28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 10:06

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoIngezonden | Vierde black-out in één jaar tijd

Ingezonden | Vierde black-out in één jaar tijd

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Ongeloof en boosheid kopt uw krant van vrijdag 11 december. Ongeloof en boosheid bij de ondernemers, de bevolking en de ons omringende eilanden. Hoe is het toch mogelijk dat in éen jaar tijd vier keer een black-out plaats heeft gevonden.

Eerder gaf Darick Jonis de schuld aan de corona, want er waren wel erg veel mensen ziek, maar hield zichzelf tijdens de persconferentie flink buiten schot. Nu was zijn verklaring dat hij “met pijn in het hart” moest vertellen dat deze keer een geheel andere oorzaak was en dat hij samen met Isenia de verantwoordelijkheid nam.
In elk zichzelf respecterende samenleving stap je op.

Maar ja, opstappen in ons land na wanbeleid is nog steeds een utopie. Men blijft zitten waar zij zitten. De RvC van Aqualectra had in deze allang verantwoordelijkheid moeten nemen, in plaats van verhoging salarissen te willen ten tijde van de pandemie, waar notabene dagelijks mensen van de caritas moeten leven.

Het zou mij echt niet verbazen als er claims gaan rollen vanuit de ons omliggende eilanden, en wordt het ook tijd dat dit hier kan gebeuren omdat al jaren je elektrische apparatuur naar de knoppen gaat, je de inhoud van je freezer kunt weggooien en alle verdere ongemakken die zo’n black-out met zich meebrengt. Veiligheid in deze kan ook in het geding zijn, vooral voor alleenstaanden en ouderen. Dit is allemaal te schandalig voor woorden, vooral omdat er al jaren sprake is van wanbeleid. Het zal de hoogste tijd worden verantwoordelijken nu een keer hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor de constante debâcles. Dat zou nu Good Governance moeten zijn!

Aardige zin trouwens aan het eind van uw artikel: dat minister Steven Martina, met Aqualectra in zijn portefeuille nog niet heeft gereageerd. Dit spreekt weer boekdelen.

J. Martina
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. Inmiddels kunnen wij nog een black-out, schrijf ik dat goed? onder dit trieste wapenfeit plaatsen.
  In het baseball geldt; three strikes and you’re out.
  Hier gaat het gewoon door.
  A never ending game.

 2. Dit is een mooi voorbeeld Curaçaose autonomie
  Onder e
  .
  Zita gaf ond gaten in de weg!

  Begina gaf ons voedsel!

  Steven Martina gaf ons 1.000 koeien en duisternis!
  Ik weet zeker dat er ook ook goede ydk managers zijn ,maar Jezus deze ministers maken het steeds ongeloofwaardiger

 3. Correctie:
  6 topfunctionarissen weg, te beginnen met Neysa Amnesia, Darick Jones en de laffe lullo die bij Aqualectra manager personeelszaken is en Neysa Insane-ia heeft aangesteld.

 4. Las op dit forum For every black out one black out. Dus nu al top functionarissen weg bij Aqualectra.

  Zou goed zijn voor het eiland als de water en stroomvoorziening door Nederland zou worden gedaan.

  Voordelen:

  (1) De waanzinnige salarissen zouden marktconform worden.

  (2) Lekverliezen zouden tot aanvaardbare proporties worden teruggebracht.

  (3) Openstaande vorderingen, ook van vrienden en familie, zouden daadwerkelijk worden geincasseerd.

  (4) Aan blackouts zou een einde komen.

  (5) Als gevolg van 1-3 zouden de kosten voor de gebruikers flink omlaag gaan.

  (6) Capabel management en een capabele RvC (geen Neetje van der Veens, geen Karel Frielinks, geen dementerende en incontinente Remigio Boois)

 5. Ik blijf erbij dat deze 2 black-outs het werk zijn van figuren die het eiland en de zittende politiek destabiliseren en volop terroriseren in opdracht van een ex politiek figuur die net na twee jaar in het gevang heeft gezeten en weer sinds twee weken op vrije voeten is. De man ” Gerrit de Raaf heeft er verschrikkelijk de pleuris in gekregen dat hij niet eerder er uit kon en weet ook dat hij nog drie jaar tegoed heeft als hij die 1.8 miljoen niet kan betalen, en dat haalt hij nooit op om met een zakje rond te gaan in zijn Haag Preken in het veld ” heeft tijd genoeg gehad om de gehele bijbel uit te lezen en in die bijbel staat niets anders in dan verdoemenis, geweld, moorden, elkaar de hersens in slaan , een grote moord partij is in de bijbel te lezen, door het geloof zal er altijd oorlog op deze aardbol bestaan. Pastoors, Domi
  nee, Haag Predikante ? zoals Gerrit de Raaf verkrachten de maatschappij waar ze zelf bij staan als je niet op past!!. Nu zo kan hij wel weer effe voor dit wekende.

 6. Opvallend zeg de term ‘zwartjes’ van @koei etc. Je wordt uedere keer weer verrast wie en welke alias nu weer een keer met iets ‘nieuws’ komt.
  Lang niet gehoord en dateert nog ergens uit de ZA apartheid’s tijd.
  Kan me verder de en passante opmerking van Martina begrijpen dat mensen, met slecht werkende koelkasten de dupe zijn van black outs zoals we het afgelopen jr 4 c hbbn meegemaakt. It hits the poorest extra hard.
  Verder een hoop ideologisch gebral.

 7. …..”De zwartjes, zo gezegd, hebben nu de politieke macht in handen en dit kan tot intolerantie en razernij lijden..bij sommige kaaskoppen”….

  Leuk geprobeerd @Koei in de boei.
  Dat is wat je graag denkt? Dat het om het om het kleurtje gaat?

  Jandino doet het heel goed in Nederland , is miljonair geworden, tussen de kaaskoppen! Maar als hij een flater maakt, dan beschermt zelfs zijn kleurtje hem niet tegen terechte repliek!

  Het eeuwen oude excuus, dat maar al te graag graag uit de kast wordt getrokken

  Nan ta diskriminá mi paso mi ta pretu”
  Welnee man! Het gaat totaal niet om het kleurtje! Dat is wat jíj er graag van maakt,

  Maar als je een topfunctie bekleed( zwart, paars of groene gestreept) en je brouwt er niets van, dan krijg je net als ieder ander kritiek naar je hoofd.

  Maar volgens jou is dat omdat “kaaskoppen afgunst tegen black leadership hebben?
  Ik gun en wens iedereen gelijke rechten en kansen op de wereld!

  Maar als je het voorecht hebt om zo een positie te bekleden, dan heb je ook de plicht om je verantwoordelijkheden met dezelfde kracht als je voorrecht te dragen, en dáár , daar loopt het elke keer mank!!!

  Wat dacht je?
  Dat dat zo makkelijk werkte?

  Toppertje worden maar niet de verantwoordelijkheden nemen die daar aan kleven?

  Dat is too easy , ook positieve discriminatie heeft zijn grenzen!
  Al ben je groen geblokt bent met paarse streepjes

  (Wie zegt trouwens dat ik, een kaaskop heb trouwens ( ha ha ha ha ha)!
  Ook leuk geprobeerd!!!!

  Wat denk je? Dat “niet” kaaskoppen geen nederlands kunnen schrijven of andere gekleurde mensen van repliek kunnen dienen?

 8. @Koei zegt: “…De zwartjes, zo gezegd, hebben nu de politieke macht in handen en dit kan tot intolerantie en razernij lijden….”

  Nee, de zwartjes leiden (niet lijden) niet tot intolerantie en razernij. Het is de onkunde en domheid en het nepotisme van de politieke macht.

  Dat heeft niets met zwartjes te maken.
  Ik moet wel zeggen dat het hele parlement uit zwartjes bestaat.

 9. Prima stuk met ingetogen toon.
  De inhoud gaat aan een deel van de blaaskaken op dit forum voorbij die bloed ruiken, zien en lusten en op alles schieten wat beweegt of terecht of onterecht hun onlust gevoelens opwekt.
  De zwartjes, zo gezegd, hebben nu de politieke macht in handen en dit kan tot intolerantie en razernij lijden..bij sommige kaaskoppen die hun weerzin en onmacht niet onder stoelen of banken steken, ondanks dat sommigen een meer dan riant en geprivilegieerd bestaan leiden op dit eiland, wellicht geïsoleerd in hun enclave of zuil.
  De inhoud van de freezer weggooien moet echter korreltje of twee zeezout worden genomen. De beeldfiguur in het schrijven kan ik plaatsen. Bekend is dat met name Mid-West Europeanen behept zijn met gevoelige maagjes en een verkokerde kijk op de realiteit, wat al snel tot walging en purgatie leidt bij het zien en ervaren van onwelgevallige toestanden. Pekelen dus als er geen koeling is.
  Ergens rond 1915 verbaasden de Nederlandse parlementariërs hier op bezoek hoe de lookaale bevolking kon overleven voor de komscht van de Kooninklijke Shell. Ja, dat waren de stroomversnellingen van de welvaarts kurk waar wij nu op drijven met dito overtrokken verwachtingen.
  Als het echt echt slecht gaat met het eiland, dan zijn het die nazaten van de geïmporteerde slaven die back to back en back to basic weten te overleven. Alle anderen zullen wij met weemoed moeten uitzwaaien met als afscheid cadeautje het nummer van Gerard Cox; het is weer voorbij die mooie zomer. Ik had het graag anders gezien. Er is plek genoeg voor iedereen op dit zonovergoten hassle free and care free eiland, zij het dat men moet leren meebuigen en meeveren met the Dutch Caribean beat en altijd vanuit een spagaat zal moeten dansen naar de pijpen die het voor het nu zeggen hebben. Zij zijn nu aan de beurt. Hoe slecht zij het ook in de ogen van anderen uit andere samenlevingen mogen doen. Dweilen met de kraan open, constructief stelling nemen om erger te voorkomen is een ieders plicht en verantwoordelijkheid om het leefbaar te houden zonder dat de ene cultuur de andere overheerst of marginaliseert.
  De kunst van het leven is…overleven.

 10. Dit is een van de “red flags” die aangeeft dat “nos autonomia” krijsende gezagdragers (en andere “nobelen”) in deze maatschappij totaal niet geloofwaardig overkomen.

  Zulke joekels van salarissen, met zeer riante sec. voorwaardes en andere voorrechten.

  Helaas corresponderen die totaal niet met de verantwoordelijkheid en het gemak waarmee deze kanjers van directieleden de wrange producten van hun wanbestuur afwentelen op de bevolking.

  Die altijd moet opdraaien voor de geleden schade, verlies, ongemak, kapotte app., bedorven levenswaren.

  Dat is geen autonoom bestuur, dat is bestuurlijke arrogantie!

 11. Goed geschreven sr Martina, zoals gewoonlijk slaat u de spijker op zijn kop. Het is niks en het blijkt niks, al vele jaren lang. Good governance, hier? Forget it.
  Verder ben ik het helemaal eens.

 12. Tijdje geleden een nieuwe “silent”diesel generator thuis laten installeren. Slaat automatisch aan bij stroomuitval. Werkte geweldig, wij zaten aan lekker dinner met een prachtig verlichte kerstboom in de living.
  Ik denk nu aan zonnepanelen met batterij opslag, want ik wil helemaal “off grid” gaan. Ajooooo Aqualectra. Jonis mag dan zijn stroommeter komen weghalen.

 13. Ze (Penis & Insania) nemen verantwoordelijkheid?

  En wat betekent dat concreet?
  Portemonnee open trekken?

  Of is is het lege rethoriek en vullen ze zelf in wat die verantwoordelijkheid is?

 14. Wij hebben nu een noodwet.Dus, bij mismanagement van directeuren van overheidsNV’s kunnen dan Jonis en Isenia ontslagen worden.Zijzelf hebben gezegd dat ze verantwoordelijkheid nemen voor de blackouts.Okay.Goed zo!Weg met deze mensen. En zeker salaris niet uit betalen omdat ze hun werk niet hebben gedaan! En de verantwoordelijke Minister ook weg!!!

 15. Spijker op zijn kop!
  En wat de reactie van Minister Martina betreft:
  Je kent deze lui inmiddels toch wel?

  Bij lintjesknippen, baantjes en projecten uitdelen aan familieleden en snoepreizen, is meneer Haantje de voorste!

  Wanneer je ze echt nodig hebt laten ze afweten, en schitteren ze van afwezigheid!

  Dank voor jullie begrip waren zijn woorden!
  Begrip? Dat een een wanbesturende corrupte profiteur geen ministerfunctie moet bekleden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties