevestigd. Omdat we niets hoorden 4 dagen later een herinnering gestuurd. Weer geen antwoord. Daarna nog 2 keer een reminder. Tot op vandaag nog geen enkel reactie. Dank u voor de service meneer/mevrouw Flow.

Om de haverklap moeten we de telefoon grijpen omdat bepaalde zenders zwart zijn (over de veelvuldige blokjesbeelden zullen we dan maar niet hebben). Heel vaak zijn dit NPO 1, 2 en 3.

Recent waren alle NPO-zenders haast 8 dagen zwart of bevroren en NPO 3 liet alleen een meneer met een paraplu zien. We weten nu nog niet of hij regen of sneeuw verwachtte.

Juist naar de NPO-zenders kijken wij het meest zoals dit bij velen het geval is. Ook wordt regelmatig gezapt naar CNN, HGTV en soms naar de ESPN. Helaas zijn op deze sportzenders 90% van de tijd alleen typische Amerikaanse sporten te zien, zoals basketbal, golf, cricket, honkbal, American Football, ijshockey, e.d. Enkele keren per week keken we ook naar National Geographic en Discovery. Alle andere tientallen “crap” kanalen interesseren ons voor geen mm. Daarbij komt ook nog dat NG en Discovery meestal zeer oude documentaires laten zien. Discovery spant daarbij de kroon, vaak 10 jaar of meer ouder! Een enkele keer is er iets nieuws te zien op NH, maar dat kanaal is nu helemaal uit de lucht gehaald, terwijl hier niets voor terug is gekomen. Overigens gaat CNN zaterdagavond vanaf 21:00 op zwart terwijl er vanaf dat tijdstip interessante documentaires komen.

Het tarief is sinds 2013 ook een paar maal aangepast. Nu betalen we Naf. 2460 per jaar !!. Ter vergelijking (die natuurlijk niet helemaal opgaat): In Nederland heb je alles incl. telefonie voor omgerekend Naf. 840 per jaar. Als we hier 2x zoveel zouden moeten betalen is dat al heel royaal voor de provider. Maar haast 3x zoveel???

In Nederland worden dergelijke scheve toestanden door Radar en Kassa aan de kaak gesteld. Vermoedelijk verkeert de consumentenorganisatie van Curaçao in een langdurige “zomerslaap”. Helaas zijn de klanten ook dociel en suddert alles gewoon door. Nos Mes Por, toch…..

Door met z’n allen onze stem te laten horen zou hier misschien verbetering in kunnen komen, maar dat is ijdele hoop…

In manibus vestris victoria est

Frits Pel

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

33 reacties

 1. @Leuk | 26 januari 2019 om 20:19 | | 27 januari 2019 om 04:02 |

  Zoals ik het heb begrepen heeft het ingezonden stuk van F.P. niet alleen betrekking op de problemen met e-mail (die haast iedereen heeft, ikzelf ook) maar juist met name op de zenders, waar bovendien met een aanvullend pakket extra voor wordt betaald.

  Ik zou heet bv. ook niet accepteren als ik bij de carwash voor een uitgebreide beurt met was-behandeling betaal en de auto alleen wordt gewassen. Zo is het natuurlijk ook met andere zaken.

  Maar het kan natuurlijk zijn dat LEUK kadootjes geeft aan providers, nutsbedrijven, semioverheidsinstellingen en handige zakenlieden en die vinden dat natuurlijk heel LEUK.

  DODO

 2. @Este es | 26 januari 2019 om 21:58 |
  Reeds in 2014 zijn er meer dan 100 miljoen (10^8) exemplaren “Fifty Shades of Grey” verkocht. Hierna is men de tel kwijt geraakt.
  Het boek is van de Britse schrijfster Erika Leonard. Moet ik nu naar Nederland of Engeland? Ben in geen van beide landen geboren. Woon het grootste deel van mijn leven in/op de Nederlandse Antillen. Moet ik nu van een variant van het “Kinderpardon” gebruik maken om hier te mogen blijven?

  A priori ga ik ervan uit dat mijn geboorteland te gevaarlijk is want daar zouden ze mij als een Antagonist (ἀνταγωνιστής) kunnen kwalificeren en dat zou kwalijk zijn en minder goed voor mijn broze gezondheid.

  Overigens hebben wij hier door de haast altijd aanwezige tropenzon veel meer dan 50 grijstinten. Maar een boek daarover zou te dik worden vermoed ik. Of niet …… ?

 3. Goed te lezen dat Tante Es ook weet dat Korsow fonetisch is en fonologisch niet onjuist. Immers zoals zij?/hij? zelf schrijft:
  “….wij op Curaçao de fonetische wijze al jaren officieel hanteren.”
  Gelukkig want dan is Kòrsou minder gebruikelijk in de dagelijkse schrijftaal, maar het mag gelukkig natuurlijk wel.

  Es is ook gezegend met een intelligente en snelle kleuter. Ò zijn twee aanslagen. Als hij dat kan dan haalt`ie gemakkelijk 120 aanslagen per minuut. Niet slecht voor een 4-jarige. Ik kom met moeite aan 119 APM en jij Essie?

  Op internet staat trouwens ook het volgende:
  “Korsow (Curaçao) na wan kondre ini Bakra Antila, zuidsei kribisi bigiwatra. A mamafoto na Willemstad. Den e taki Bakratongo nanga Papiamento ini Korsow.”

  Zou dit helemaal foutloos zijn? We kunnen het voorleggen aan de Werkgroep Caraïbische Letteren. Die zullen het toch wel weten hè…

 4. Ik ben te begrijpen waarom flow een beetje ziek is van deze guy. .
  En niks meer van zich laat horen.
  Total waste of time.
  Flow. Als die guy belt. Neem niet op.
  Negeren. Wat een mingered.

 5. Frits zogenaamd 40 jaar wonend in het caribische deel van het koninkrijk der nederlanden en weet nog steeds niet dat wij op Curaçao de fonetische wijze al jaren officieel hanteren. Moet daarvoor nog navraag gaan doen ook. Dat komt ervan als je de hele dag NPO zit te kijken. Dan heb je ook geen tijd om makkelijk de ò op een toetsenbord te vinden. Zelfs mijn zoontje van 4 weet dat in 1 seconde te doen. Talking about superiority. Defenitely it’s time to go back to your polderland. Everything is better there behalve de dushi bida en de 50 shades of blue sea en de zon natuurlijk.

 6. @Este Es (of is het klessebes?)

  Heb navraag gedaan bij iemand die geboren en getogen op is op Curacao. Heeft 35 jaar les gegeven en is na pensionering als docent, studentenbegeleider op de UoC (ter info: dit heette vroeger de UNA) begonnen. Nu voor het 8ste jaar.

  • Kòrsou is goed;
  • Korsow ook, maar dan fonetisch en wordt meestal zo gehanteerd omdat de ” ò ” niet zo gemakkelijk op een laptop of smartphone is uit te voeren en teveel tijd kost om het goed te doen (na meerdere mislukte pogingen).

  De Knipselkrant is geen academische uitgave maar een “publieke mediavorm” voor simpele zielen zoals ik.

 7. DDD O
  Dat is die jumandi jager die schiet om te schieten. en opgesloten zit in een spelletje.
  type consultant bij Digicel of leraar of zo.
  Weet alles al en schrijft een brief naar zichzelf.
  Hopi skuma tikki chokelate.
  prorsus necesse oratio pro domo

 8. @LS
  L L L is de algemeen vragende vorm. T L L L is direct aan een persoon gericht. Ook goed: Dus “T L L L ?”

  Wie is de baas vd Paus? (Dit is Nederlands dus geen Latijn ?)Alah misschien ?

 9. @Dappere Dodo, ik heb er even het boekje bij moeten pakken , want het is al weer enkele tig jaren geleden, maar “Jij spreekt Latijn” in vragende vorm is volgens mij: “Tu loquerisne Latine?”, maar dat terzijde.

  Google concubitu indulgent, transtulerit, (via Google translate, wat dus nergens op slaat).

 10. Beste van Pelt bedankt voor je reactie.
  Al die kennisen die naar flow mailen moet je gewoon antwoorden in de andere mail. en na een maand sluit je t af. als t beklangrijke kennissen zijn dan weten ze je wel te vinden toch. Je zal vast ook wel een uitgebreide facebook hebben niet waar.
  Maar ook dat zal je vast wel weten.

  Als je alles al weet waarom dan deze ingezonden brief.
  Omdat je wilt chatten over je ¨problemen¨. ?
  Of je werkt bij Digicel ? Is dat t.

 11. @Leuk |
  Bedankt voor de toelichting en tips. Hierbij nog enkele aanvullingen:
  Cable & Wireless Communications heeft Columbus Communications in 2015 overgenomen. Flow maakt(e) hiervan deel uit. C & W Communicatios is gevestigd in London.

  Columbus Communications heeft haar hoofdkantoor in Barbados en verleent diensten in Grenada, Jamaica, Trinidad & Tobago, Curaçao, Antigua & Barbuda, Saint Lucia, en Saint Vincent & the Grenadines.
  FLOW heeft een lokaal kantoor naast K.F.C. Komt goed uit want als je een nummer hebt getrokken bij FLOW kun je bij K.F.C. rustig je ontbijt of lunch eerst nuttigen.

  Mijn echtgenote en ik hebben – inclusief Flow – 6 verschillende e-mail accounts. Het account van FLOW gebruiken we zelf heel weinig, maar omdat het hieraan gekoppelde e-mailadres in het verleden aan 10tallen, zo niet 100den, relaties, e.d. is doorgegeven moet het blijven bestaan voor inkomende mails.

  Ik woon reeds 40 jaar op de Nederlandse Antillen en ben tussendoor enkele jaren in Nederland geweest. Heb daar 5 of 6 verschillende providers gehad. Nimmer problemen met e-mail. Op 1 daarvan (Versatel) komen nog steeds berichten binnen, o.a. van mijn bank. Ik betaal Versatel al 10 jaar niets. Ze hebben mij in het verleden netjes – per e-mail – gevraagd of ik het adres wil aanhouden. En dat wil ik, vnl. voor mijn bank. Alles komt keurig binnen, inclusief grote bijlagen. Over service gesproken.

  Wij hebben een TG1672 Arris modem dat door FLOW is geleverd en geïnstalleerd. De technische jongens die dat doen zijn altijd hulpvaardig. Zij beamen dat er regelmatig intern problemen bij hun organisatie zijn, maar kunnen daar zelf weinig aan doen.

  Reeds 4 jaar lang communiceer ik via telefoon en e-mail met FLOW. Uiteraard is het mij duidelijk dat degene die de telefoon beantwoord beperkte kennis heeft. Als na mijn herhaalde uitleg het kwartje bij betreffende medewerker nog steeds niets is gevallen, vraag ik om een technicus aan de lijn. Dat kan NIET. Maar ze zullen het doorgeven en dan word ik door een “specialist” teruggebeld. Soms gebeurt dat wel eens, maar heel vaak, veel te vaak, NIET.

  Bij DIGICEL zijn het regelmatig issues over de nota. Ze hebben op hun site een Chat mogelijkheid, die ik meestal gebruik. Je krijgt dan direct een “casenummer”. De conversatie kun je na afloop opslaan en daar altijd naar verwijzen mocht dat nodig zijn.

  Misschien? een idee voor FLOW zo’n Chatbox.

 12. Herstel 2 dollar per MAAND… dus zeg 24 dollar per jaar. en als ik zo lees wat je allemaal in huis hebt aan multimedia connecties en computers zal dat denk in niet echt een problem zijn.

  En Claps.. recentelijk nog bij de dokter geweest voor je zere rechter ellboog en arm ? Gaat het wel weer een beetje. diclofenac en een elleboog schouder strap helpen, maar er zijn ook electrische gadgets zelfs met remote control en statistiek. Kan je je prestaties terug kijken. Carnaval komt er aan dus wees voorbereid.

 13. @LaStiwz – (sorry niet in Latijn, maar ja, welke zeikerd gebruikt die taal nog).

  Quod Non: De Paus spreekt nog steeds Latijn, ook in het openbaar. Dus volgens L.S. zou het een zeikerd kunnen zijn. Het grootste deel van Curacao (de bevolking dus) is Katholiek. Zouden zij deze uitspraak sanctioneren?
  U zegt het maar.

  Loquerisne Linga Latina?

  DODO

 14. Beste Frits, Welk modem type heb je. Flow en net als uts heeft er verschillende, sommige types zijn niet goed. Ik had ook een keer gedoe en modem geruild.
  Ik kijk zelden iets op de Nederlandse zenders. Maar over het algemeen werkt t. Flow heeft fiber tot aan het verdeelkastje daarna coax tot het modem , als dat naast een stroom kabel zit of een andere storings bron dan krijg je intermittend problemen. Laat ze een techneut sturen om het signal testen op de box. Flow heeft best goede support de keren dat ik ze nodig had deden ze vriedenelijk en ik werd zelfs terrug gebeld. Mijn ervaring met Flow techneuten was byzonder goed. waarbij 1 jongen heel erg goed was. Ik heb ze zelfs een mail gestuurd met een compliment. En geloof me dat doe niet vaak.
  Verder moet je weten dat alle support bestaat uit niveaus. 1 en 2e en zelfs 3e lijns support. Dus de eerste die je aan de telefoon krijgt is geen echte techneut, maar een antwoord administratieve kracht. Die zitten dus niet achter een computer verbonden met het data centrum, maar die noteren het kunnen algemene info geven en geven het door. Dus wees helder in je klacht en punsgewijs en wat ever drama verhaal je hebt daar kan zij of hij niks aan doen. Je moet je ook laten helpen daarmee. Dus wil je iets opgelost hebben weet dan ook hoe je dat aanpakt. Vraag ook een case nummer zodat je kan refereren als je weer belt en dan weet je ook zeker dat ze het hebben genoteerd in het system. Mailen naar Flow tja. er zijn bedrijven waar dat bij werkt maar er zijn er ook bij waar dat niet bij werkt. Of je moet het mail adres van de baas hebben. Je moet goed begrijpen dat Flow curacao kantoor in Colombia heeft. Het is opgegaan in Columbus networks. Die hebben in de carriben een groot network. Dus misschien is de attentie een beetje minder dan als het een lokaal bedrijf is. Maar t klopt de zenders schuiven en werken niet altyd en wat ik zelf erg irritant vind maar dat heb je met Ditectv ook dat de index niet klopt met wat er vertoond wordt. Maar ja. t is geen Nederland. Je kan niet een top 10 land vergelijken met Curacao of zuid amerika.
  Dus kijk of je support een beetje kan paaien en dat je 2e lijns te spreken krijgt en noteer daar case nummers namen en nummers van. En geef noem ze nooit en geef ook die nummers nooit uit handen.
  Neem een gmail of een godaddy account (ik las zakelijk). Mail bij flow moet je niet willen. registreer een domain bij Gdaddy krijg je er een freemail accountje bij En anders 2 dollar per mail adres erbij.

 15. @LaStiwz
  Wij hebben ook Netflix. Is legaal want we betalen er voor.
  Liberum Abitrum gebruiken we soms ook Popcorn. Da’s illegaal. In Europa en de Vs kan dat een hoge boete opleveren. Maar wij wonen op Korsow, So Who Cares ❌? ?

 16. @Este es
  Wij kijken naar Nederlandse, Amerikaanse, Curacaosche, Engelse, Duitse en soms ook spaanstalige kanalen. Doet U dat ook…?

 17. Nooit klachten gehad over snelheid en service. Maar ja, televisie kijken doe ik haast niet. Ben veel te druk bezig met leven.

 18. @ Alvin @ Este es
  Wie zegt dat ik Nederlander ben? Ben daar niet eens geboren. Woon al 40 jaat binnen het Caraibische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Hoe lang woont U daar al…?

 19. Dear Frits als klant mag je klagen over slechte service maar ga alstublieft niet nederland vergelijken met Curaçao. Dat zijn 2 verschillende landen. Als je zo nodig alleen maar nederlandse kanalen wilt kijken en zelfs geen amerikaanse ondanks je nu in dit werelddeel woont, ga dan in nederland wonen. Dan kan je alles persoonlijk meemaken en hoef je niet naar de nederlandse kanalen te kijken. Trouwens daar is alles toch beter? Behalve de zon, de zee, dushi bida en je superiority gevoel neem ik aan.

 20. @Pel: ik heb hier IPTV voor 20 Euro per maand. Nagenoeg alle Europese kanalen (geen betaalzenders), van Fins tot Grieks en van Hongaars tot Belgisch.
  Sorry maar ik mag je dit adres niet doorgeven aangezien het illegaal is en er op KKC geen illegale dingen mogen worden aangeboden. Je kunt dan in bijna alle talen naar NG en DC kijken (sorry niet in Latijn, maar ja, welke zeikerd gebruikt die taal nog).
  Bijkomende tip (liberum omnino): je hebt nu nog een dikke ANG 1.400,- over. Hier krij je bij UTS perfect internet voor.
  Voor minder dan EUR 5,- per maand heb je een eigen domeinnaam met onberperkt aantal emailadressen en een host.
  http://www.fritspel.nl is nog vij,
  http://www.frietspel.nl ook.

 21. Beste Frits… dat je klaagt over de service van Flow is wellicht op z’n plaats…. Maar als je gaat vergelijken met Nederland kun je maar beter terug gaan. Jullie Hollanders willen alles wat in Nederland is EN alle vreugden die ons tropisch eiland biedt. Ik zal je uit de droom helpen… DAT BESTAAT NIET.

 22. @Eric la Pas
  De issue hier is dat FLOW niet levert wat zij “beloofd” en waar de klant voor betaald.
  De issue is ook dat FLOW de al jaren lang gesignaleerde problemen niet verhelpt, maar die wel z.g. zou gaan oplossen Helaas gebeurt er echter niets. Ook niet netjes is dat als je een medewerkers telefonisch spreekt en dan nog tot 3x een persoonlijke mail stuurt, die totaal niets meer van zich laat horen.

  Deze meneer (vermoedelijk gezin) heeft voor een extra pakket betaald voor bepaalde zenders, maar kan die blijkbaar niet meer of slecht ontvangen. Misschien kijken ze wel eens naar de lokale zenders. Daar ben je echter snel uitgekeken en de (inhoudelijk) kwaliteit is vaak ook niet altijd goed. De zender van Jamine Penido geeft gelukkig wel goede beelden. Zegt natuurlijk nog niet over de programmering.

  DODO

 23. “Begin 2013 zijn wij van UTS naar FLOW overgestapt, o.a. omdat UTS geen e-mailservice verleende.”
  Had gewoon een gmail adres aangemaakt. Totaal geen probleem. Als er een probleem is met een internetverbinding staat UTS altijd klaar. Wij hebben nog nimmer een probleem ondervonden. De service is uitstekend!
  I.v.m. aanschaf en installatie van een nieuwe computer een probleempje gehad, afgelopen donderdag gemeld en vrijdagochtend stond men voor de deur. Probleem werd opgelost.

 24. Het taalgebruik van Clapas is bekend, ongepast en onbrschaamd. Wel geef ik hem gelijk dat namen van medewerkers niet genoemd moeten worden, nergens eigenlijk .

 25. Blijkbaar weer een Nederlander die zich niet wilt aanpassen aan onze cultuur en gewoontes. Deze heerschap heeft het hier over NPO 1,2,3, dat zijn volgens mij allemaal Nederlandse zenders. Wij hebben hier ook TV – zenders, Direct, TeleCuracao, Nos Pais en CBa. Bij één van die zenders, volgens mij Direct zijn zelfs vrouwen met mooie ronde borsten te zien en de directrice zelf heeft een mooie dubbel D cup laten inbouwen.

  Het zal me verder me aan mijn reet roesten of de internet van deze man het doet of niet wat ik hem kwalijk neemt is dat hij de naam van een medewerkster noemt. Dat is “not done” hier, met zo weinig banen hier willen we niet hebben dat mensen hun baan vanwege zo een kleine ongemak verliezen.

 26. Ik heb ook flow. Tv, internet en telefoon daarop. Werkt eigenlijk altyd. Ja een kanaal kan wel eens even weg zijn bij zware regenbuien komt wel eens voor. Maar verder eigenlijk nooit. Internet misschien komt wel eens voor rond 4 uur snachts. Maar verder niks dramatisch. Mail via internet provider. Tja.. Uts is daar jaren geleden mee gestopt. En ik wist niet eens dat flow dat had.
  Ik lees privee en zakelijke mail. Nou. Goh zakelijk. Zo. ‘n beetje de hele wereld gebruikt een gratis hotmail of Gmail adres zelfs yahoo. Heeft’t. En zakelijk nou een abonnement bij een beetje provider als godaddy of zo kost 6 dollar per maand.
  Ik denk dat meneer dat het beste kan gebruiken en ja dat werkt ook met een pop of imap en smtp connectie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -