30 C
Willemstad
• woensdag 17 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Verklaring 3 januari 2009 connectie PVV Nederland – PS Curaçao

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Verklaring 3 januari 2009 connectie PVV Nederland - PS Curaçao
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Verklaring
3 januari 2009 connectie PVV Nederland- PS Curaçao
Het bericht gepubliceerd:
Uit een schrijven blijkt dat Nederland zich geïnfiltreerd heeft in de lokale politiek. Het blijkt PS te zijn en in het bijzonder heer Wiels daar deze wel erg veel informatie heeft en werkelijk de manier van PVV hanteert. Uit het schrijven blijkt dat heer Brinkman mensen zocht lokaal (Januari 2009), om een partij op te richten of samen te werken met een bestaande partij.

Een citaat uit dit schrijven;
‘Citaat 3 januari 2009’

Ik John H Baselmans werd uitgenodigd door heer Brinkman vrijdag morgen 3 januari 2009. Na een korte introductie kwam de werkelijk aap uit de mouw. PVV wilde een partij laten vormen door lokale mensen om zo de zaken lokaal aan te gaan pakken in het voordeel van PVV Nederland. Zaken als corruptie en de nodige vreemde zaken in de politiek! De partij op dit eiland zou steun krijgen vanuit de PVV en ook de nodige tactieken bijgebracht worden om politiek te voeren. PVV zou voor spoed cursussen in politiek voeren zorgen voor deze lokale partij. Daarnaast zou de PVV lezingen organiseren in Nederland onder de Antillianen voor deze Antilliaanse lokale partij. Alles wat nodig was zou aangeleverd worden zelfs grote financiële middelen. Ook zou er nog verdere contacten komen met een andere lokale politicus deze dag!

Na mij verscheen er een jonge vrouw (PS) die zat te wachten voor een volgend gesprek met heer Brinkman. Heer Brinkman vroeg me om toch even contact te zoeken met heer Brown of hij alsnog wilde komen.

Aanvulling
Dit schrijven is toen rond gegaan in de lokale en Nederlandse pers en was een verslag van een gesprek wat wij hadden met heer Brinkman PVV. We (mijn getuige en ik) zaten op het strand van Avila Beach waar we eerst lang moesten wachten op heer Brinkman die een bezoek bracht aan de gevangenis Bon Futuro. Heer Brown was reeds vertrokken en zo was ik de eerste die het gesprek met heer Brinkman aanging. Het werd snel duidelijk, PVV zou er alles doen om aan te tonen dat Curaçao een boeveneiland was. De vuile zaken moesten naar buiten komen en daar kon PVV dan op inspringen om zo de eilanden af te stoten. Er werden mij politieke opleidingen aangeboden en financieel waren er ook geen obstakels! Alles zou “geregeld” worden.

Ik bedankte voor deze eer en na mij volgde er een dame van de PS die ook hetzelfde verhaal te horen kreeg en waar heel duidelijk heer Wiels wel oor naar had en ook in zee ging met de PVV.

Dat was de reden waarom heer Wiels regelmatig in Nederland was maar ook tijden “onvindbaar” was (hij was dan in opleiding). Later bleek hij eens wat los te laten al bekende hij deze samenwerking nooit.

Ik gaf de handelswijze van heer Brinkman later door aan heer Wilders en niet lang daarna verliet heer Brinkman de PVV. De reden was wel duidelijk maar het kwaad was al geschied.

PVV heeft heer Wiels duidelijk opgeleid en financieel bijgestaan daar later veel herkenbaar was vanuit het gesprek wat heer Brinkman met ons had. Het was de opzet om Curaçao te laten vallen. Iets waar hier Wiels later op terug kwam en zelfs aanhaalde dat “de onafhankelijkheid wel even kon wachten” in zijn laatste interview Pauw Witteman! En toen werd hij vermoord…

Toevallig?
Deze verklaring kan onder ede bevestigd worden door nog een getuige, buiten de personen die opgeroepen waren en mijzelf voor een gesprek met heer Brinkman op Avila Beach 9 januari 2009 in de morgen.

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Bazelman
  je reageert niet op mijn vraag/verzoek. Is ook logisch.
  Die verklaring bestaat helemaal niet is dus ook niet in het bezit van de autoriteiten. Een eventuele kopie zou een falsificatie zijn en die durf je uiteraard niet te publiceren.
  Succes verder.

 2. Als het in uw ogen verzonnen is dan nodig ik u uit de stukken die in mijn bezit zijn van de desbetreffende instanties in te komen zien.
  U weet drommels goed dat tussen melden en uitvoeren zeker in de politiek een verschrikkelijke tegenwerking is en zo ook hier. Het was dat gouverneur Goedgedrag er keer op keer bleef op hameren dat deze zaken speelde en uiteindelijk is het doorgedrukt en is heer Brinkman uit de club gezet.
  Ook moet u als “expert” weten dat NOOIT in de politiek de ware redenen opgegeven worden van plotselinge vertrek of veranderingen. Maar kennelijk geloofd u deze leugens en maakt lever iemand belachelijk die MET bewijzen, MET stukken en een officiële getuigenverklaring onder ede voor fantast uit.
  DAT maakt duidelijk hoe vies de politiek is en er alles aan doet om hun vuile zaken te beschermen.
  PS doe de groeten aan heer Wilders

 3. Dit verhaal speelt zich zogenaamd af in januari 2009 en Brinkman verliet de PVV in 2012. Dus de mededeling dat Brinkman ‘kort daarna’ uit de PVV werd gezet is redelijk verzonnen.
  De reden dat Brinkman uit de PVV stapte had alles te maken met het Polen meldpunt. Maar goed, dat heeft John voor het gemak maar vergeten.
  Bovendien vergeet hij dat de PVV niet de meerderheid heeft in het parlement en dat ze eigenlijk niets te vertellen hebben. Er ligt namelijk een soort van ‘cordon sanitair’ om de PVV. Wat de PVV wil zal altijd door andere partijen worden geblokkeerd…………….totdat ze zelf 10 jaar later precies hetzelfde gaan verkondigen.
  Kortom, leuk verzonnen John, maar de wereld bestaat uit veel meer dan alleen maar complottheorieën.

 4. En om het u makkelijk te maken heer caribbeancynic
  Mijn getuige en ik hebben de verklaring ondertekend bij de toenmalige gouverneur van de Nederlandse Antillen heer Goedgedrag. Deze moet ook op te vragen zijn.

 5. W dan snap ik niet waarom ik het onder ede een verklaren moest afleggen evenzo mijn getuigen. Ook is dan vreemd dat heer Wilders heer Brinkman uit de PVV zette na mijn zoals u het stelt “onzin verhaal”. Dat wil dan volgens uw uitlating ook zeggen dat zowel PVV als heer Wilders op complottheorieën af gaat!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties