27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

INGEZONDEN : Volksgezondheid

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we ” HITZIG BAZUR ” aan het woord…………..

- Advertentie -

 Ik vraag mij de laaste paar dagen af waarom we eingelijk een afdeling Volksgezondheid en een Milieudienst hebben want geen van beiden werken voor geen meter volgens mij.

We hebben alle kritiek en de nodige fotos de laatste dagen in de media gezien nadat de CRU/BOO het voor de zoveelste keer begaf en alles ten westen van de raffinaderij onder de giftige roet bedekte met alle gevolgen van dien.

De spreekbuis van de raffinaderij zegt zelf dat het giftige rotzooi was en beloofde weer voor de zoveelste keer verbetering en bood weer voor de zoveelste keer hun excuses aan en stuurde ons voor de zoveelste keer met een kluitje het zwaar vergiftige Schottegat in.

En wat gebeurt er? Nada, niets, waarom omdat niemand DURFT beslissingen te nemen, de regering niet, de milieudienst niet, de Openbare Ministerie niet, de banken die zo op de “Groene Toer” zijn en ons vragen om niet zomaar een statement te printen omdat wij de bomen in het regenwoud moeten sparen, die houden ook stijf hun mond dicht, wetende dat onze kinderen die beneden de wind van de raffinaderij naar school gaan langzamerhand vergiftigt worden, dat is wel acceptabel maar een statement printen niet!

Om de haverklap worden de kinderen van de scholen beneden de wind van de raffinaderij naar huis gestuurd vanwege de stank en de roet en niemand doet daar wat aan.
We wachten nog steeds op de resultaten en anwoord van de raffinaderij over de witte poeder die Julianadorp bedekte wat later zwaar giftig bleek te zijn, ook wat voor maatregelen de regering heeft genomen tegen de raffinaderij.

We moeten ons schamen dat het zover moet komen dat het nou in de tweede kamer in Nederland behandeld wordt en dat zij met maatregelen komen om onze regering te dwingen om wat aan dat probleem te doen.

Waarom? Omdat we het zelf niet kunnen of durven! Simpel! Nos mes por is een lege leuze wat we gebruiken, want we weten van te voren dat we het niet kunnen maar zijn bang om het te zeggen en om hulp te vragen want dan laat je zien dat je zwak of dom bent en gezichtverlies is een doodzonde hier!

Maar dat is niet alles, want al jaren zijn ze ons aan het vergiftigen door Fluor in ons water te doen wetende dat het giftig is, al jaren laten ze spuitbussen vol gif, vooral antimuskieten gif, wat in Europa niet meer verkocht mag worden gewoon in de supermarkets toe.

Waarom denk je dat ze dat spul niet in Europa willen, omdat het zo goed is voor je gezondheid? Zij hebben de middelen en de kennis om te weten dat het niet goed is voor de bevolking, waarom leren we daar niet van, is het niet de taak van de minister van Volksgezondheid om de gezondheid van de bevolking te waarborgen? Of zit meneer daar alleen voor de centen en eigenbelang en kan het hem weinig schelen of de bevolking dood neervalt.

Milieudienst is een joke want volgens mij kunnen ze het woord milieu niet eens spellen en zitten volgens mij zo zwaar met PDVSA in hetzelfde bootje en ik denk dat als de PDVSA hun vraagt om te springen zij gelijk vragen hoe hoog ze moeten springen!

Wij dumpen de meest gevaarlijke stoffen op de landfill wetende dat we over een aantal jaren het grondwater dusdanig vervuild is dat mensen daar in de toekomst last van zullen hebben,en ziek zullen worden, maar we gaan gewoon door omdat er geen regels zijn en onwetende mensen die zich decisionmakers noemen zich daar niet om bekommeren.


Ik blijf lachen op deze klip want als mensen zeggen dat Curaçao op een Bananenrepubliek begint te lijken worden ze boos!

Arthur Donker

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -