Ingezonden | Verzoek aan Gouverneur om emigrerende personen toe te laten

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Namen bij redactie bekend aan het woord.

Deze brief richten wij graag via de krant aan de Gouverneur, Hare Excellentie Lucille George-Wout.

Wij zijn personen die onze huizen en banen in Nederland hebben opgezegd, zodat wij in maart konden emigreren naar Curaçao. Vlak voor onze vlucht, sloot de grens i.v.m. Corona en bleven wij achter.

Helaas krijgen wij steeds te horen dat we moeten wachten tot de toeristen mogen vliegen. Maar wij zijn toch geen toeristen? Er wordt enkel gesproken over ingezetenen, maar wij zijn er ook. Wij hebben daar onze huizen gehuurd, inboedel verscheept en werkgevers die op ons wachten. Sommigen van ons hebben ook een Verklaring van Rechtswege aangevraagd. Dit allemaal voordat Corona uit brak.

In Nederland hebben wij niets (meer). Daarom verzoeken wij gelijk gesteld te worden met de Curaçaose ingezetenen die binnenkort terug zullen vliegen.

Wij willen graag naar huis, starten met onze banen en bijdragen aan het eiland. Uiteraard zijn wij bereid alle nodige maatregelen te treffen en ook eerst in quarantaine te gaan.

Graag vragen wij om aandacht voor bovenstaande.

Namen bij redactie bekend

6 Reacties op “Ingezonden | Verzoek aan Gouverneur om emigrerende personen toe te laten

 1. Ze hebben goede intenties, in tegenstelling tot de vakbonden die ons eiland stuk willen maken. Ik zou me diep schamen als ik lid van zon vakbond zou zijn.

 2. @Clapas wat is dit nu weer voor shit reactie.
  Wat de voedselpakketten nu hiermee te maken hebben is mij een raadsel,
  Je raaskalt weer, ik zou zeggen hoppa neem je Lorazepammetjes weer.

 3. ericlapas

  Beste Namen bij redactie bekend, U zult waarschijnlijk de kreet, “eigen volk eerst” vaker van politieke partijen in Nederland hebben gehoord.

  Wij hebben niet genoeg voedselpakketten voor onszelf dus moeten wij een keuze maken, zelf verhongeren of de grenzen voorlopig dicht laten. Wellicht kunt u wat huisraad via marktplaats kopen en een huurhuis in Nederland krijgen.

 4. shimaruku

  @Trui eindelijk geef je zelf toe waarom je hier 20 jr bent..

 5. En we gaan nog niet naar huis, nog lang niet, nog lang niet…….juist; bijdragen aan het eiland???? Je draagt al bij als je nog eventjes blijft waar je bent. Jullie willen werken???? Onze “lieve” “betrouwbare”en “eerlijke” Curacaose regering draagt alllllllang en áltijd bij aan ons eilandje, en terwijl zij helemáááál niet werken. Geen slecht woordje over onze Curacaose regering, ja???? Roberto steekt zijn handje in het vuur voor onze regering, oké????? So, keep cóóóóóól men. YYEEEAAAAAAH.

 6. Terecht verzoek, moet met de wekelijkse KLM vlucht en aansluitend 2 weken quarantaine makkelijk mogelijk zijn.

  Zeur en slijm alleen niet zo over je ‘bijdragen aan het eiland’.

  Je komt hier alleen werken voor de zon of wanneer je in Nederland mislukt of zelfs uitgekotst bent (herinneren we ons Irma Lips?).

  En dan kun je hier nog een mooie carrier maken, want in het land der blinden Curacao is Eenoog koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *