
Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of bedreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.
Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord.
Democratie is een staatsvorm waarbij de samenleving vertegenwoordigd wordt door een door de samenleving gekozen regering. Deze heeft tot taak het algemeen belang, rechtvaardigheid, efficiëntie en transparantie te promoveren met de door de samenleving opgebrachte belastinggelden.
Ministers en Statenleden dienen een curriculum vitae te overleggen van opleiding en loopbaan. Alle ministers, maar ook Statenleden moeten een screening doorstaan omdat zij een voorbeeldfunctie bekleden.
In een democratie mag een referendum niet ontbreken en moet in de wet vastgelegd zijn. Een referendum dat niet in de wet is vastgelegd is een enquête en heeft geen wettelijke waarde. Een te houden referendum zal te allen tijde het algemeen belang moeten dienen.
Een referendum zal gehouden kunnen worden als de regering de mening van de samenleving wil weten over belangrijke onderwerpen. Een vierjarige regeringsperiode kan via een te houden referendum, volgende periodes door blijven regeren bij een minimaal twee derde meerderheid van de voorstemmers met een minimale participatie van 67 procent, zoals dit bij alle uitslagen van een referendum gehanteerd wordt, blanco stemmen zullen naar verhouding van de uitslag verdeeld worden.
Bram Dubbelman,
Curaçao
Ja bram, en, je punt is……
Wat een onsamenhangend verhaaltje…
Met belangstelling heb ik de diverse interviews mbt de toekomst van Curacao gevolgd.
Verschillende personen zijn van mening, dat het nog zeker 10 jaar zal duren voordat Curacao zelfstandig zou kunnen zijn.
Jonge mensen, die in het buitenland studeren zijn wellicht voornemens terug te komen om de economie te helpen opbouwen,,…………….maar zij hebben GEEN stemrecht en kunnen als zodanig niet mede de toekomst bepalen, immers zij kunnen nu (nog) NIET enig invloed uitoefenen op de toekomst van een land waarin zij dadelijk komen werken en leven.
Als ze na b.v. 5 jaar terugkomen is die periode vanaf nu 15 jaar of meer, dat motiveert hen niet
t.z.t. terug te keren, immers zij komen in een land dat NIET mede door hen is bepaald.
Zij brengen so wie so kennis en ervaring mee, waarvan Curacao kan profiteren……………………dus geef hen stembevoegdheid.
Dit geldt ook voor de Curacao-enaars in het buitenland , die Curacao een warm hart toedragen.
Ik hoop en vertrouw erop, dat de gekozen regering de kieswet aanpast.
Wat is dit nou voor een nietszeggend verhaal?
Statenleden worden niet gescreend, ministers wel.