32 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Verdere verpaupering van Bándabou

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Verdere verpaupering van Bándabou
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we M.K.F. Sommer aan het woord

TIJDENS HUISVISITES in mijn diensten, niet behorende tot mijn eigen clientèle, ontdekte ik iets wat mijn verbeelding tartte. Ik kwam op zeker een viertal plaatsen terecht waar je struikelde over schaars geklede, niet al te doorvoede peuters en kleuters die in groten getale en op de meest late uren van de nacht komen kijken wat je komt doen.

Locaties die een uitgeleefde, verwaarloosde toestand laten zien, voornamelijk voortkomende uit het feit dat men geen koopkracht heeft. Adolescenten met al of niet een Rasta outfit, tatoeages, gouden voortanden en dergelijke er bij rondhangend. Met zijn allen nabij/in de onbewoonbaar verklaarbare woning van grootmoeder wonende en zo nog wat meepikkende van haar minimale onderstand. Wetende van een aantal lokale leerkrachten van dit deel van het eiland, over het peil van onderwijs en dat het nu een ware beproeving is om onderwijzer te zijn, vrees ik het ergste voor deze jonge levens.

Ik kreeg associaties met mijn drie jaar op Seru Fortuna. Maar dit lijkt een graadje erger. We denken aan buurten als Klein en Groot Sta. Martha, maar ook Tanki Wacawa en Leliënberg. Een ervaren collega van de andere zijde van het eiland vertrouwde mij toe dat dit fenomeen niet alleen op Bándabou bestaat. Hij signaleert dat moeders hun dochters afleveren en halen bij mensen die daar geld voor betalen. Oftewel moeders die hun dochters aanbieden ter prostitutie.

Onlangs is dan officieel de apotheek in Barber failliet. Nog immer moeten we alhier zo’n faciliteit ontberen. De minister zwijgt als het graf op mijn verzoek van maanden terug om als apotheek houdend huisarts aan de slag te kunnen. Ik vind inmiddels dat het de taak van de overheid is, om zoiets op dit deel van het eiland te faciliteren/te gaan trekken. Ook is het niet te behappen dat de H.A.P., lees huisartsenpost, een stille dood stierf.

De vorige, vrouwelijke minister besliste dat die in Barber moet komen. De rechterhand van de huidige minister deelde mij mede dat er geen geld voor is. Alhoewel, er werd 1,2 miljoen privégeld gestopt in de renovatie van een oude overheids-officina alhier in Barber. En er wordt wel 120 miljoen uitgetrokken voor een nieuw ambtenarenonderkomen op het Amstel-terrein (Overigens lijkt het me beter om dit op palen te bouwen met aanlegsteigers, voor het geval de wateroverlast van 2010 zich weer eens voordoet. Dan kunnen de betrokken ambtenaren daar naar toe varen namelijk).

Ook weten we hoeveel er uitgetrokken wordt voor een nieuw ziekenhuis. Maar, zoals gewoonlijk is Bándabou slechts goed voor ‘every goat is a vote’ en daarna is men ons weer vergeten. Overigens vroeg collega Scoop zich af hoe het nu kan dat het niet goed gaat met de gezondheidszorg op Curaçao. Wel, dit lijkt me een logische consequentie van het autonoom worden met een onvolwassen mentaliteit van belangrijke spelers op dit eiland die nog niet verder zijn dan een klein kleutertje die driftig met zijn voetjes stampt en zegt: ikke zelf doen, oftewel ‘nos mes por’.

In een wereld die internationaal wordt, gaan we hier nationaal. Wetende dat we niets te verkopen hebben om legaal aan onze inkomsten te komen, op wat toeristendollars na.

M.K.F. SOMMER
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @henki,
  Als Robbie dos santos dan niet de finacier is….
  kan het plan slagen, maar ben toch bang dat er wel een andere maffia familie hier van gaat profiteren.
  De hele politiek op |Curacao is en blijft corrupt.
  iedereen voor zichzelf en god voor ons allen!!

 2. tijd voor om zelf op te treden. LEEFBAAR BANDA ABOW een nieuwe politieke partij die het verschil kan maken bij het vormen van een kabinet.
  Alleen de naam zal andere politieke partijen dwingen om meer aandacht te geven aan ons deel van het land.
  3000 stemmen zijn goed voor 1 zetel, dus aan de bak , laten we onze rechten afdwingen door onze plicht te doen

 3. SoRy is het MFK of MKF , maakt niet uit, dit land is naar de filliestijnen , praat niet over armoede want die schijnt er niet te wezen op Curacrim. Net zoals er geen armoeden in Venezuela is. Het land is groot geef ze brood en Patrick Kluiver op de koop.

 4. Uit bovenstaande geschreven stuk is maar een conclusie te trekken—schandalig .De hogere heren en aanhang houden zich liever bezig met andere uiterlijke vertoningen op Korsow zoals :bigmalls-dure bioscopen-nieuwe promenade oa Piscaderabaai-alweer opknappen Pntonbrug etc. Allemaal dure uitgaven.Maar Banda bow en omgeving???ho maar !!!!Daar geeft men geen geld uit!!!Dit is een indirecte vorm van discriminatie tussen eigen volk!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties