Ingezonden | Rampenplan Isla

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of bedreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Arthur Donker aan het woord.

Er stond van de week in de krant, dat er op Marchena een verkeersongeluk was, een auto die de weg op reed en tegen een busje op knalde. Er waren 11 gewonden die naar het Sehos moesten. Probleem was dat er maar 2 ambulances waren en de slachtoffers moesten op hun beurt wachten om naar de poli gebracht te worden.

Mijn gedachten gingen gelijk naar het mysterieuze rampenplan van de Isla waar de verschillende dagbladen al talloze keren naar vroegen maar nooit een kopie van gekregen hebben. Ik heb foto’s gezien van rampen in PdVSA-raffinaderijen in Venezuela, waar de verbrande lijken als oud vuil in de achterbak van een pick-uptruck werden gegooid om naar het mortuarium vervoerd te worden. Hoe zal het er hier aan toe gaan vraag ik me af als de roestbak die wij de Isla noemen opeens ploft en 20.000 mensen geëvacueerd moeten worden en een paar honderd slachtoffers zullen vallen. Heeft iemand daar ooit aan gedacht?

Ik wil daar niet eens aan denken, maar ja misschien als we er niet over praten gaat het weg. Typisch de manier om hier met problemen te dealen. Of misschien heeft de Isla wel een rampenplan en de regering een evacuatieplan want volgens hun contract met Curaçao zijn ze alleen verantwoordelijk voor schade tot aan het hek, daarbuiten is het de verantwoordelijkheid van de regering!

Ik blijf lachen op deze klip want al jaren worden we door deze stille moordenaar aan een lijntje gehouden en geen enkele politicus heeft de ballen om Santa PdVSA aan te pakken totdat het fout gaat en dan zien we dat bekende vingertje alle kanten uit gaan behalve de goede.

Arthur Donker,
Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *