29 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

Ingezonden | Voor wat, hoort wat

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we W.L. Tanasale aan het woord.

In de Amigoe las ik dinsdag 23 mei dat de heer Elvin Gerard uit het bestuur van de PNP stapt. Hij is zeer teleurgesteld over het aantal verkregen stemmen. Als nummer 4 op de lijst haalde hij 215 stemmen.

Ik citeer: “Ik begrijp dit niet. Ik ben iemand die zich iedere dag inzet om mensen in Bandariba te helpen. Ik help mensen die geen baan hebben, die last hebben van criminaliteit, die geen huis hebben, ik geef geld uit aan schoolboeken, maar ook uniformen en ik betaal maaltijden voor al die mensen die dit niet kunnen betalen. En toch stemmen ze voor iemand anders.” Einde citaat.

Deze laatste zin verbaasde mij. Beseft de heer Gerard niet dat hij met deze laatste zin aangeeft; dat hij voor al zijn hulp stemmen verwacht van het electoraat en dat dit eigenlijk op zijn zachtst uitgedrukt niet door de beugel kan?

Ik weet dat het een illusie is om te denken dat op Curacao gestemd wordt voor een ideologie of voor datgene wat in het partijprogramma staat. Veelal wordt gestemd voor personen en waar de persoon voor staat; wat hij/zij uitstraalt, wat de capaciteiten zijn, de integriteit et cetera.

De verwachting van de heer Gerard was dat hij voor al zijn inspanningen meer stemmen zou halen. Aangezien dat niet gebeurd is, stapt hij uit het bestuur. Hij vindt het ‘wrang dat je zoveel doet voor de mensen en dat je daarvan niks terugziet’. De oude uitdrukking ‘voor wat, hoort wat’.

Deze uitspraken schoten bij mij in het verkeerde keelgat. Ook spreekt uit het artikeltje enige jaloezie op andere politici die wel veel stemmen haalden. Ik hou het er maar op dat de heer Gerard deze uitspraken gedaan heeft: ‘on the spur of a very disappointed moment’.

W.L. Tanasale,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @Allen,
  Tough Luck Hr Gerard!!!
  Dit was niet de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat dit gebeurt.
  Kijk maar naar wat er met ons aller Hr A. Godett is gebeurd toen: ook stank voor dank. Heeft zich het apezuur gewerkt, en werd medogenloos afgesabeld door El Pueblo.
  Maar Hr Gerard heeft dit ergens toch aan zichzelf te danken! “He backed the wrong horse” door zich achter de oliedomme Hr. Davelaar te scharen toen het er op aankwam. Dit nadat Hr Davelaar in een ongekend arrogante houding als Statenvoorzitter zichzelf de glazen had ingegooid met zijn ongehoord hautaine, diktatoriaal machtsmisbruik tov van de toen nog groep van 12.
  Eigen stomme, domme schuld, dikke bult!!!!!!!!

 2. Leuk stuk om over te brainstormen. De heer Gerard is teleurgesteld. Begrijpelijk. Hij doet, in zijn visie, goeds, maar wordt niet beloont voor zijn inzet. Een schouderklopje geeft motivatie. Het ligt niet aan de heer Gerard, maar aan de partij die hij vertegenwoordigd. De PNP heeft geen charisma meer. Het verlies van mevrouw Camelia-Romer was te groot. Daar kon alle goedheid van de heer Gerard niets aan veranderen. Politiek is geen indivualisme, maar een geheel gekoppeld aan groep personen die de visie uitdragen. PAIS is een leuk voorbeeld. De heer Rosaria profileerde zich als politiek alternatief met mooie praatjes. Uiteindelijk is gebleken dat als partij het geen ruggengraat had en de leden eigen belangen nastreefden. Bij de eerst volgende verkiezingen zijn ze direct afgestraft. Stonden er goede mensen op de lijst? Jazeker, maar in het geheel niet de moeite waard om de partij een zetel te geven. PAR en MAN hebben beide zeer zwakke en twijfelachtige figuren op de lijst staan en adviseurs achter de schermen. Toch zijn het als collectief stabiele organisaties die continuïteit kunnen garanderen.

 3. Toch begrijp ik de frustratie wel.

  Als je je op integere wijze volledig inzet voor de gemeenschap en je ziet, om maar een voorbeeld te noemen, de ongeschoolde voor meineed, winkeldiefstallen en overvallen veroordeelde ongemanierde fraude en geweld plegende Constantia met haar partij 15,000 stemmen krijgen, dan denk je toch wel eens krijg toch het lazarus, pueblo van Korsow.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -